Malala tata intervju: Možeš li biti aktivista i normalno živeti? | RS.polkadotsinthecountry.com

Malala tata intervju: Možeš li biti aktivista i normalno živeti?

Malala tata intervju: Možeš li biti aktivista i normalno živeti?

Intervju sa Malala ocem dovela Anja Meierovitz na pitanje koliko je ona mogla da uradi za dobrim namerama, i da li bi to značilo odustajanje od njenog trenutnog načina života.

Mi smo svi uradili to - video dobrotvornu oglas posebno srca iščašenja na televiziji ili udaljio od situacije razmišljanja, "Želim da učini više da pomogne". Moja najnoviji primer za to došlo vreme gledanja "Nazvao me Malala" tokom vikenda sa prijateljem. Sedeli smo u čudu-pogodila tišini dok ovog izuzetnog 17-godišnje devojčice - metak u glavu od strane talibana i primorani da napuste svoju zemlju da spase svoj život - borili hrabro za ono što je verovala u: Obrazovanje za žene.

Ja sam proveo svoj život pokušavajući da "usvoji" izaziva, samo da ih ostavite nekoliko dana kasnije kada sam biti zbunjen, ili osećate kao da predstoji teret je previše za rukovanje. U međuvremenu, čini se Malala da su odustali ceo svoj život za ono što je verovao u, i iako je joj je ikonu - ona ​​je bila u stanju da napravi veću razliku na 17 nego mnogi od nas snaći u životu - ne znam znam da joj zavidim. Da, želim da svet bude bolje mesto, ali sam prilično volim svoj način života kao što je. I ako želim da se napravi razlika, to mora da znači odustajanje od života ja volim?

load...

Sretnem Malala oca, Ziauddin, nekoliko dana nakon gledanja dokumentarca, a on je želi da me razuveri. '[Malala] je normalna devojka i ona voli da bude normalan, "rekao mi je, dodajući da je, uprkos pobedi Nobelovu nagradu za mir, govoreći u UN i podizanje svesti o obrazovanju žena širom sveta, njegove ćerke dan-to dan života u Birmingemu, pa, kao i svaki drugi tinejdžer. Ona prepirke sa svojim mlađe braće, brige o prijateljima u školi i dobija 61% na fizike.

Da objasnim da sam zabrinut da nikada ne bi mogao da napravi što više razlika kao Malala - pa zašto probati? "Ne čin je mali i nikakav čin je velika," kaže on. "To je tvoja namera, vaše uverenje, tvoja vera. Ako donirati 1 € dnevno da pomogne obrazovati Sirije dečaka, nećete primetiti da 7 € nedelju dana ostaviti svoj račun, ali taj mali dečak, preko školovanja, može postati lider sutra... Veličina akt nije što ga čini moćan ".

Ziauddin započeo svoj krstaški rat za prava žena u dolini Svat, Pakistana, pišući ime njegove ćerke na porodičnom stablu koje je prethodno samo navedene ljudi. "Tada je to bio individualni akt - samo jedna od oca koji je verovao u jednakost sinova i kćeri. Nisam znao Malala će završiti se poznata širom sveta - Nikad nisam razmišljao o tome ".

load...

Malala je rekao da veruje da film nije samo 'film, ali trenutak ". Ali Zia je zvrčka od zgloba na porodičnom stablu inspirisao njegovog rođaka, godina kasnije, da konačno prihvati da bi devojke edukovati, iako je njegova motivacija je bila samo "da [je] verovao je da je pojedinac u svom pravu". Drugim rečima, male stvari koje radiš može trajati cijeli život.

"Spread požar", rekao mi je. Pa kažem ti isti.

BAFTA nominovani dokumentarac, "On Named Me Malala ', je od sada na DVD-u i digitalne preuzimanje.

load...

Slične vesti


Post Mišljenje

Jezik dečije imovine dekodiran - kako govoriti kao posrednik za nekretnine

Post Mišljenje

Dakle, šta je zaista voleti biti redovna 18-godišnja devojčica i HIV pozitivna. Marie Claire

Post Mišljenje

I ja sam hashtag: Zašto svaka žena na svijetu ima priču

Post Mišljenje

Kako izgleda kao sestra Sororiti u Sjedinjenim Državama

Post Mišljenje

Zbog toga ne postoji lek za bolove u periodu

Post Mišljenje

Rehab: Evo kako izgleda da provjeri rehabilitaciju

Post Mišljenje

Kada ste jedna od britanskih žena u boji, gde možete da zovete kući?

Post Mišljenje

Kidnapovao i napravio seksualni rob iz ISIS-a: Hrabar bekstvo jedne žene

Post Mišljenje

Njeni roditelji su rekli Georgini Lavton da je bela

Post Mišljenje

Savjeti starih žena

Post Mišljenje

Međunarodni dan žena: 16 razloga za koje još uvek treba da vičemo

Post Mišljenje

Ono što mi danas znači žena