Vote100: Totalli Badass suffragettes o kojima treba znati | RS.polkadotsinthecountry.com

Vote100: Totalli Badass suffragettes o kojima treba znati

Vote100: Totalli Badass suffragettes o kojima treba znati

Uhapšen, zatvoren, ponižen, Force Fed, napadnut od strane štampe. Ipak su oni bili uporni 💪🏼

Pre 100 godina i danas, 6. Februara 1918. Godine, prvi talas britanskih žena dobila pravo glasa. Kako bi proslavili Vote100, evo nekih badass, hrabre i sjajnih žena koje nas je tamo:

Dejzi i Una Dugdale

Sestre Dejzi (vrh) i Una su oba ključni igrači u pokretu sufražetkinja. Godine 1912. Unsko izazvao skandal odbijajući da se ponovi reč "obei" u braku obećava da će Victor Duval, osnivač muškom političke unije za ženske Enfranchisement (original #HeForShe).

Šarlot Marš

load...

Godine 1909. Marš je dao dva meseca teškog rada nakon penjanje na krov Binglei Hall, Birmingham na vodeni pločice na policiju i premijera Herbert Askuith auto je stigao da napravi govor. U zatvoru Marš je bio Force Fed 139 puta.

Tokom Prvog svetskog rata ona je postala lični šofer u tadašnji kancelar od blagajne Lloid George. Ovde je vidi pokretanje automobila 1915. - slika je korišćen da pokaže radne žene su radili dok su muškarci bili daleko u ratu.

Emili Vajlding Dejvison

Niko žrtvovao više za žensko pravo glasa nego Emili Vilding Davison. Dana 4. Juna 1913. Godine je putovala u Epsom hipodromu gdje je derbi bio odvija. Kada King George V konj Anmer je iza krivine staze Dejvison nestalo ispred njega - čini snimak pokazati joj pokušavaju da priložite ljubičaste i zelene sufražetkinja zastavu uzde konja - i bio oboren.

Umrla je nekoliko dana kasnije, nakon što je prebačen u bolnicu. Dok je ležao umirući Davison je poslat mail mržnje, The Daili Ekpress ju je opisao kao "dobro poznatog malignog sufražetkinja", dok Ogledalo je napisao, "bilo je sasvim jasno da je njeno stanje ozbiljno, inače mnogi od gomile bi ispunili svoju očigledna želja da linčuju njenog. "

load...

Ali VSPU pozdravljen Davison kao mučenik i 5.000 žena pridružio joj Pogrebna povorka sa drugim 50.000 obloge ulicama da odaju poštu.

U radu Dejvison je napisao pre smrti koji je objavljen 1914. Godine, rekla je: 'Da položiti život za prijatelja, to je slavna, nesebična, inspirativno! Ali, da ponovo donosi tragediju Golgoti za generacije tek predstoji, to je poslednja savršen žrtva militantne. "

The Pankherst: Emelin, Christabel je, Silvija i Adela

Sufražetkinja porodica treba računati, Emmeline i njene ćerke Christabel je, Silvia i Adela su lideri i standardni nosioci pokreta sufražetkinja, često vodeći primer i povede na vatrenoj liniji.

Iznad je snimak Emmeline i Christabel u zatvorsku uniformu tokom izgovora unutar Hollovai, i ovde je Silvija hapšenja od strane policije u Trafalgar Skuare:

"Morate da žene računaju koliko ljudi; morate imati jednak standard morala; i jedini način da se sprovede da je kroz davanje ženama političku moć, tako da možete dobiti tu jednak moralni standard registrovan u zakonima zemlje. To je jedini način "napisao Emelin Pankhurst, koji su verovali da će samo nasilnih protesta da vlada slušaju.

"Jedna beba je beba pacijent, i čeka neograničeno sve dok njena majka je spremna da ga nahrani. Druga beba je nestrpljiva beba i plače lustili, krici i udarci i čini sve neprijatne dok je hranio. Pa, dobro znamo koja beba je prisustvovao na prvom mestu. To je cela istorija politike. "

Zahvaljujući neumornom radu Pankherst i njihovih vojnika stopala, 1918. Žena starijih od 30 godina (sa posebnim svojine) su dobili pravo glasa.

load...

Slične vesti


Post Izveštaji

Francuski brend lingerie je tijelo koje sili decu sa svojim grudima

Post Izveštaji

Budžet 2018: Kako to utiče na 20 ljudi

Post Izveštaji

Razan alakraa

Post Izveštaji

Francuski predsjednički izbori 2018: Evo sve što trebate znati

Post Izveštaji

Napadi u Brukellesu: Šta se desilo i svedočenja

Post Izveštaji

Donald Trump žene: Za šta stvarno zaostaju?

Post Izveštaji

#Breakfree iz etiketa: Inspiracioni citati o borbenim stereotipima

Post Izveštaji

Armpit hair hair shrugira na društvenim medijima zašto je to i dalje problem?

Post Izveštaji

Upoznajte inspirativnu ženu koja je osnovala ne zaboravite decu

Post Izveštaji

#burkiniban: Ovo se dešava kada policija kaže ženama šta da nosi na plaži

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Ekskluzivno: U kolektivu za izbeglički nakit u Turskoj