Evo šta se desilo od kada je Donald Trump postao predsednik | RS.polkadotsinthecountry.com

Evo šta se desilo od kada je Donald Trump postao predsednik

Evo šta se desilo od kada je Donald Trump postao predsednik

I kako je svet reagovao...

Donald Trumpvas izabran za predsednika 8. Novembra 2018, njegova inauguracija odvija pre samo nekoliko dana 20. Januara.

Pošto je izabran za Tramp je uradio ono što smo svi znali da bi. On je već, na primer, vratio na značajnom količinom predizbornih obećanja, od zloglasnog "velikog graničnog zida" da je insistirao da će se Meksiko platiti, da obećava da "isprazniti močvaru" korporativne moći u Vašingtonu, a zatim imenovanje milionere kao najvišim pozicijama u svojoj administraciji.

load...

Nije iznenađenje da Trump je odobravanja je opao otkako je postao predsednik - nešto što je bio brz da objasni kao "namešteni". Šok.

Očigledno je, međutim, kada ste pročitali preko njegove propale predizborna obećanja i još više, kada pogledate šta je zapravo ostvario. Pored toga, činjenica da je njegov prvi dan kao predsednik videli najveći međunarodni protest u istoriji protiv njegove politike ne sluti na dobro za njegovu popularnost.

On je novoizabrani predsednik za nešto više od dva meseca i predsednik za manje od nedelju dana, a ovde su sedam zabrinjavajuće stvari koje su već desilo...

1. Obamacare je već u procesu repealedThe prvog reda potpisali Donald Tramp u ponedeljak ujutro svog predsedavanja bio je, naravno, odnosi na Obamacare.Having ranije obecao da ukine federalni statut donesen Obama u 2010. Godini, Tramp je stalo da se postupak je počeo prvog dana. Uprkos uspehu Affordable Care Act, koji odobrava zdravstveno osiguranje za sve Amerikance i značajno smanjuje troškove zdravstvene zaštite, Tramp je potpisao naredbu da 'minimizira' njen ekonomski uticaj tog jutra.

load...

2. Klimatske promene ne postoji apparentliDonald Trump slavno rubbished globalno zagrevanje kao kineske prevare, nešto što je očigledno razmišlja o prilikom odabira svoj kabinet. Novi šef Agencije za zaštitu životne sredine je Scott Pruitt, klima promena skeptik koji je zapravo tužio Agenciju za zaštitu životne sredine... 14 puta. Da bi dodali so na ranu, kada Tramp otišao na obnoviti zvaničnom sajtu Bele kuće, on je zapravo uklonio sve pominjanje klimatskih promena.

3. Reproduktivna prava žena su se pod threatTrump izbora podstakao anti-abortus pokret, i sa njim i potpredsednik Majk Pens je čvrsto PRO-život. Sa SAD zakonodavci navodno uvođenjem preko 400 mera u pokušaju da ograniči pristup abortus u 2018. I Tramp nadi da preokrenu Roe V Vade Vrhovnog suda odluku kako bi abortus u SAD ilegalno, to se kaže da je "najjači pro- život pokret je bio od 1973. ' Upravo je ponovo bivšeg predsednika Ronalda Regana 1984 Mekico Citi politiku (aka "The Global Gag Rule"), što znači da SAD finansiranje nevladinim organizacijama širom sveta je zabranjena ako oni nude / savet / include abortus u njihovim uslugama.

Svet je imala poslednji smeje iako sa Planirano roditeljstvo (organizacije Tramp nada da defund) viđenje ogroman skok u donacijama, prima 40 puta svoju normalnu brzinu. Najbolji deo je da je većina tih donacija su napravljene u ime VP Mike Pence je, što znači da dobija potvrdu o zahvaljujući svaki put kada donacija je napravljen.

4. Trka u nuklearnom naoružanju je na cardsTrump zabrinut dosta nas prošlog meseca, kada je govorio o ponovo rasplamsa trku nuklearnog naoružanja. Krajem decembra, kada tveeting svoje planove za Ameriku, on je uključen nadu da "znatno ojačati i proširiti svoj nuklearni kapacitet, dešava se objaviti u intervjuu za MSNBC, 'Neka bude trka u naoružanju, jer ćemo ih nadmašiti u svakom prolazu i nadživeti ih sve. " Ne Donald ne.

5. Hate Crime porasla dramaticalliThe dana nakon Trumpa izbora videla ogroman skok u nas mrze kriminala, sa snimanjem Južna siromaštva Pravni centar za preko 1000 slučajeva, što je cifra koja će se obično očekuju da vide više od šest meseci. Zločini, u rasponu od svastike graffiti do napada na sinagoge odmah skočio, ali od tada uravnotežena napolje. Brojke, međutim, i dalje pokazuju da je nivo zločina iz mržnje je mnogo veći nego što je bio pre izbora.

6. Dolar je porastao, ali pezos je divedDonald Trump izborna izazvala je vrednost dolara da dramatično surge. Njegova kampanja uključena mnogo pro-biznis obećanja, koja od svog dobitka su pomogli dolar da dostigne visok od 14 godina, sa indeks berze ide gore za 5,8 odsto. Dok američki dolar porasla, međutim, planovi adut da nametne tarife na meksičkim proizvodima i da nas presele fabrike iz Meksika su izazvali meksički pezos da pogodi All Time Lov.

7. Tramp je na svojim obaveštajnim agenciesIes, Tramp zapretio da će ići u rat sa svojim obaveštajnim agencijama, u više navrata bashing CIA, optužujući ih za njenu izradu inteligenciju, pa čak i upoređujući ih sa "nacističkom Nemačkom."

Sve oči su na Donald Trump da vidimo šta će biti njegova sledeća realizacija...

load...

Slične vesti


Post Novosti

5 sartorial pravila iz serije Michael Kors AV18

Post Novosti

Depresivni troškovi rentiranja Londona u jednoj listi za iznajmljivanje

Post Novosti

Holivudska rodna razlika u platama

Post Novosti

Kati Perri prodaje njenu holivudsku kuću u vrednosti 9,5 miliona evra i morate da vidite unutra

Post Novosti

Ženski poslanici se maltretiraju i usmjeravaju prema novom istraživanju

Post Novosti

Julianne moore je Marie Claires naslovna naslovna marka

Post Novosti

Prema njenim rečima, Kati Perri bivši momci su u krevetu

Post Novosti

Vojvoda i vojvotkinja iz Kembridža govore o mentalnom zdravlju

Post Novosti

Katherine heigl kaže ovo o nedavnim komentarima Seth Rogena o njoj

Post Novosti

Barak i Michelle Obama imaju puno mišljenja o kraljevskom angažmanu

Post Novosti

Kućići hacks koji će vam učiniti toliko lakšim

Post Novosti

Najbolji kristalni proizvodi za kosu