Razan alakraa | RS.polkadotsinthecountry.com

Razan alakraa

Razan alakraa

Vrlo realna račun ljubavi tokom sirijskog sukoba

Kao scene iz Love Actualli, Razan Alakraa i Ahmad Alhameed prihvatila na dolaske sali londonskom aerodromu Hitrou. Ali za razliku od filma ova topla prikaz ljubavi došao posle par je bio razdvojen od gorkih realnosti sirijskom sukobu.

Razan (@ tveets4peace) nedavno deli ovu sliku na Tvitter nje i njenog verenika, Ahmad, spajanja na London Heathrov na novogodišnji dan nakon što je proveo godinu i po godina razlike. Razgovarali smo sa Razan o njoj i Ahmad iskustava sukoba i okolnosti koji su došli da vide ih odvajaju:

load...

"Ja sam sirijski rođen, ali je odrastao u Velikoj Britaniji nakon što je moj tata premešten ovde u 80 da završi svoj medicinski trening. Odrastao sam svestan i učestvuje u mnogim uzrocima i rad sa ljudima u zemlji i inostranstvu; moji roditelji su sigurni da smo znali gladovali pa nismo u bacajte hranu.

Kada je počeo sirijski konflikt moja porodica je morala da donese odluku da kažu nešto ili da ostane mirno. Kada masakr Izra desilo u Daraa gradu i krv je počela da se sipa na ulicama Sirije u aprilu 2011. Godine od strane Assad snage režim bezbednosti, smo seli kao porodica i doneo odluku da govori. Sada smo bili aktivni od 2011. Godine i nastavljaju da budu tako dalje. Ja sam pomogao da se stvori medijskih centara širom Sirija tako proveo dosta vremena na Skipe prenošenja informacija na medijima i grupa za ljudska prava, kao što su avaaz, Amnesti International i Human Rights Vatch.

Upoznao sam Ahmad kroz moju porodicu. Moja proširena porodica veoma dobro znao njegov i on u 2009. Tražio mene kada sam bio u Velikoj Britaniji i on je još uvek bio u Siriji. Kada je moj ujak pitao moju mamu, ne, rekao sam odmah; Počeo sam da studiram farmaciju i želeo nikakve veze sa njim. Radio sam sa rođakom koji je bio u Siriji. Ja bih prevesti i Update Nevs lokala i grupe za ljudska prava da prenesemo poruku za ono lekovi su potrebni za poljske bolnice. Nisam bio svestan da je Ahmad stvorio poljske bolnice i posmatrao je svoj rad na mreži cijelo vrijeme dok je radio da spase živote.

load...

Da skratim priču, on je predložio da mi mreži u decembru 2015, nakon opsade koja je završila. I bio je u stanju da se vrati u nastavi svoj specijalitet u Damasku kao onkologa.

Upoznali smo se u februaru 2016 u Libanu tako da sam mogao da donese odluku o predlogu. Hteo sam da pokušam i utvrdi da li je on bio čovek sam mogao provesti ostatak svog života sa, ali je upravo napustio ratnu zonu, tako da je pod stresom i anksioznosti. Na kraju smo sukobe; Nisam ga dobiti.

Na kraju sam mu govorim da nisam mislio da će raditi i on mi je odgovorio reci mi da je mislio da bi proveli neko vreme sami pre nego što me vidi. On je rekao, "Ja sam sahranio stotine sa mojim rukama, izgubila sam oca i sestru. Nisam tako ljut čovek, ja bih se moglo videti ko sam zapravo ja. "

Odlučili smo da se ponovo sastanu u aprilu 2016, a ja kupio verenički haljinu spreman, ali brat mog oca i njegov sin su poginuli pod Asada režimom, pa sam završila poništavanje datum. Preuredio Mi u susret u Libanu u julu 2016. Godine, ali je zaustavljen, jer je morao da završi neke obavezne vojne obuke... Opet preuređen za decembar, ali je bio zatvoren u novembru. Decembra u Libanu je bio jedan od najhladnijih vremena za mene, jer Ahmed je nestala. Čekao sam da me kontaktira, ali se ništa nije desilo. 

Zvao sam lokalne grupe u tom području i pitao da li su imali Internet i struju za punjenje telefona. Rekli su mi da je. Gde je sam pitao? Rekao sam njegovu porodicu i oni su rekli da je verovatno spava i moja porodica mi je rekla da se smirim, ali sam znao.

On je nestao iz tog dana za 5 meseci. Ja ne mogu da objasnim svoje emocije; Ne mogu da objasnim kako sam se osećao. Ja samo mogu da pitam svako čita ovo da se moli za sve one nedostaje neko u Asada zatvorima.

Ahmed je konačno objavljen u martu 2017 preko terorizam suda u Siriji. Rekli su da je jedan od njegovih optužbi me je znao! Nije imao pasoš; nema medicinskih radova - ništa. To je do decembra 2018. Godine da mu se vizu.

Gledam ga sa mnom danas i znam da je on još uvek pati. On ne može da stoji predugo; rame premešta ako platforme je previsoka, leđima i dalje označen. On je u bolovima sve vreme. Ne pritvorenik se nikada izlečen od onoga što su doživeli i videli. On nikada nije mi je celu priču, ali mi je on dao sitne isečke tu i tamo. On je još uvek oseća krivim da je sada bezbedan i njegovi prijatelji - uključujući i neke žene i decu - nisu.

Kada Ahmed sleteo u Velikoj Britaniji je osetio neverovatno. Moja mama, tata i sestre bio uz mene tri godine i da su svi tamo sa mnom na aerodromu vrištanje i previše slave. Dugujem sve njima i Bogu.

Mi želimo da uskoro imati venčanje ali ništa veliko kao Siriji još uvek pati i da ne bi bilo u redu. Pritvorenici i dalje nastavljaju da trpe torturu. Sirijci i dalje pod opsadom i gladi. Naša sreća nikada neće biti potpun. Moja porodica i njegova porodica su izgubili toliko ljudi i tako nikada nećemo biti u mogućnosti da u potpunosti proslaviti kada znamo da je Asad režim i dalje ubija '

load...

Slične vesti


Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Zašto neko postaje patološki lažov?

Post Izveštaji

Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018

Post Izveštaji

Donald Trump žene: Za šta stvarno zaostaju?

Post Izveštaji

10 najgorih zakona protiv žena: kako to još uvek postoje?

Post Izveštaji

Živeti sa HIV-om na 22 - jedna hrabra priča mlade žene

Post Izveštaji

Ekskluzivno: U kolektivu za izbeglički nakit u Turskoj

Post Izveštaji

To se dešava: Kampanja silovanja brokera od strane Iane mazurkevič

Post Izveštaji

Tinejdžerke u Americi prodaju svoje telo u zamenu za hranu

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Izbegavanje prostitucije i zavisnosti osećao se nemogućim, ali sam to učinio

Post Izveštaji

Kako pričati novac u vezi bez tvrdnje