Bill za borbu protiv abortusa u Oklahomi potiskuje da muškarci odobre sve abortuse | RS.polkadotsinthecountry.com

Bill za borbu protiv abortusa u Oklahomi potiskuje da muškarci odobre sve abortuse

Bill za borbu protiv abortusa u Oklahomi potiskuje da muškarci odobre sve abortuse

Oklahoma se gura anti-abortus zakon koji će imati Donald Tramp zrake, i žene svuda prestravljeni

Trudna ženska tela nisu sami ", kaže američki protiv abortusa Oklahoma-zakonodavac insistira na tome da" neodgovorni "žene treba da dobije odobrenje od svog partnera pre nego abortus. VTAF?

Anti-abortusu Oklahoma State zakonodavac je gura zakon koji bi zahtevao ženu da ima pismeno odobrenje od svog seksualnog partnera da abortira. Rep. Džastin Hamfri objasnio: "Razumem da su [žene] osećaju kao da je njihovo telo. Osećam se kao da je poseban - ono što ja nazivam ih je, je si "domaćin". I znate kada uđete u vezu ćete vi biti taj domaćin i tako, znate, ako ste pre-znate da onda preduzme sve mere i ne zatrudni. "

load...

Riiiiiight. Dakle, on je u suštini kaže, znate da materica imate? U tom organu koji pripada vama? Da, to nije baš tvoje. I što je još gore, ako se desi da bude žrtva nasilja u porodici, razbole ili nosi dete koje neće uspeti da terminu, pa, trebalo bi da imate 'unapred poznata' i to tako, znaš, tvoj loše... Kao što smo rekli, VTF?

To je uznemiravajuće podsetnik logike u igri u post-Trump Americi. U Oklahoma posebno, su prošli 20 pojedinačne mere da se ograniči pristup abortusu, od kojih je jedan broj su blokirani od strane sudova zato što neustavnim. Racun u pitanju, poznat kao HB 1441, se uzima članovima House Komitet za javno zdravlje Oklahoma je koji treba da glasa o predlogu zakona danas, 14. Februara.

U državi koja je opisana kao "najgore tamo 'za reproduktivna prava, Hemfri je objasnio," Ja sam kao, hej, vaše telo je tvoje telo i odgovoran je sa njim. Ali nakon što ste neodgovorni onda ne tvrdim, dobro, ja mogu samo da i ovo sa drugim telom, kad si domaćin i vi pozvani da u "u intervjuu za The presretnu.

Postoje izuzeci u predloženom zakonu, pri čemu u slučajevima kada je otac mrtav, žena neće morati da pita svoju dozvolu za abortus (go figura), ali ona i dalje treba da dokaže da je zapravo mrtav potpisivanjem pravno-obavezujuću izjavu. U nekim slučajevima u kojima je trudnoća rezultat silovanja ili incesta, žena mogu biti isključeni iz traži saglasnost jednog čoveka. Dakle, to je velikodušno od njih.

load...

Razumljivo, ovo je ostavili mnoge žene u Americi prestravljen. Razgovarali smo sa Jamila K. Tailor, viši saradnik u Centru za američki napredak, koji je rekao: "Kanzas i Oklahoma su među najgorim članicama za reproduktivna prava zbog rekordnom broju ograničenja abortusa u vezi uvedenih u proteklih nekoliko godina. Tekas je HB2, koja je bila u centru zdravlja slučaju cela žena je Vrhovni sud je imao jak uticaj na žene u Teksasu, naročito žene i žene boje sa niskim primanjima. Hvala bogu pravilo je ukinuta od strane Vrhovnog suda. Međutim, to će biti potrebne godine da se obnovi zdravstvene sisteme i infrastrukturu nazad do tačke u kojoj će žene imati adekvatan pristup sigurnoj abortusa. "

'Trump uprave već se dokazala da ekstremno anti-izbora i anti-žena, dodao Tailor. "Videli smo to kroz izjave kandidata gospodin Kratki za predsednika-kada je rekao da će imenovati sudija Vrhovnog suda koji bi poništi Roe v. Vade i da žene treba da budu kažnjeni za dobijanje abortus-i kroz ekstremne anti izbor evidenciju ključnih imenovane u kabinetu, uključujući Jeff Sessions za javni tužilac i Tom Cena za sekretara zdravlja i ljudskih usluga. Potpredsednik Majk Pens je takođe čvrsto protiv izbora i, kao guverner Indijane, dovela napore da se ozbiljno ograničiti pristup na abortus. Mislim da je ovo protiv izbora, protiv žena program će motivisati drugim državnim i lokalnim protiv izbora zakonodavaca da se proguraju zakona čiji je cilj razbijanje pristup abortusu i reproduktivnim pravima. "

Žene su pravo da budu zabrinuti, ali su spremni da se odupru i bore da zadrže svoje reproduktivne slobode. Ovaj preokret prava žena širom Amerike - i ostatak sveta - je razlog za Marie Claire #handsoffourrightscampaign i zašto 500.000 ljudi izašlo je na ulice Vašingtona i 100.000 u Londonu za ženske Marchon 21. Januara. Kao Tejlor kaže da "Impuls iz Ženske marta traje do danas, i mislim da ćemo nastaviti da vidimo u doglednoj budućnosti. Pod kakvim okolnostima bi žena biti prinuđen da konsultuje muškog kolegu ili partnera za odluke koje se odnose na njeno zdravlje i telo. "

Pridružite nam se u govorio poslanike, predsednika i allof svoje ljude... #handsoffourrights

load...

Slične vesti


Post Novosti

Najlepše venčanice od Bridal modne nedelje

Post Novosti

Natalie Massenet navodi: Najbolji savet za profesionalnu modu za osnivanje mreže Portera

Post Novosti

Šta kažu boos na kanskom filmskom festivalu?

Post Novosti

Donald Trump reakcija na napad Mančestera - oni su gubitnici

Post Novosti

Zašto je ovo najzanimljivija nedelja u Parizu Haute Couture u godinama

Post Novosti

Najbolji (i najgori) poljubci na ekranu svih vremena

Post Novosti

Kako se osloboditi crnih glava za dobro - kompletan vodič

Post Novosti

Svaki pojedinačni izgled gigida hadida je nosio tokom modne nedelje

Post Novosti

Zima Ariela želi žene da prestane sramotiti zbog toga što su telo sigurne

Post Novosti

Stvari koje znate samo ako ste modni bloger

Post Novosti

Besplatna Eieko šminka sa avgustom Marie Claire. Marie Claire

Post Novosti

7 najboljih zaustavljanja za Tvitter troll do sada