I ja sam hashtag: Zašto svaka žena na svijetu ima priču | RS.polkadotsinthecountry.com

I ja sam hashtag: Zašto svaka žena na svijetu ima priču

I ja sam hashtag: Zašto svaka žena na svijetu ima priču

Nadajmo se da je pokret #MeToo je početak seizmičkog pomeranja u načinu na koji razgovaraju i tretirati žrtve seksualnog uznemiravanja i napada, ne samo društveni mediji hir

Ove nedelje više od 12 miliona žena su se na društvenim medijima da govore o svojim iskustvima seksualnog zlostavljanja, uznemiravanja ili zlostavljanja. Kao rastući spisak navodnih seksualnih assaultsbi Harvei Veinstein dolazi do izražaja - od kojih mnogi je neprikosnoveni decenijama - za Me too hashtagis podsticanje žena da podele svoje priče u znak solidarnosti sa žrtvama.

#MeToo žena je glumica Amerika Ferera, koji je opisao seksualno zlostavljano u dobi od devet; ona je medijski mogul Martha Stevart, koji je otkrio da je maltretiran dok je radio kao model. Ali je i vaš Facebook prijatelj iz osnovne škole čiji je gazda u ćošak je u baru kada je bila stažista. Ona je tvoja rođaka koji je pobjegao trener u Turskoj, kada je čovek stisnu erekciju u nozi. Ona je tvoja mala sestra, koja je groped od dečaka da bi odbio u svežije nedelji. Verovatno i ti.

load...

Priznajem, kada sam videla na Facebook hrane punjenje sa pričama juče ujutro, moja prva misao nije bio "i ja" nego "siromašni oni." To se nikada nije desilo, ja obrazložena - Ja sam srećan. Ali onda sam pomislio teže i shvatio da da, naravno da ima, ali moja kolekcija iskustava osećao tako veariingli uobičajeno ne bih ni u razmatranje. 

Ako ste žena čitate ovo verovatno ćete doživeli varijaciju na svojim #MeToo trenucima: sedi u autobusu u Španiji uzrasta od 12 kada je 50-godišnji muškarac stavi svoju ruku pod suknju, što groped nekoliko godina kasnije od 27-godišnjaka koji sam verovao da je zainteresovan uglavnom u svojoj blistavoj razgovoru (a ne ja nisam bio "stara izgleda 'četrnaest - šta god to trebalo da znači - bio sam četrnaest izgleda četrnaest), stažiranje u malom nezavisnog magazina nakon univerziteta i slute na pola sata posle ručka, kada će doći prijatelj investitora, sedi na mom stolu - tako blizu butini pritisne za ruku - i biber me neprijatnih pitanja o mom privatnom životu. "Mrzim taj prokleti čovek", modni urednik bi scovl na leđima dok je nestao nazad uz stepenice, ali niko od nas ikada razmišljali šta da kaže. On je bio prijatelj sa šefom, gazda je jedini investitor ovog časopisa. Plus bi bilo više kao on, pa zašto talasati?

To govori da je toliko priča o Facebook, Tvitter i Instagram imaju prefiks "se podrazumeva ',' očigledno ',' naravno 'i' kao skoro svaka druga žena." Jedan prijatelj je rekao, "šta je smešno je sam razmišljao ceo dan o tome da li moja iskustva" count "dovoljno da ovaj post, koji sam po sebi govori nešto", još jedan prijatelj njen opisao ne kao jednog incidenta, ali 'a dugi niz papira posekotina. "

Neke od priča zajedničkim su pojedinačni, život menjaju incidenti koje je potrebno nezamislive nivoe hrabrosti da oživi na društvenim medijima. Kao pisac Aleksis Benvenist istakao Tvitter, "ako žena ne pisati #MeToo, to ne znači da nije bila seksualno zlostavljana ili uznemiravao. Preživeli te ne duguju svoju priču. "

load...

Svake godine pokret za društvene medije okuplja toliko maha da je za nedelju dana ili tako da je praktično nemoguće ignorisati. Ali onda pokret fizzles napolje i ništa mnogo promena. Nadajmo se da je skala i sila me too haštagot kretanja nije jedan od onih, jer seizmički pomak u načinu na koji razgovaraju i tretiraju žrtve seksualnog uznemiravanja i napada je odavno. Treba samo da pogledate svoj Facebook feed koji znaju ovaj problem je mnogo veći i širi nego jedan čovek u Holivudu.

load...

Slične vesti


Post Mišljenje

Kako izgleda kao sestra Sororiti u Sjedinjenim Državama

Post Mišljenje

Biti starija mama - jedan pisac otkriva sve

Post Mišljenje

Savjeti starih žena

Post Mišljenje

Kidnapovao i napravio seksualni rob iz ISIS-a: Hrabar bekstvo jedne žene

Post Mišljenje

Zašto su bile suzne Lili Allena u džungli u Kalisu, tretirane prezirima?

Post Mišljenje

Reggie Iates grenfell vatra je bila o ljudima koji nisu politika

Post Mišljenje

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Post Mišljenje

Moje iskustvo detinjstva i dalje me proganja kao odraslu osobu

Post Mišljenje

Olivia vilde: Dan sindroma dole

Post Mišljenje

Metričnost

Post Mišljenje

Novogodišnje rezolucije - prestanite da pričate o njima i počnete sa njima

Post Mišljenje

Da li je Ivanka Trump konačno izgubila sve kredibilitet koji je ostavila?