Zašto je Leviov kamionet još uvek jedina jakna od denim, 50 godina kasnije | RS.polkadotsinthecountry.com

Zašto je Leviov kamionet još uvek jedina jakna od denim, 50 godina kasnije

Zašto je Leviov kamionet još uvek jedina jakna od denim, 50 godina kasnije

A možda nećete ni shvatiti

Svako treba teksas jaknu u svom ormanu. To je kao neki spajalica, kao recimo, beloj košulji ili malu crnu haljinu. To je savršen saputnik u Breton teeand dečkom farmerke tokom vikenda, dodaje pobunjenika notu inače teškog odelu na poslu, i flertuje lepo sa letnjim garderobu. Ali gde su mnoštvo brendova koji rade u LBD i (mada večni zahvaljujući Givenchi za stavljanje se vrati na Sartorial karte), zaista postoji samo jedan brend koji vlada kralj, kada je u pitanju teksas jakne. Mislim da Levi-ih, naravno.

To je prvi put napravljena davne 1967. Godine, a pedeset godina kasnije, i dalje je jedini teksas jakna da ima. Zašto? Pitali smo Levi je šef dizajna Jonathan Cheung, tokom 50. Proslave legendarnog dela, kako je stajao test vremena.

load...

Gde je sve počelo

Možda ne znate, ali: Trucker Jacket Levi je prvi put napravljena još u 60., a to je bio munjeviti hit, zahvaljujući britanskog muzičara možda ili možda nije čuo.

"Kamiondžija zaista ima kickstart od njegovog začeća. U leto '67, Džordž Harison, koji je u poseti svoju sestru-in-Lav Patti Boid sestra u San Francisku, u tom legendarnom leto ljubavi, pojavio nosi Trucker. I odatle, vidiš Truckers nosili modova, skinhedsi, metalcima, stadion rokera, indie, znate. Za mene, ja se sećam odrastanje i to vidim na Smiths, Johnni Marr i Morrissei i nakon tog napretka, Paul Veller i sve do Liam Gallagher na Kanie. "

Sa takvom istorijom, to je sasvim zapanjujuće da zna da to zapravo nije se toliko dugo da stvore. "Imao sam sreće da zadovolji originalni dizajner, i pitao ga kako je to stvorio. On je samo rekao da je zatražio da napravi jaknu da ide sa 505 farmerke, pa je otišao do svog stola, seo i udario ga, to je kao 15 minuta! '

Zašto se to zove: Trucker jakna

'Levi je samo počeli zvati Levi Jeans "farmerke" u '60, oni su upravo zvao kombinezone pre toga. Kamiondžija jakna je samo teksas jakna pre, novo ime je usvojen tokom 90-ih od, ponovo ga prisvajaju milja od onoga japanski denim kolektori zvali taj tip 3 jacket oblik - tako da je to neka vrsta unutrašnjeg nadimak koji je postao više od zvaničnog stvar, pretpostavljam. Pretpostavljam da pomoću imena Trucker, svi su znali da je to naročito onaj sa V-oblika panela, "objašnjava Džonatan.

load...

Teška muzički istorija

Jakna je uvek bila suštinski u muzičkoj industriji, ali se to dogodilo slučajno. Mnogo popularne muzike u tom trenutku je iz radničke klase, koji nije bio u vezi mode ili Sevill Rov odela, ali adolescenti pisanje albuma u ​​svojim spavaćim sobama i dobijanje dovoljno star da ga objavi, objašnjava Džonatan. I Levi je napravio lako za navijače da oponaša izgled svojih idola.

On kaže, "šta ja mislim što ga čini posebnim je to bio dostupan i imao ovaj vazduh pobune već - Jean je zapravo naseljavaju bajkerima bande posleratne - a većina škola im zabranio, pa čak i do nedavno noćni klubovi radili isto. Ti bi mogao biti na suprotnim stranama kulturnog okvira, ograde, mogao bi biti mod i mogao bi biti roker i da još uvek može izraziti svoj identitet sa Trucker Jacket. Možete izraziti svoju potkulturu kroz teksas jakni. "

Kako da nosite Kamiondžija jaknu

Lepota ovog legendarnog jaknu je da svako može nositi sa bilo čim, da li je to pametno haljina ili povremene provereni košulju i farmerke kombinaciju.

'Na muškaraca, o ženama, o deci, o starim ljudima, na ljude kao što je rad u poljoprivredi, na putevima, a zatim na predsednika i direktorima. Mislim da čini Specijalna. Tako da mislim da je to postalo deo i to je postao laiering komad, kao da to čini, možda imate Selin svilu i bacaš na Trucker na njega i to mu daje tu ravnotežu i da je EDGE, kaže Džonatan.

Shop sada: Original Trucker Jacket za 85 evra od Levi

Kako slavite 50 godina ikone?

Tako što je ponovo zamišljao nekih od najvećih imena na planeti, eto kako. Levis sarađivao sa 50 od uticaja, od dizajnera i urednika da pevača i glumaca, u stvorenim 50 Limited Edition komada koji pokazuju koliko svestrana jakna može biti.

Džonatan otkriva, "Želeli smo da odražava stav Levi 's da bude povezan sa kulturom sve ove godine, i mi smo zaista želeli da se povežu sa ljudima koji su bili u centru kulture, koje se kreću kulturu i utiču na kulturu. Oni dolaze iz različitih sredina, imamo modne dizajnere, imamo sportiste, imamo urednike, imamo blogere i tako, mi samo sastaviti listu i mi ih pitamo. "

Ovo uključuje G-Dragon, Jim Chapman, Emmanuelle Alt, Solange, Snoop Dogg, Timberlake, i mnogi, mnogi drugi.

Ko je oličenje Trucker jaknu?

'Da pick jedna osoba je teško. Hoću da kažem ljudima kao što je Steve Jobs, samo zato što je neverovatno. Imamo par Steve Jobs farmerke i iskreno dobio kolebanja, kada smo Steve Jobs "farmerke, zato što je tako legendarni i on je zaista gurnuo našu kulturu i našu vrstu napred, pa bih da to bude Stiv, ali znaš, to je definitivno višestruke, "objašnjava Džonatan.

To sumira jaknu savršeno. Ne radi se o jedna osoba, radi se o nekoliko, svaki od njih sa svoje ličnosti, koje mogu prilagodi jaknu. I zato, 50 godina kasnije, ipak je jedini trebate.

Koliko vremena je potrebno da se stvori kamiondžija jaknu?

Na Eureka Lab (laboratorije, osnovana u San Francisku 2018. Godine, posvećen je dizajn, istraživanje i kreativni razvoj i stvaranje napredne prototipova. Takođe je napomenuti, da tajminga može da varira prilikom izrade gotovog članak, ali vas je iznad daje indikacija) potrebno je ceo dan da bi jaknu, od rezanja od uzorak komada, to šivenje i daje joj brzo pranje.

Šta je proces njegovog stvaranja?

Treba ti sastojke - tkaninu i obrazac. Ako je to novi stil ili varijanta novog stila onda je potrebno da se vreme u pravljenju i usavršavanju šaru.

Sledeća - ti iseći pattern komada. Onda ih montiraju - sev ih zajedno kako bi jaknu. Nakon toga perete jaknu - ovo može da varira od jednostavnog pranja (slično pranja kod kuće) u mnogo komplikovanije nevolji pranja. Mi to zovemo ovaj proces "dorade". Onda, ako postoji bilo kakva ulepšavanje - kao zakrpe, studija, vez - radimo to na kraju. Na kraju - hardver. Stavite na tastere.

 

load...

Slične vesti


Post Moda

Baletne pumpe: cipelu koju svaka žena treba u svojoj vardobi

Post Moda

Online christmas shopping hacks: Saveti koji vam trebaju ove zime

Post Moda

Ešli Graham aktivno obeshrabruje devojčice da postanu modeli

Post Moda

Saint Laurent preuzima Parišku modnu nedelju sa ramenima i puhama

Post Moda

Najbolji Rai-Ban sunčane naočale: Aviator, Vaifarer, klubski trener i još mnogo toga

Post Moda

Top 10 ikonica slavnih crvenih tepiha otkrivenih momenata

Post Moda

Najbolji naočari za letenje aviona za ažuriranje vaše letnje garderobe

Post Moda

Topshop jeans: stilovi koji vas nikada neće izneveriti, od Joni do baksera

Post Moda

Najbolji plakari iz Velike Britanije koji ćete želeti da ponovite

Post Moda

Ovaj promo promo kod će vam 50% popustiti u crnom petak

Post Moda

Kate moss je rezervisano za novo modno izdanje

Post Moda

Može li imati šta da nosi zbog uznemirenosti? Kako odabrati odjeću