#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava. Marie Claire | RS.polkadotsinthecountry.com

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava. Marie Claire

#handsoffourrights: Urednici Marie Claire se ujedinjuju oko borbe za zaštitu ženskih prava. Marie Claire

Evo 6 razloga zašto bi trebalo da na brodu dana ova Međunarodnog dana žena i čine vaš glas čuje

Ana Fulenvider, glavni i odgovorni urednik, Mari Kler SAD 

"U 2017., američki državni vlade usvojen 46. Abortus ograničenja, dodajući da su 288 protiv abortusa zakona donetih u periodu između 2010. I 2016. - najviše u bilo kom periodu od pet godina od kada je postupak legalizovana 1973. Godine.

'Litaniju zakona uključuje predloge koji bi zabrani abortus, već šest nedelja i uspostavljanje fetusa personhood (daje fetusa ista prava na koncepciji kao ljudi).

'Ženske grupe za ljudska prava predviđaju Republikanski državni parlamenti će podneti neviđen broj za borbu protiv abortusa zakona u 2018., dok je Tramp administracija obećava da će oboriti pristupačne Care Zakona o, stavljajući kontracepcije pristup i pristupačnost u opasnosti. Mari ClaireUS je duboko zabrinut. Moramo se boriti ovaj neviđeni napad na našim reproduktivnim pravima. "

load...

Marina Karuzo, Redakcija direktor, Mari ClaireBrazil'In Brazilu, žene nemaju pravo da kontrolišu svoje organe. Abortus se smatra zločinom, sa izuzetkom kada je trudnoća ugrožava život žene, je rezultat silovanja, ili kada beba ima anenkefalija.

"Od 2015. Izbora, neki političari su postali namera na izradi pravnog abortus još teže. Suočavaju sa ovim retrogradni scenario, mislim da je vreme da se ustane i podigne svest o ženskim reproduktivnim pravima u Brazilu. Moramo reći vlade da prestane ograničavanju moći žena. "

Džeki maj, urednik, Mari ClaireSouth Africa'The južnoafrički Ustav obećava jednakost, dostojanstvo i pravo da svoje odluke o reprodukciji. Ta obećanja su važni, kritična čak. Ali tako je, takođe, jaz između ovih obećanja i realnosti u kojoj živimo.

'Iako naši reproduktivna prava su zakonom zaštićena, stvari izbori ženske su u obliku bar isto toliko društvenim predrasudama i nasilja, posebno seksualnim nasiljem.

"U 2015. Godini policija je snimio preko 43.000 silovanja. Ti statistika ne može reći koliko je žena otišla u policijskim stanicama i da su se okrenuo. Ni koliko žena nisu ni pokušali da ga prijavi. Ali znamo da je oko 150.000 žena godišnje ima ilegalne i opasne abortuse.

load...

'Stavovi treba da se promeni. Zalažemo se za širenje savete o našim pravima i gde da dobijete pomoć. "

Mara Koman, glavni i odgovorni urednik, Mari ClaireRomania'I prošle godine gledali proteste u Poljskoj sa tugom i žene su na ulice da demonstriraju protiv planova vlade da čine abortus nelegalan. Izgledalo je zapanjujuće da je u 2017. Bi neko želeo da ograniči prava žena, nas šalje nazad u vreme da eri u kojoj toliko žena je umrla jer nisu imali autonomiju nad njihovim telima.

"U 1989., kada je revolucija dovela je kraj komunizma u Rumuniji, bio sam samo deset godina. U doba komunizma, abortus je bio zločin, seks je bio prihvatljiv tek posle braka, a nije bilo kontracepcije uopšte. Kao rezultat toga, žene sebe prekinuta kod kuće. Većina razboleo; mnogi umrli u agoniji. Ne smemo dozvoliti da nas ja nazad. "

Marijana Mairesse, glavni i odgovorni urednik, Mari Kler France'Ve su trenutno u izbornom periodu, gde su neki kandidati pozivaju ženska prava u pitanje: Morski Le Pen, ne može biti protiv abortusa, ali ona je u suprotnosti sa tim što se finansira. Republikanci imaju za cilj da se vrate u zakonu gde ostaju pomogao prava za reprodukciju i usvajanje striktno rezervisan za neplodnih heteroseksualnih parova.

"U Francuskoj, neudate žene nemaju pristup asistirane reprodukcije. Surogat materinstvo je takođe zabranjeno. Uspon verskog fundamentalizma sada se osećao, takođe. Naš posao je preostalo budni i planiramo da intervjuiše sve kandidate za predsedničke izbore 2018, tražeći svaki od njih da otkriju svoj stav o ženskim pravima. "

Hande Tokmak, glavni i odgovorni urednik, Mari ClaireTurkei'In Turska, tu je uobičajena fraza o tome žena: '' teško živeti ''. Bez obzira koliko se borimo protiv patrijarhalni ideologiju, brutalna realnost života znači da su četiri od deset žena izložena nasilju. Mi smo vlada demokratija, ali čak iu Istanbulu, Ankari i Izmiru, ženska prava se svakodnevno ugrožena.

"Nedavno, zakon je izradila vlada legitimitet brak devojaka mlađih od 18 godina sa svojim silovateljima. To je povučen nakon javnih protesta, ali dok naša vlada ima takav stav, ne možemo očekivati jednakost.

'Uprkos tome, žene su i dalje stoji jaka, boreći se za uspeh i gura svoje granice. "

#HANDSOFFOURRIGHTS

load...

Slične vesti


Post Mišljenje

Intervju Suze Randall: Porno zvezde mogu biti feministi

Post Mišljenje

Kako biti ratni fotograf: Ali baskerville

Post Mišljenje

5 Referendum brine o kojima možete zaboraviti

Post Mišljenje

Reggie Iates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Biti starija mama - jedan pisac otkriva sve

Post Mišljenje

Zar ne bi bilo lepo da dobiješ ono što želiš stalno?

Post Mišljenje

Zašto Melanija i Donaldov jezik tela su tako fascinantni za gledanje

Post Mišljenje

Problem A4 struka i naš novi preuzmu

Post Mišljenje

5 studija koje će vas učiniti boljim za život

Post Mišljenje

Ono što mi danas znači žena

Post Mišljenje

Dakle, kakav je argument između crno-belih feminista

Post Mišljenje

Kidnapovao i napravio seksualni rob iz ISIS-a: Hrabar bekstvo jedne žene