Erdem moraoglu o svojoj strasti prema umetnosti, dizajnu i njegovoj potrazi za savršeno opremljenom radnjom | RS.polkadotsinthecountry.com

Erdem moraoglu o svojoj strasti prema umetnosti, dizajnu i njegovoj potrazi za savršeno opremljenom radnjom

Erdem moraoglu o svojoj strasti prema umetnosti, dizajnu i njegovoj potrazi za savršeno opremljenom radnjom

Kultni britanski dizajner govori o svojoj ozbiljnu umjetničku naviku

Vords bi Katrina Izrael

'Grejson Peri je stupio u kontakt ", seća se Erdem Moralioglu na email ga primio poziva da se pridružite kraljevske akademije je odbor, čast da ga stavlja u društvu Ron Arad, Thomas Heathervick i David Bailei. "Upoznao sam ga na Turner nagradu pre nekoliko godina, ali da ga ne znam. Tako da, bio sam oduševljen. "

Modni dizajner sa sedištem u Londonu ima ozbiljan art naviku, a reč je sada širi. Ranije ove godine, on je gost-edited prvog Sotherija Savremeni Curated prodaja u Londonu. On je počeo prikupljanje pre osam godina, a njegov poslednji akvizicija je Trejsi Emina akvarel kupio od Vhite Cube tokom Art Basel Hong Kong. Skeniranje svoju ličnu umetničku inventar (on je trenutno renoviranje svog Londonu dom, toliko njegove kolekcije je u skladištu), dodaje on, "Volim portreta. Postoji toliko nekoliko komada koje nemaju lice! '

load...

Njegova prva kupovina je bio Nan Goldin fotografiju, Iogoa u ogledalu, a zatim je Peter Doig i Volfgang Tillmans. Njegova kolekcija sadrži Rineke Dijkstra ( 'Volim formalnost matadora posle borbi, "kaže on), Larri Clark i Anne Colliera, koga Raf Simons koristi da snimi svoju kolekciju Kvadrat. "The Kolijer ovih žena drže kamere je jedan od mojih omiljenih komada", kaže on.

Moralioglu fascinacija lica nastavlja u radovima Kaie DONACHIE i japansko-francuski slikar Leonard Tsuguharu Foujita. "Nešto me privlači i moram da ga loviti," kaže njegov pristup prikupljanja, strast koja je eskalirala pošto je otvorio svoju prvu prodavnicu u Londonu pre godinu dana. Nalazi se u Maifair i dizajniran od strane svog partnera, arhitekta Filip Josif iz P Josifa, ona je pokrenula na desetu godišnjicu brenda. "Ne verujem da iko može da dizajnira taj prostor osetljivije nego neko ko me je poznat od mog prvog zbirke kao diplomirani na Kraljevskom koledžu," on razmišlja. Vodeći je postao lični opsesija za par, koji je proveo svoje vikende u Belgiji za ribanje i kamenolom u blizini Antverpen za Sainte Anne mermera (koji Namešten velike kuće 18. Veka, a nalazi se u Versaju) i Ironmongers u Ghent za kvake na vratima.

load...

"Šta je toliko zanimljivo u prostoru je da nije bio obnovljen od 1960. Godine. To je bio veliki projekat arhitektonski, kaže on, misleći na spiralnog stepeništa koje je ponovo smanji, ali izgleda kao da je uvek bio tu. Uređena su po Sigmar i Carl Aubock, a na zidovima su Danijel Silver akvarela, A 1983 D. Hockneia foto-kolaž, i crteži Jean Cocteau i Andi Varhol.

Prostor malo je takođe neguje novu intimnost sa svojim klijentom i, zauzvrat, uticao pristup dizajna Moralioglu je: "Mislim da je o njoj od trenutka kad je probudi dok ona ode u krevet. Kako ona će živeti, šta bi ona nosi, šta bi ona prikuplja, "kaže on. I dok Moralioglu klijenti mogu nesvijest nad svojim potpisom cveća, oni sigurno nisu Vallflovers. Njegova odeća poseduje ženstvenost koja je podstaknuta sofisticiranost i snagom. Njegova Collection A / S 2018 je počeo sa modelima kanalisanje Sve o Eveand Rebecca, radi pristrasnosti-cut obloge u baršunastim Jackuards i vezene šljokicama. (Moralioglu sarađuje sa mlinova u Italiji, Švajcarskoj i Austriji na svojim ekskluzivnim tekstila, čipke i otisaka.)

Produkcije narativne na bazi dizajnera, izvršena sa scenografa Robin Brovn, stavi muzu svake sezone je u kontekstu - bilo da je 1960-ih Paris Pied-A-Terre ili, za ovu sezonu, kao MGM zvučnu. A / P skup došao zajedno sa prašnjavim lusteri sija iz njihovih drvenih ramova za skladištenje, raspadaju romantičke stubove i out-of-komisije pruća ljubav mesta, jer je njegov vezeni Tveed krojenje i elegantan haljine 1930-ere izazvala starog Holivuda. "Nikad nisam bio strah od ženstvenosti," on razmišlja, "delimično zato što imam sestru bliznakinju. Kad sam bio klinac sam samo ikada nacrtao žene. Ja sam bio zainteresovan za umetnost sa ženama u njemu. Ja sam bio zainteresovan za način na koji žene pomera. Ja sam pitao o mom fascinacije čipkom i cveća, ali ono što je meni interesantno je da su sve stvari koje podrazumevaju se feminizirani. "

To je rekao, Moralioglu zna kako na uzdržanost. 'Moja majka je bila veoma minimalan, "on razmišlja. "Nije prikuplja dizajner odeće ili katastrofa. Nosila je samo mali crveni ruž od ISL, i ona je uvek imala suknju sa bočnim džepovima tako da je udoban i sposoban da se kreće. "

Moralioglu je rođen u Kanadi u britanskom majke i turski dalje. Kada je odlučio da nastavi karijeru u modi, njegov otac (hemijski inženjer) je više razumevanja od njegove majke. 'Uglavnom zato, gde je odrastao, krojenje je trgovina ", kaže on. 'Moja mama videla više kao dekadentno, Vild Thing ".

Moralioglu detinjstvo uključeno mnogo putovanja. 'Pola moja porodica je bila u Velikoj Britaniji, a druga polovina u Turskoj, "kaže on. "Mi bi iz Birmingema u Istanbulu, tako da kontrasti između mojih baka kuća bila neverovatna. Ali mislim da su moji roditelji malo nostalgija. Imam osećaj da oboje želeli da se vrate u svoje matične gradove, ali su bili zajedno i tako u ljubavi. Možda moj rad ima veze sa tom sanjarenja, uzimanja nekog negde drugde. "

On nastavlja, "Uvek sam želeo da stvori nešto što ima trajnost, nešto što se vrate u, nešto seasonless. Mislim da je divno što Iv Sen Loran može stvoriti mantili u 1960 koji se još uvek smatraju predivan dan. " Projektant je nedavno uradila događaj u Kuvajtu, gde je bio zapanjen žene se susreo nosi svoje haljine koje se vratili pet, pa čak i deset godina. "Pitam se da li je vreme haljina-of-sezona završena?" on razmišlja. "Mislim da je ono što je zaista važno u vezi moj pristup je da uzmem vremena da istraže sve polako," kaže on. "Ne želim da žurim nešto."

Kao što je prvobitno predstavljen u septembra 2018 pitanje Vallpaper * (V * 210)

load...

Slične vesti


Post Moda

Lekcije uličnog stila naučili smo iz Londonske modne sedmice ss17

Post Moda

Glamurozni trenutci iz arhiva Londonske modne nedelje

Post Moda

Chanel pre jeseni 2018. godine: Chanel metiers dart catvalk naglašava

Post Moda

Najbolji koko Chanel citati

Post Moda

Converse all Star: Kratka istorija iza ikonskih cipela

Post Moda

Moschino najbolje ikada pješačice pokazuju trenutke

Post Moda

Khloe Kardashian je stvorio materinske farmerke

Post Moda

Ganni: Šta treba da kupiš da budeš deo bande #GanniGirl

Post Moda

Cressida Bonas moda

Post Moda

Kupovina hacks postaje ASOS vvip

Post Moda

Modna marka kooples: kupuje vam vreli izvor koji vam je potreban u svom životu

Post Moda

Svastično svadbe: potpuno nova kolekcija za svadbene svadbe