Koliko često treba da operete kosu da bi bila zdrava? | RS.polkadotsinthecountry.com

Koliko često treba da operete kosu da bi bila zdrava?

Koliko često treba da operete kosu da bi bila zdrava?

Kao što isprazniti još jednu konzervu suvog šampona, koliko puta nedeljno Da li se pitate: 'Koliko često bi trebalo da perete kosu ?!'

Koliko često shouldiou perete kosu, iako? Mi smo razgovarali sa našim panel stručnjaka kosa industrije i vrhunskih stilista dobiti odgovor jednom i za svagda. Dakle, da li postoji magičan broj kada je u pitanju pranje kose? Jednom nedeljno? Jednom dnevno? Nikad?

Nažalost ne. Sve se svodi na tip kose, načinu života i ličnog izbora. Pošto je rekao da, naši stručnjaci za kosu imaju neke korisne savete koji će vam pomoći usmeri svoju negu kose rutinu i prestati da vas preterano pranje ili pod-pranje kose.

load...

"Tu zaista nema teško ili brzo pravilo da koliko puta treba oprati kosu, vi znate da stare žene priča o kosi nisu oprani i to samo-čisti? Pa, to je neka vrsta istina, međutim, vaš životni stil izbor i okolina ima veliku ulogu da igra, "Pavle Edmonds nam kaže.

"Ako idete u teretanu mnogo, plivaju, žive u veoma zagađene okoline, boja kosu, koristite toplote za oblikovanje alata itd - Ove stvari sve doprinose.

Koliko često treba da perete kosu svake nedelje?

Želite malo više od vodiča? Krejg Tejlor kreativni direktor Harija salona, London, daje nam svoja pravila za nedeljne pranja: 'Suva kosa treba da se pere najviše dva puta nedeljno koristite šampon sa sulfata bez tenzida i visoke koncentracije hidratantnim (glicerin, natrijum PCA) kako bi se smanjio dehidracije. " Budite sigurni da koristite jedan od najboljih šampona za suvu kosu.

load...

'Masna kosa treba prati svaki dan sa šamponom koji ima ekstra-blaga sulfata bez površinski aktivne materije i nema klimatizacije agente, silikone, ulja ili pearlising agente. "

'Normalna kosa treba prati onoliko često koliko je potrebno sa formulom koja ima ekstra-blagi sulfata free surfaktante i umerenih hidratantnim sastojcima kao što su glicerin i natrijum PCA ".

Brinete, na og eother strane, treba oprati kosu ne više od dva puta nedeljno, prema nedavnom istraživanju. Navodno je razlog zašto smeđa kosa ide mousei u boji je zato što ga pranja suviše često čini dehidrirana, koja se oslanja na pigment napolje.

Ne znam odakle da počnem? Pronađite najbolji šampon za kosu tipein našeg hapšenja.

Koliko često treba da pere kovrdžavu kosu?

Ako niste sigurni koji je vaš tip kose, opredeliti za srednje zemlje. Konsultant Trichologist Sali-En Tarver (Cotsvold Trichologi centar i Theradome) nam govori: "Optimalna frekvencija za pranje kose i sugeriše se svaka 2 - 3 dana. Ređe ako imate prirodno kovrdžavu kosu jer ne teže da izgledaju masno tako brzo, češće ako patite bilo kakve skalpa stanja. Ako imate kratku kosu, pere svaki dan je u redu jer ne trpi iste probleme sa habanja zbog stajlinga. "

load...

Slične vesti


Post Lepota

Kako napraviti francusku pletivu: Sve što trebate znati

Post Lepota

Najbolji krema za suhu kožu koja će vam dati najmekšeg tena

Post Lepota

Koje akne u vašim dvadesetim godinama jeste, od tretmana do samopouzdanja

Post Lepota

Tako sam se dobro oslobodio tinejdžerke

Post Lepota

Najbolji šampon za suvu kosu koji će popraviti sve nivoe krhkosti

Post Lepota

Prirodna rutina kose koja zapravo radi. Marie Claire

Post Lepota

Asos šminka uskoro će biti stvar i evo sve što znamo

Post Lepota

Ovlaživač za masnu kožu koja će popraviti višak sjajnosti

Post Lepota

Najbolji marker: Pronađite savršen sjaj za vaš ton kože

Post Lepota

Ovo su najbolje kupovine ljepote od Marie Claire

Post Lepota

Kako spasiti suhu i oštećenu kosu. Marie Claire

Post Lepota

Kompleti za izbeljivanje zuba: oni koji znaju probati i testirati