Diskriminacija na trudnoću na poslu - koje su vaše mogućnosti? | RS.polkadotsinthecountry.com

Diskriminacija na trudnoću na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Diskriminacija na trudnoću na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Vrhunski advokat isključivo savetuje Marie Claire čitaoce o tome šta da rade ako su žrtve trudnoće diskriminacije na poslu

Timoti O'Callaghan, partner u sudije Sikes Frikou, specijalizovana u radnom mestu diskriminacije i srodnih sporova. Evo, on deli njegov savet o tome kako da se bavi trudnoću diskriminacije na poslu kao deo našeg #NotMiJobcampaign.

Žene imaju pravo da ne budu diskriminisani zbog trudnoće i porodiljskog odsustva.

Diskriminacija može doći u mnogim oblicima, to nije uvek tako direktna kao vaš menadžer rekao nešto kao: "Nećemo davati joj da promocija - ona ​​uskoro biti nas odlazi za godinu dana, a ako se ona vrati na sve, ona ' verovatno ću imati '' babi mozak ''! '

load...

To bi bilo direktna discrimination- žena tretira nepovoljnije od ostalih zbog činjenice trudnoće. Takođe postoji posredna diskriminacija -putting pravila ili aranžmane na mestu koje važe za svakoga, ali da postavi nekog ko je trudna nepravednom štetu. Isto tako, ako su izloženi harassmentand victimisationbecause trudnoće ili porodiljskog odsustva, koji će takođe predstavljati diskriminaciju.

Patnja diskriminacije na radnom mestu, naravno, može da nas izazove da se oseća mešavinu bola i besa; ali koje su opcije otvorene za žene koje se nađu biti diskriminisani zbog svoje trudnoće ili porodiljskog odsustva?

Trebalo bi prvo, ako je moguće, pokušajte da se bavi pitanjem neformalno, govoreći sa poslodavcem. Ako, na primer vaša linija menadžer te je pogledao za promociju zbog trudnoće, i napravio neke diskriminatorske primedbe o vama, treba prvo da se ovo pitanje reši sa tom linijskog rukovodioca.

load...

Ako to ne reši situaciju na zadovoljavajući način ili ako bi se osećali neprijatno raspravlja se sa osobom koja je diskriminisani vas, treba da podigne jednu pisanu žalbu. Vaš poslodavac treba da ima procedure za žalbe koji će iznijeti kome treba uputiti bilo žalba. Vaš pisani žalba treba da sadrži sve činjenice o diskriminaciji koju ste pretrpeli i tražiti da bude ispravljena.

Ako to ne dovede do vašeg poslodavca rešavanju pitanje, ili ako još uvek oseća oštećeno zbog diskriminacije koju ste pretrpeli, postoji veliki broj agencija koje možete kontaktirati za advicein Pored razgovora sa advokatom specijalista za zapošljavanje. Su:

  • AKAS, koji je javno telo podešen da pomogne sporova odlučnost za zapošljavanje;
  • Ravnopravnosti, različitosti Podrška Servis, koji nudi savetuje posebno o pitanjima diskriminacije;
  • Vaš sindikat, ako ste član jednog.

Često intervencija od specijalista za zapošljavanje solicitorcan pomoć dobijate najbolji mogući rezultat. Pre nego što kontaktirate advokata za pomoć, da vredi proveriti svoju politiku kuće osiguranja, kao što dobro može da bude pokriven za potraživanja za zapošljavanje.

Imajte na umu da ovaj članak i druga pravna sredstva objavljen na našem sajtu s vremena na vreme mogu samo uvek iznositi kratak i uopšteni komentar o pitanjima o kojima je reč. Oni ne predstavljaju pravni savet i ni mi, ni sudija Sajks Frikou Ograničen su u stanju da prihvati odgovornost za bilo kakve gubitke nastale iz iste. Ako su pogođeni polne diskriminacije ili drugih oblika zlostavljanja na radnom mestu, trebalo bi pristupiti specijalistički advokata direktno za savet. Važno je da se tako brzo kao što će zakonski rokovi verovatno važe do.

load...

Slične vesti


Post Izveštaji

#blackmondai vidi poljsku žensku kampanju da legalno održi abortus

Post Izveštaji

Šta kažeš osmogodišnjoj devojci koja je upravo izbegao isis?

Post Izveštaji

Rankin pomaže žrtvama silovanja u mom tijelu

Post Izveštaji

10 najgorih zakona protiv žena: kako to još uvek postoje?

Post Izveštaji

Izbegavanje prostitucije i zavisnosti osećao se nemogućim, ali sam to učinio

Post Izveštaji

#Breakfree iz etiketa: Inspiracioni citati o borbenim stereotipima

Post Izveštaji

Kako se baviti sporodom vlasnika

Post Izveštaji

Zašto neko postaje patološki lažov?

Post Izveštaji

Živeti sa HIV-om na 22 - jedna hrabra priča mlade žene

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Napadi u Brukellesu: Šta se desilo i svedočenja