Najgori zakoni i incidenti u Saudijskoj Arabiji | RS.polkadotsinthecountry.com

Najgori zakoni i incidenti u Saudijskoj Arabiji

Najgori zakoni i incidenti u Saudijskoj Arabiji

U iznenađujuće vesti, Saudijska Arabija je sebe "jedna od prvih zemalja koje promovišu ljudska prava" proglašena. Ko god bi pomislio.

Žene u Saudijskoj Arabiji. Foto: Reks.

Za slučaj da ste propustili da, Ujedinjene nacije su javno kritikovao Saudijsku Arabiju zbog povećane upotrebe smrtne kazne. I Saudijska Arabija, što ne iznenađuje, nije impresioniran. Na kraju krajeva, niko ne voli da bude javno kritikovao. Čak i ako su pogubili 70 zatvorenika do sada ove godine (za svako čitanje kasnije niz liniju, to je trenutno jedan i po nedelje u martu).

Dakle, mnogo u stilu RuPaul je Drag Race takmičara koji je rekao sa Michelle Visage za ubrzane stomaka, Saudijska Arabija je uzvratio.

(Ozbiljno, zamislite sledeći rekao je glas na realiti TV zvezda koji oseća potpuno pogrešno shvaćena.)

load...

"Saudijska Arabija je jedna od prvih zemalja koje promovišu ljudska prava", objasnio je Bender Al-Ali, Saudijske Arabije ministar kulture i informisanja. "Takva podrška i posvećenost da promoviše i štiti ljudska prava je, ali dužnost nametnuta od strane islamskog šerijatskog iz kojih se izvodi statuti moje zemlje. Moja zemlja bori torturu u svim njenim fizičkim i moralnim manifestacije kroz stroge zakonske regulative i izvršnim merama koje se primenjuju na al. [Vlada procedure kod] zabranjuje bilo kakav fizički ili psihološku štetu da na sebi koju uhapšenog lica. Takođe je zabranjeno da se podvrgne [okrivljenog] mučenju ili ponižavajućem postupanju. "

I dok ćemo držati svoje ruke i potvrdite ne znamo prednosti i mane Saudijske Arabije "strogim zakonima", znamo kada događaji čine nas podignemo naše obrve, baci se u ustima, i / ili uzvikuju ' ŠTA Fuck '.

Dakle, ovde su devetoro njih...

Nametanje zatvorske kazne za TVEETERSVho znao 140 karaktera mogla rukovati toliku moć? Ali, u oktobru 2017, tri pravnika - Dr Abdulrahman Al-Subaihi, Bander Al-Nogaithan i Abdulrahman Al-Rumaih sve se našli sa osam godina duge zatvorske kazne, za korišćenje društvenih medija da izbaci o Ministarstvu pravde.

load...

Da bi se ovo staviti u perspektivu, to znači svi u Americi koji je ikada koristili Tvitter da napravi šalu o Donalda Drumpf prste (ili bilo koga u Velikoj Britaniji, koji voli da komentariše očigledno Bonkers verovanju Jeremi Hunt je da neispavani paradom najviše života) bi se trenutno rizikujući zatvora.

Zabrana ženama OD DRIVINGIn 2011, kampanja je pokrenuta zove Vomen2Drive - u nastojanju da ospori zabranu ženama vožnju. Saudijske Arabije vlada nije zabavno, i odgovorila sa pretnjama - obećava da će svaka žena za volanom automobila suočavaju hapšenje.

Momci, u smislu dobijanja stvari uhvaćen u šarke na vratima automobila / Tangled Up In vazdušnog jastuka, vagine treba da bude najmanja briga.

BANNING stranaka. NI Loše ONES.Public skupovi su zabranjeni u Saudijskoj Arabiji. Kao i javnim skupovima, što znači sve skupove. Čak i mirne proteste, i rođendane gde ti je mama pozvala ceo razred u školi bez prethodnog tražio tvoju dozvolu.

Ubija ljude. Nećemo ni da pokuša da bude sarkastičan o ovome, jer jednostavno nije smešno. U 2015. Godini, 16 godina stara zove Ali Mohamed al Nimr je uhapšen nakon što je učestvovao u protestu - i osuđen na smrt odsecanjem glave i raspeća. U 2017., od 17 godina je mučen i prisiljen da potpiše prazan dokument - koji je kasnije izmenjen tako da sadrži "priznanje" za špijuniranje. On je odbio advokata, i osuđen na smrt raspeća. A ovo su samo dva primera smo naišao. Opet, za manje od 10 nedelja u 2018., 70 osoba je pogubljeno saudijska vlada. To je više od jedne osobe svaki dan.

Deportaciju FOREIGNERSIt je otkriveno da je Saudijska Ministarstvo unutrašnjih poslova je deportovan stotine hiljada stranih migranata - sa hiljadama drugih koji su ostali u pritvoru. Ogroman procenat od tih ljudi su prisilno vraćeni u zemlje u kojima su rizikovali nasilne kršenja ljudskih prava ili život u ratnoj zoni.

Prodajom DEVOJKE ZA MARRIAGEThe muftija zaduženog za Saudijskoj Arabiji, šeik Abdul-Aziz Al Šeik, je otvoreno izjavio da veruje da devojke su spremne za brak u dobi od 10 ili 12. "Naše majke i bake oženio kada su jedva bili 12. Dobro vaspitanje čini devojka spremna da izvrši sve bračnih obaveza u tim godinama ", rekao je on. 2016, zemlja je potvrdio da će se zabranjuje brak mlađe od 16 godina... Osim pod određenim uslovima. Kao što ako otac želi da proda svoju ćerku pre nego što.

Jel tako.

Se zabranjuje zaljubljenih Daiin potpuno VTF vesti, cvećara u Saudijskoj Arabiji je zabranjeno prodaje crvene ruže 14. Feb, poklon prodavnice je zabranjeno da prodaju bilo šta u obliku srca, a devojke su zabranjeno da nose nešto crveno u školu. Ako prekršite pravila, vaši shop rizici ugasila Odbora za promociju vrline i prevenciju poroka, a učenice će biti poslati kući iz škole i primorani da promene.

(Trenutno nema novosti o tome misle o Hershei je Kisses.)

NE može da putuje sam - sve dok ne budete 45To budem potpuno iskren, 45 nije bio rođendan smo imali posebno snažna osećanja u vezi. Ali, možda je to zato što ne živimo u Saudijskoj Arabiji, a mi živimo u zemlji u kojoj je dozvoljeno da napuste kuću bez dozvole od čoveka.

Da, sve dok se okrenete 45, ako želite da putujete, treba vam poseban oblik ili deo elektronske autorizacije potpisan od strane muškog staratelja.

Mi zamisliti da je noć pre nego što vaš rođendan potroši pakovanje za bekstvo torbu. 

Nažalost, Saudijska Arabija nije jedino mesto sa užasnim zakona koji ciljaju Vomen-, ali to ne opravdava njegovu sve ozbiljne i restriktivne zakone.

I da održi glavu gore i proglasiti sebe zemlju koja promoviše ljudska prava čini posebno zbunjuje.

load...

Slične vesti


Post Mišljenje

Vick nada: Zašto se klupska kultura starih dečaka na radiju mora promijeniti

Post Mišljenje

Rasizam: Zašto svi mi sada treba da vičemo o tome?

Post Mišljenje

5 Referendum brine o kojima možete zaboraviti

Post Mišljenje

Moje iskustvo detinjstva i dalje me proganja kao odraslu osobu

Post Mišljenje

Rehab: Evo kako izgleda da provjeri rehabilitaciju

Post Mišljenje

Njeni roditelji su rekli Georgini Lavton da je bela

Post Mišljenje

Jezik dečije imovine dekodiran - kako govoriti kao posrednik za nekretnine

Post Mišljenje

Otkriveno otvoreno pismo predsjedniku SAD od strane mlade majke

Post Mišljenje

Kako mladi preživjeljac kancera jajnika pokušava da živi bez straha

Post Mišljenje

Kako sam se borio protiv odraslih akni i naučio da ponovo volim moju kožu

Post Mišljenje

Međunarodni dan žena: 16 razloga za koje još uvek treba da vičemo

Post Mišljenje

Ono što mi danas znači žena