Egipat Burka i Nikab Ban: Koja je razlika | RS.polkadotsinthecountry.com

Egipat Burka i Nikab Ban: Koja je razlika

Egipat Burka i Nikab Ban: Koja je razlika

Egipatska vlada je izradila nacrt zakona za potencijalno zabrani burke i nikab - ali šta bi to značilo za muslimanskog stanovništva u zemlji?

U prilično velika novost, egipatska vlada je izradila nacrt zakona za potencijalno zabrani burke i nikab na javnim mestima i državnim institucijama.

Egipat je pretežno muslimanska zemlja (nedavni statistika pokazuje da oko 95 odsto stanovništva prate Islam) i da je mislio da je do petine egipatskih žena nosi burku kad god izađe iz kuće. Dalje deset posto pokrivaju svoja lica sa velom, ili nikaba, takođe.

load...

Ali zakon nije u potpunosti iz vedra neba. Prošlog meseca, najavljeno je da će Kairo Univerzitet se zabrani lekara i medicinskih sestara iz nosi nikab, jer bi "zaštitila pacijenata prava i interesa 'da bi mogli da vide medicinskim radnicima" lica. Slično tome, nastavnog kadra na Univerzitetu nije dozvoljeno da vode nastavu dok veiling njihova lica.

I dok je nedavna studija Pev Research otkrila samo četiri odsto egipatskih žena smatra da je "odgovarajuće" za ženu da napusti svoju kosu otkriven, potencijalna zabrana burke i nikabs je primljen uz određenu podršku visokom nivou. Jedan egipatski poslanik, Amna Nosseir, kaže ona veruje da Kur'an traži da žene oblače skromno - ali ne da pokriju svoja lica. 'Kako je islam nameće nikab ako muslimani su u Kur'anu tražio da smanji svoj pogled?' upitala.

Ipak, nisu svi osećaju pozitivno o kampanji. 'Zabrana golotinja umesto zabrane nikab, "rekao je jedan profesor religije u region.Hijab, nikaba, Burka... Sve što ste ikada želeli da znate o islamskoj šešir (ali su bili Smile To Ask)

Uz sve priče u medijima oko toga kako i šta muslimankama treba dozvoliti da nose, možda se pitate šta je razlika između hidžaba i nikaba? Pa, da bude jednostavnije, mi smo objasnili različite tipove velova koje nose muslimanske žene širom sveta.

load...

A zašto postoji toliko mnogo vrsta pitaš? Pa, šta se sve svodi na stvarno je kultura, kao muslimanske zemlje širom sveta pull iz svoje tradicije i vrednosti doći do sopstvenom tumačenju skromnosti. Dakle, želim da znam šta čini burka i nikab toliko različiti? Idemo started.Hijab

Najčešće nose oblik islamskog vela, hidžab se odnosi na pokrivanje svega osim ženske licu i rukama u javnosti. Možda ste videli hidžab nosili naše Great British Bake Off legende, Nadiia Hussain, koja je nosila klasični stil u mnoštvu boja.

Abaia

Tradicionalno nosio crno je Abaia je najpopularniji u Arapskom poluostrvu, i pokriva celo telo, osim, ​​nogama licu i rukama. Takođe se smatra najmodernijim, uz mnoge arapske žene ukrašavanje svoje abaje sa ukrasima i dragog kamenja, i dizajnera kao što su Dolce and Gabbana oslobađajući svoju prvu kolekciju abaia u 2018. Godine.

load...

Slične vesti


Post Novosti

11 stvar koju smo naučili od jučerašnjeg ženskog marša

Post Novosti

Saveti za bolji noćni san - Rokie nafousi

Post Novosti

Ivanka trump: Njena nova sličica stilista i kontroverzni omiljeni dizajneri

Post Novosti

Žrtva Vestminsterskog napada Andreea Cristea je tužno umrla

Post Novosti

Kako napraviti svaki dan odličan dan kože

Post Novosti

Svecane vjenčanje - poziv na ovaj par je najbolja stvar

Post Novosti

Slatki torom je sada stvar: 10 recepata za početak

Post Novosti

Alekander McKueen film treba napraviti

Post Novosti

Stvari koje znate samo ako ste modni bloger

Post Novosti

Novi poslanik UN-a za mir Malala Iousafzai isporučuje uzbuđeni govor

Post Novosti

Odjeća za odmaranje u godini, godišnje

Post Novosti

Olivia Munn ima cilj na Mark Vahlbergu u govoru za izbor kritičara. Marie Claire