Fondacija: Kratka istorija naše omiljene šminke | RS.polkadotsinthecountry.com

Fondacija: Kratka istorija naše omiljene šminke

Fondacija: Kratka istorija naše omiljene šminke

Sve se vrti oko baze.

Može se reći da su svi veliki šminka počinje sa dobrim temeljima. Bilo da je vaš izabrani formula je tečnost, prah ili mus, se kladimo da je temelj je jedna od prvih stvari koje stignu kada počnete dnevni make up rutinu. Ali kako tačno to postati jedan od naših omiljenih proizvoda u našem make-up bag?

Da li je vaša oružje izbora je Estee Lauder Nosite ostati na mestu šminka, 30 €, fabled.com, ili ste više tip devojke koja važi za NSRS All Dai Luminous Veightless Foundation, 32 €, fabled.com, porijeklu od najboljih foundationremain isti.

load...

Tako se zavalite, opustite se i dozvolite da vas odvesti na putovanje fondacije kroz istoriju.

Prvi temelji

Kao i kod većine šminku koristimo danas, fondacija ima svoje korene u drevnom Egiptu. Drevni Egipćani su široko posmatrati kao prve generacije koji je stvorio i polovnu temelja. Kasnije, stari Grci koristili beli prah, često napravljen od krede ili olova, kao što je bilo moderno da žene budu bledo suočen u to vreme. Međutim, upotreba toksičnih olova na licu će često dovesti do trovanja. Jao.

Sada, kada je u pitanju praha temelja, mi volimo pogodnosti Hello Flavless Povder Foundation, 25 €, fabled.com.

Srednji vek

To je još uvek smatra moderno da žene imaju bledo kože u srednjem veku, kao štavljena koža bila povezana sa radnom napolju, a samim tim i siromašniji radnička klasa. Neke žene bi čak i da se krvare u pokušaju da se svetlija koža, donoseći potpuno drugačije značenje patnje za lepotu.

Make-up u 17. Veku

Tokom vladavine Charles II u 17. Veku, žene će koristiti tamniju šminku da se suprotstavi efekte stalno borave u zatvorenom prostoru kako bi se izbeglo uhvatiti kuge - 'bled kao smrt "nije željeni izgled. Žene takođe nosili ceruse, koji je bio veoma toksična mešavina belog olova i sirćeta, i da će primeniti belanca u njihovim licima za glovi ten.

load...

Viktorijanskog doba

Kraljica Viktorija nije odobravao žena koje nose šminku, i mislio da je pogodna samo za prostitutke ili žene slobodnih morala. Zbog toga, tokom njene vladavine žena nosila malo ili nimalo šminke uopšte. Žene bi i dalje idu do krajnjih granica da bi svoju kožu fer, sa metodama koje se kreću od jednostavno ostati od sunca za konzumiranje kreda ili jod.

To nije bilo sve do početka 20. Veka da žene konačno uzeo korak unazad od beljenje svoju kožu. Danas, ako ste prirodno svetlo, onda preporučujemo najbolji temelj za blede kože.

Mak faktor i oslobađanje "palačinka šminke"

Godine 1935., Maks Faktor potpuno revoluciju u koncept osnivanja sa prve komercijalne fondacije, "Pan-Cake". Prvobitno razvijen za on-screen glumica, postala je toliko popularna, jer je to bio temelj i prah sve u jednom. Pan-Cake je napravljen sa talkom, nego uljanom bazom, i primenjuje na kožu koristeći vlažnu sunđer. Pan-torta uskoro prerasla u "Pan stik" u 1947. - u Mak Factor fondacije koja je još uvek dostupan danas (7 €, Boots).

Devedesetih i štap temelj

Nakon uzimanja svet oluje sa svojim ruževa, 1992. Godine, Bobbi Braun objavio svoj kultni Skin Fondacija Stick u jedinstvenim žuto-zategnuta nijansi. Pre toga, temelj je samo zaista bio dostupan u toplijim, roze na bazi nijansi. Skoro 25 godina kasnije, kože Fondacija MS, 29 €, fabled.com, je i dalje jedan od svetskih najpopularnijih fondacija, zahvaljujući velikom spektru nijansi i građevinskog pokrivenost.

Fondacija danas

Danas postoje stotine različitih fondacija na dohvat ruke, a iako neke žene više vole da koriste BB kremu, upaljač opcija, ipak ostaje da bude jedan od najvećih kozmetičkih proizvoda u svetu. Tu je mnogo širi izbor formule sada, sa jastukom temeljima, kao što su Lancome Teint Idole Ultra jastuk, 30 €, fabled.com, postaje sve popularniji.

Ko je znao temelj bio na takvom dugom putovanju?

Kupujte punu ponudu fondacija tamo kod Fabled Marie Claire, sada.

load...

Slične vesti


Post Lepota

Najbolji tečni eieliner koji će vam učiniti oči u sekundi

Post Lepota

Kate Middleton-ov omiljeni proizvodi za kozmetike otkriveni su

Post Lepota

Korejski esencije: Sve što trebate znati i one koje treba koristiti

Post Lepota

Najbolja suncokret za leto 2018 - Marie Claire uk

Post Lepota

Može li vam seks dati bolju kožu?

Post Lepota

5 veštačkih vežbi protiv starenja koje možete učiniti kod kuće

Post Lepota

Praška januari Detok ladica je konačno stigla

Post Lepota

Tačni parfemi koji se nose u svakoj fazi vašeg ciklusa. Marie Claire

Post Lepota

Najbolja formulacija Mascara za produženje, uvijanje i volumen

Post Lepota

8 alternativnih načina korišćenja lepote

Post Lepota

Kosa kako: Punk pravila

Post Lepota

Hoćeš li znati tajnu da će ostati sveža sa ovom zimom? Marie Claire