Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha | RS.polkadotsinthecountry.com

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Osnovna škola Nastavnik Lora Mos otvara Marie Claire o svom iskustvu jajnika raka

"Bio sam 27 kada sam dobila dijagnozu. To je dijagnoza u fazi 3. Sam imao visoku ocenu, ozbiljan rak jajnika. To je proširila - kroz moje karlice, stomak žlezda, moj trbušne maramice i da je na jetru.

Ja sam sa punim radnim vremenom, kao osnovne škole učitelja, kada sam počeo doživljava simptome raka jajnika. Bilo je malo znakova da sam otišao do veličine haljinu i imali neke zaista loše periode. Počelo je sa grčeva, onda nadimanje, onda sam potpuno zatvor (nisam hteo u toalet uopšte), ja sam piški za Englesku, onda je nadimanje samo nastavio ide i ide i ide dok sam imao nešto što je izgledalo kao trudna stomak. Imao sam malo oksidacije i onda užasnom bol u karlici, nisam mogla ni da sedi.

load...

Mersden su bili fantastični, iako. Ja sam požurio u u petak uveče. Subota, nedelja i ponedeljak sam moj tečnosti prazni i biopsija. Ponedeljak sam otpušten. Vratio sam se u četvrtak za rezultate i u ponedeljak sam počela hemoterapiju.

To je bio agresivan. Nije bilo vremena da se glupiram. Nije bilo vremena da pokupe sve jaja. Oni su morali da me spreči da proizvodi estrogen. Kada sam otišao u bolnicu i počeo hemoterapiju, oni zatvorili mi jajnici pa dole sam prestao da periode od tada. Otišao sam u privremeni menopauze na početku mog tretmana. Ja sam bio stalno uveren sam imao temperaturu, ali zapravo se ispostavilo Upravo sam tople talase!

Kako ste se izbore sa hemoterapijom?

Bio sam veoma nervozan na početku oko gubim kosu. Upravo sam prevrnuo. Mislim da je to bilo zbog toga što, u prostoru od nedelju dana, sve je doslovno oduzeto od mene. Samo sam mislila ne, ja ne želim da neko uzme moju kosu daleko, takođe. Hteo sam malo kontrole.

Moj onkolog mi je rekao da će to biti devet nedelja intenzivne hemoterapije i da će biti teško, ali na taj način možemo da pokušamo skalp-hlađenje (kada nosi kacigu da zamrzne svoj skalp na oko - 5). Bio sam mlad, bio sam jako emotivno, bio sam veoma ranjiva, bio sam jako uplašen - ali dobro je radio za mene da zna da svakog ponedeljka, hteo sam da bude ispred hemijsko lekara i da ću imati punu proveravati.

load...

Ja držim kosu, ja skratiti i to je veoma nejednako krajem, ali u tom trenutku nisam briga. Tako brzo kao što je napustio, on se vratio.

Kako ste nositi emocionalno?

Ja sam postavio svoj blog Pronalaženje Ciriland su u blogu svake nedelje od kada sam je dijagnostikovana jer je bilo mnogo besa. Mislio sam da to može da mi se desi, verovatno se može dogoditi opterećenja mladih devojaka. Vrlo brzo sam našao ih! Našao sam devojke koje su bile čak i mlađi od mene, koji je otišao u GP i njihovi simptomi su ignorisana zbog godina starosti. Povezivanje sa ovim devojkama mi je pomogao da se pomiri sa svim tim.

Moja porodica i prijatelji su bili ništa manje od neverovatno, takođe. Jedan od mojih prijatelja je napisao gost post na mom blogu, i ona je stavila jednu rečenicu o tome kako je bilo emocionalno, ne samo za mene, nego za sve koji me i sve voli oko sebe. Mislim da je to! Kada sam zvao iz prijatelja iz bolnice i rekao im šta se desilo, oni su kontuzovan. Kao što su bili moja porodica.

Da li imate neki savet za žene koje su zabrinuti za rak jajnika?

Osećam se tako zahvalan da sam znao da obavlja tu BRCA1 gen, jer me više svesni. Bio sam svestan, iako je mali deo mene to je bilo neprijatno da ga nosi, pa predlažem uzimajući proverio! Eve Appeal objavi gomilu stvari koje objašnjavaju glavne simptome da pazi na isto. Zamolio bih svaku ženu koja ima te simptome - starost je nebitna - da ide u lekara opšte prakse i ne prihvataju ne kao odgovor.

Kako se sada osećate da ste u remisiji?

Bio sam u remisiji od 16. Novembra 2018, ali male stvari me krenuli da ne bi imali ranije, kao stomaka grčeva. Imao sam dosta topljenje reaktora nakon što sam došao sa glavnog hemo.

Izgubio sam iz vida ono što je normalno za neko vreme jer sam bila uplašena. Plašim se jer znam da postoji rizik od ponavljanja i upoznao sam mnogo žena koje se desilo, ali ja pokušavam da ne žive u strahu.

Postoje komplikacije, takođe. Očigledno, neću moći da ima decu što je tužno. Kako da je odveden od mene je dosta surova. Ali onda, imao sam dovoljno uzore u životu da zna da ne treba da rodi dete da postane majka. Znam da sam odlučuje da ostane zdrav, znam da ću biti mama na neki način, takođe. Ne znam kako, ali hoću.

load...

Slične vesti


Post Mišljenje

Sedam faza Brekitove anksioznosti: Napomena našim američkim prijateljima

Post Mišljenje

Evo zašto svi treba da koristimo # kalloutracizam

Post Mišljenje

Šta Trump znači za globalna ženska prava?

Post Mišljenje

Sjedio sam u pozorištu samo sa Veinsteinom dok je zagrli

Post Mišljenje

Međunarodni dan žena: 16 razloga za koje još uvek treba da vičemo

Post Mišljenje

Njeni roditelji su rekli Georgini Lavton da je bela

Post Mišljenje

Da li je Ivanka Trump konačno izgubila sve kredibilitet koji je ostavila?

Post Mišljenje

Otkriveno otvoreno pismo predsjedniku SAD od strane mlade majke

Post Mišljenje

Jacob rees-mogg: Abortus je pogrešan čak iu slučaju silovanja

Post Mišljenje

Moje iskustvo detinjstva i dalje me proganja kao odraslu osobu

Post Mišljenje

Moja nedelja kao svesna majka

Post Mišljenje

Možemo li prestati da nazovemo odsustvo iz porodiljskog odsustva?