Film Lene Dunham posvećen žrtvama silovanja u Stanfordu | RS.polkadotsinthecountry.com

Film Lene Dunham posvećen žrtvama silovanja u Stanfordu

Film Lene Dunham posvećen žrtvama silovanja u Stanfordu

'Posvećujem ovo hrabrom preživela u slučaju Stanford, koji je dao toliko da se promeni razgovor "

Lina Danam i njene kolege iz Girlscast su objavili video posvećen Stanford žrtve silovanja.

'Ona je neko' featuring Lena, zajedno sa saradnicima zvezde Zosa Mamet, Alison Villiams i Džemajma Crkva, je poziv za žrtve seksualnog zlostavljanja i seksualnog zlostavljanja da bude podržan nego stigmatizirani i verovali. Ona dolazi u svetlu besa nad rukovanje i pokrivenost u slučaju silovanja protiv Stanford student Brock Turner.

Http://storifi.com/lucipavia/the-cast-of-girls-shov-solidariti-vith-the-stanfor

U martu Brok Turner je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje 23-godišnju ženu u kampusu. Turner je uhvaćen na vrhu nesvesnog žrtve dva švedskih studenata doktorskih studija koji se zatekao u prolazu na biciklima. Studenti zabodena Turner dole kada je pokušao da pobegne.

load...

U pismu pročitao u sudnici, a žrtve silovanja direktno napadača takođe je pohvalio za njegovo izuzetno snažnim i elokventan uvid u kulturu žrtve-krive i seksualno zlostavljanje.

Turner je osuđen na samo 6 meseci zatvora za napad, posle dužeg sudskog borbe. Ovde je puno izjava žrtve, koji je obezbeđen u potpunosti da BuzzFeed vestima: Časni sude, ako je sve u redu, za većinu ove izjave bih želeo da se obrati optuženom directli.Iou me ne zna, ali ti ' bio sam u meni, i zato smo ovde danas.

17. Januara 2018. Godine, bio je miran u subotu uveče kod kuće. Moj tata je napravio večeru i ja smo sedeli za stolom sa mojom mlađom sestrom, koji je u poseti za vikend. Ja sam sa punim radnim vremenom, a to je približavanje moje vreme za spavanje. Planirao sam da ostanem kod kuće sama, gledamo TV i čita, dok je ona otišla na žurku sa drugaricama. Onda, odlučio sam da je moj jedini noć sa njom, nisam imao pametnijeg posla, pa zašto ne, tu je glup parti deset minuta od moje kuće, ja bih išao, ples kao budala, a osramotim svoju mlađu sestru. Na putu do tamo, našalio sam da Undergrad momci imaju protezu. Moja sestra me zadirkivali zbog nošenja bež džemper na žurku kao bibliotekar. Zvao sam sebe "Big Mama", jer sam znao da ću biti najstariji tamo. Napravio sam glupa lica, neka mi gard, i pio alkohol prebrzo ne faktoringa u da je moj tolerancija je značajno smanjena od koledža.

load...

Sledeće čega se sećam da sam bio u kolicima u hodniku. Ja sam osušena krv i zavoje na leđima rukama i lakta. Mislila sam da sam pao i da je u admin kancelariji na kampusu. Bio sam vrlo smiren i pitala gde je moja sestra. Poslanik objasnio sam bio napadnut. I dalje ostao miran, uverio da je u razgovoru sa pogrešnom osobom. Znao sam da niko u ovoj stranci. Kad sam je konačno dozvoljeno da koriste toalet, povukao sam se bolničke hlače su mi dali, je skinuti donji veš, i osetio ništa. Još uvek se sećam osećaj rukama dodiruju kožu i grabbing ništa. Pogledao sam dole i nije bilo ničega. Tanak komad tkanine, jedina stvar između moje vagine i bilo šta drugo, je nestao i sve u meni je zanemela. I dalje nemam reči za taj osećaj. U cilju održavanja disanje, mislio sam da su policajci koristili makaze da ih prekinuti dokaza.

"Vi me ne poznajete, ali bio si u meni, i zato smo ovde danas."

Onda, osetio sam borove iglice grebanje vrat i počeo vuče ih kosu. Mislio sam, da borove iglice pao sa drveta na glavi. Moj mozak je govorio moj stomak u ne ruši. Zato što je moj stomak je rekao, pomozi mi, pomozi mi.

Ja mešaju iz sobe u sobu sa ćebetom omotane oko mene, borove iglice zaostatku iza mene, ostavila sam malu gomilu u svakoj sobi sam sedeo u. Ja sam tražio da potpiše papire na kojima je pisalo "žrtva silovanja" i mislio sam se nešto zaista dogodilo. Moja odeća su oduzeti i ja stajala gola, dok su medicinske sestre su održali lenjir raznim ogrebotine na mom telu i fotografisali ih. Nas trojica radili na češlja borove iglice iz kose, šest ruku za popunjavanje jednog papirnu kesu. Da me smiri, oni su rekli da je to samo flora i fauna, flora i fauna. Imao sam više bris ubačeni u vaginu i anus, igle za slikanje, pilule, imala Nikon ukazao pravo u moje raširenih nogu. Imao sam dugo, istakao kljun u meni i da je moja vagina premazani sa hladnom, plave boje za proveru ogrebotine.

Nakon nekoliko sati ovo, pustili su me tuširaju. Stajao sam tamo ispitivanje svoje telo ispod mlaza vode i odlučio, ja ne želim više svoje telo. Bio sam prestravljen od toga, nisam znao šta je bilo u njoj, ako je kontaminiran, koji ga je dodirnuo. Hteo sam da skinem telo kao sako i ostaviti ga u bolnici sa svim ostalim.

Tog jutra, sve što mi je rečeno je da sam bio našao iza kontejnera, potencijalno prodrevši stranac, i da bi trebalo da se ponovo testiraju na HIV, jer rezultati ne pokazuju uvek odmah. Ali za sada, ja treba da idem kući i da se vratim normalnom životu. Zamislite izađe u svet sa samo tom informacijom. Dali su mi ogromne zagrljaje i izašao iz bolnice u parkingu nosi novu majicu i pantalone su me predviđene, jer su me dozvoljeno samo da zadrži svoju ogrlicu i cipele.

Moja sestra me je pokupio, suočavaju mokra od suza i izvijenim u agoniji. Instinktivno i odmah, hteo sam da će joj oduzeti bol. Ja nasmijala na nju, rekao sam joj da me gleda, ja sam ovde, dobro sam, sve je u redu, ja sam ovde. Moja kosa se pere i čisti, dali su mi čudan šampon, smiri se, i pogledaj me. Pogledajte ove smešne novih trenerci i majici, ja izgledam kao nastavnik PE, idemo kući, hajde da jedemo nešto. Ona nije znala da je ispod mog trenerci, imao sam ogrebotine i zavoje na mojoj koži, moja vagina je bio bolan i postala čudna, tamna boja od svih guranje, moj veš je nestao, i ja osetio prazan da nastavi da govori. To sam se i bojao, da sam takođe uništena. Taj dan smo se vozili kući i satima u tišini me moja mlađa sestra održan.

Moj dečko nije znao šta se dogodilo, ali je pozvao tog dana i rekao, "Ja sam bio veoma zabrinut za tebe sinoć, prepala si me, da li ste napravili da kući u redu?" Bio sam užasnut. Tada sam saznao da su mu te noći zvao u svom mraku, ostavio je nerazumljivo govornu poštu, da smo i razgovarali preko telefona, ali sam zamazivanja tako teško da je bio uplašen za mene, da me više puta rekao da nadjem [moj sestra]. Opet, on me je pitao: "Šta se desilo sinoć? Da li vam to kući u redu? ", Rekao sam da, i prekinuo da plače.

Nisam bio spreman da svog dečka ili roditelje koji zapravo, mogu biti silovane iza kontejnera, ali ja ne znam od koga, ili kada ili kako. Ako sam im rekao, ja bih vidjeti strah na njihovim licima, a moja bi pomnožite deset puta, tako da umesto da se pravio je cela stvar nije bila realna.

Pokušao sam da ga izbacimo iz glave, ali to je bilo tako teško nisam pričao, nisam jeo, nisam spavao, nisam u interakciji sa kim. Nakon posla, ja bih voziti na usamljenom mestu da vrišti. Ja nisam govorio, nisam jeo, nisam spavao, nisam interakciju sa kim, a ja postao izolovan od onih koje sam voleo najviše. Za više od nedelju dana nakon incidenta, nisam dobio nijedan poziv ili ispravke u vezi te noći ili šta mi se desilo. Jedini simbol koji je dokazao da to nije samo bio loš san, bio je dukserica iz bolnice u mojoj fioci.

Jednog dana, bio sam na poslu, kretanje kroz vesti o mom telefonu, i naišao na članak. U njemu sam pročitao i naučio prvi put o tome kako sam je pronađen bez svesti, sa moja kosa neuredna, dok ogrlica zamotan oko vrata, grudnjak izvukla iz haljine, haljina skinula preko mog ramena i izvukao iznad mog struka, da sam dupe gola skroz do čizme, noge razdvojite, i da je prodro po strani objekat od nekog nisam prepoznao. To je bio kako sam saznao šta se dogodilo, sedi na mom stolu čitanje vesti na poslu. Naučio sam šta mi se dogodilo u isto vreme svi drugi u svetu naučili šta mi se desilo. Tada su borove iglice u kosi je imalo smisla, nisu pao sa drveta. On je skinuo donji veš, njegovi prsti bili u meni. Ja ne znam tu osobu. Ja još uvek ne znam tu osobu. Kada sam pročitao o meni ovako, ja rekao, to ne mogu biti ja, to ne mogu biti ja. Nisam mogao svariti ili prihvatiti bilo koju od ovih informacija. Ne mogu da zamislim moja porodica morati da pročitate o ovoj mreži. Nastavio sam da čitam. U sledećem pasusu, pročitao sam nešto što nikad neće oprostiti; Pročitao sam da je, prema njegovim rečima, svidelo mi se. Svidelo mi se. Opet, nemam reči za ovih osećanja.

"A onda, na dnu članka, nakon što sam saznao o grafičkim detaljima mog seksualnog zlostavljanja, u članku navedeni svoje plivanje puta."

To je kao kad biste pročitali članak, gde je udario auto, i našao dented, u jarku. Ali možda je automobil uživao pogođen. Možda je drugi automobil ne znači da ga udari, samo naleteti se malo. Automobili dobiti u nesrećama sve vreme, ljudi nisu uvek obraća pažnju, možemo reći ko je kriv.

A onda, na dnu članka, nakon što sam saznao o grafičkim detaljima mog seksualnog zlostavljanja, u članku navedeni svoje plivačke puta. Nađena je disanje, ne reaguje sa donjem vešu centimetara udaljena od njenog golog stomaka uvijen u fetalnom položaju. Uzgred, on je zaista dobar u plivanju. Baci u moje vreme milja ako je to ono što radimo. Ja sam dobra u kuvanju, stavio unutra, mislim da je kraj gde listu svoje dodatnih planova za otkazivanje od sve odvratno stvari that've se dogodile.

U noći vesti izašao sam seo svoje roditelje dole i rekao im da sam bio napadnut, da ne pogledate vesti, jer je to uznemirujuće, samo znam da sam dobro, ja sam ovde, a ja sam u redu. Ali pola ih govore, moja mama je morala da me drži, jer više nisam mogao da ustane.

U noći, kad se to desilo, on je rekao da ne zna moje ime, rekao je da neće biti u stanju da identifikuje lice u postavi, nije pominjao nikakav dijalog izmedju nas, bez reči, samo ples i ljube. Ples je sladak izraz; je to snapping prste i tvirling ples, ili samo tela brušenje se jedni protiv drugih u prepunoj sali? Pitam se da li ljubljenje je samo lica aljkavo pritisnut uza jedni druge? Kada je detektiv pitanje da li je planirao da me vodi natrag u svoj dom, on je rekao ne. Kada je detektiv pitao kako smo završili iza kontejnera, on je rekao da ne zna. On je priznao da je ljubim druge devojke na toj zabavi, od kojih je jedan bio moj sestra koja ga je odgurnuo. On je priznao da želi da se smuva sa nekim. Bio sam ranjeni antilopa iz stada, potpuno sama i ranjiva, fizički nesposobni da se brinu za sebe, a on me je izabrao. Ponekad pomislim, da nisam otišao, onda to nikad ne bi desilo. Ali onda sam shvatio, to bi se desilo, samo sa nekim drugim. Upravo ste hteli da uđu četiri godine pristupa pijanih devojaka i strankama, a ako je noga ti ulazi na, onda je u redu da ne nastavi. U noći, kad se to desilo, on je rekao da misli mi se svidelo jer sam trljao leđa. A Nazad r.

Nikada me je spominjao izražavajući saglasnost, nije pomenuo nas ni govoreći, zadnja rub. Još jednom, u javnom vestima, saznao sam da je moje dupe i vagine su potpuno izloženi napolju, moje grudi su groped, prsti su ubo u meni, zajedno sa borovih iglica i otpadaka, moja gola koša i glave je trljanje protiv zemlju iza kontejnera, dok je uspravno na prvoj je seksati moj polugola, nesvesno telo. Ali se ne sećam, pa kako da dokažem da se nije dopalo.

Mislio sam da nema šanse da će ovo suđenje; bilo svedoka, bilo je prljavština u mom telu, on je pobegao, ali je uhvaćen. On će da se nasele, formalno izviniti, a mi ćemo obojica idemo dalje. Umesto toga, rečeno mi je da je unajmio moćnu advokata, vještaka, privatne istražitelje koji su išli da pokušamo da pronađemo detalje o svom privatnom životu koristiti protiv mene, naći rupe u mojoj priči da mene i moju sestru poništi, kako bi pokazali da seksualni napad je u stvari bio nesporazum. Da je hteo da ode na bilo koju dužinu da ubedi svet da je jednostavno bio confused.I nije samo rekao da sam napadnut, rečeno mi je da zato što ne mogu da se setim, ja tehnički ne može da dokaže da je nepoželjno. I to me iskrivljeno, oštećena me, skoro mi slomio. To je najtužniji vrsta konfuzije da se kaže da je napadnut i gotovo silovana, očigledno na otvorenom, ali ne znamo da li se računa kao napad još uvek. Morao sam da se borim za celu godinu da bude jasno da nešto nije u redu sa ovom situacijom.

"Bio sam preplavljeni sužen, istakao pitanja koja diseciranih svoj lični život, vole život, prošli život, porodični život, besmislena pitanja, akumulira trivijalne detalje pokušati da nađe opravdanje za ovog momka koji me je polugola i pre nego što muči da traže moje ime. " 

Kada mi je rečeno da se pripreme u slučaju nismo pobediti, rekao sam, ne mogu da se pripreme za to. On je kriv čim sam se probudila. Niko me ne može govoriti iz boli me je izazvao. Najgore od svega, ja sam upozorio, jer sada zna da se ne sećate, on će doći do napiše scenario. On može da kaže šta hoće i niko ne može osporiti. Nisam imao snage, nisam imao glas, bio sam bespomoćna. Moj gubitak memorije će biti upotrebljeno protiv mene. Moje svedočenje je bio slab, bio nepotpun, a ja sam se da verujem da možda nisam dovoljno da pobedimo. Njegov advokat stalno podsećati žirija, jedini možemo da verujemo je Brock, jer ona ne seća. To bespomoćnost je traumatizing.Instead uzimanja vremena da ozdravi, ja sam se vremena da se setim noć u najsitnijih detalja, kako bi se pripremili za pitanja advokat je da će biti invazivna, agresivna, a dizajniran da me upravljati naravno, da se protivreči , moja sestra, formulisana na način da se manipuliše moje odgovore. Umesto njegovog advokata izreke, da li ste primetili neke ogrebotine? On je rekao, Nisi primetio nikakve ogrebotine, zar ne? Ovo je igra strategije, kao da sam mogao biti prevaren iz svog vrednosti. Seksualno zlostavljanje je bilo tako jasno, ali umesto toga, ovde sam bio na suđenju, odgovarajući na pitanja kao što su:

Koliko imaš godina? Koliko si težak? Šta si jeo taj dan? Pa šta si imao za večeru? Ko je napravio večeru? Da li pijete uz večeru? Ne, čak ni vodu? Kada ste pili? Koliko si popio? Šta kontejner si pio iz? Ko ti je dao piće? Koliko ste često piju? Ko te ostavio na ovoj zabavi? U koje vreme? Ali gde je tačno? Šta si nosio? Zašto si otišla na žurku? Šta 'd radite kada ste stigli? Da li ste sigurni da je to uradio? Ali, u koje vreme si to uradio? Šta ovaj tekst znači? Ko su bili ti dopisujem? Kada ste mokrenjem? Gde si mokrenjem? Sa kim si mokrenjem napolju? Da li je vaš telefon na nem kada se zove tvoja sestra? Da li se sećate ga ućutka? Zaista jer na strani 53 želeo bih da istaknem da ste rekli da je postavljen na prsten. Da li si pio na koledžu? Rekli ste da ste partija životinja? Koliko puta ste se vas black out? Da li ste zabavu u frats? Da li si ozbiljan sa svojim dečkom? Da li ste seksualno aktivni sa njim? Kada ste počeli da se zabavljate? Da li ste ikada varati? Da li imate istoriju vara? Šta misliš kada si rekao da si hteo da ga nagradi? Da li se sećate kada ste se probudili? Da li nosiš džemper? Koje je boje vaš kardigan? Da li se sećate bilo više od te noći? Ne? Dobro, dobro, mi ćemo pustiti Brok se popuni.

Ja sam preplavljeni sužen, istakao pitanja koja diseciranih svoj lični život, vole život, prošli život, porodični život, besmislena pitanja, akumulira trivijalne detalje pokušati da nađe opravdanje za ovog momka koji me je polugola i pre nego što muči da traži moj ime. Posle fizičkog napada, bio sam napadnut sa pitanjima dizajnirani da me napadne, da kažem vidi, njene činjenice ne postroje, ona je van pameti, ona je praktično alkoholičar, verovatno želela da povežete, on je kao prava sportista , oboje su bili pijani, bez obzira, bolnica stvari se seća se nakon toga, zašto ga uzeti u obzir, Brok ima mnogo u pitanju, tako da ima jako teško sada.

A onda je došlo vreme za njega da svedoči i sam naučila šta znači biti revictimized. Želim da vas podsetim, noć posle toga je rekao da nikada nije planirao da me vrate u svoj dom. On je rekao da ne zna zašto smo bili iza kontejnera. On je ustao da ode jer nije dobro kada je iznenada jurio i napali. Onda je saznao da nije mogao da se setim.

Dakle, godinu dana kasnije, kao što je predviđeno, novi dijalog pojavila. Brok je imao čudnu novu priču, gotovo je zvučalo kao loše pisanog mladog odraslog romana sa ljubljenje i plesom i ruka koja drži i ljubavlju prevrtanje na zemlju, i što je najvažnije u ovom novom pričom, iznenada je saglasnost. Godinu dana nakon incidenta, on se setio, oh da, usput je zapravo rekao da, prema svemu, tako.

On je rekao da je pitao da li želim da igram. Očigledno sam pristala. On me pitao da li želim da idem na njegov dom, rekao sam da. Onda je pitao da li može da me prst i rekao da. Većina ljudi ne pitaju, mogu da te prst? Obično postoji prirodna progresija stvari, odvija sporazumno, a ne K i O, ali izgleda da sam dobila punu dozvolu. On je na sigurnom. Čak iu njegovoj priči, rekao sam samo ukupno tri reči, da da da, pre nego što su me polugola na terenu. Ubuduće, ako ste zbunjeni o tome da li devojka može pristati, vidi da li može da govori celu rečenicu. Nisi mogao ni to. Samo jedan koherentan niz reči. Gde je bila konfuzija? To je zdrav razum, ljudsko poštenje.

Prema njegovim rečima, jedini razlog smo bili na terenu je bilo zato što sam pao. Beleška; ako devojka padne pomoć joj se vrati gore. Ako je previše pijan da čak i hoda i padne, je ne montirati, skakao je, skine gace, i ubacite ruku u njenu vaginu. Ako devojka padne joj pomogne gore. Ako ona nosi džemper preko haljine ne skine, tako da možete da dodirnete grudi. Možda je ona hladna, možda zato je nosila cardigan.Nekt u priči, dva Šveđani na biciklima prišao ti i ti si pobegao. Kada su te rješavati zašto nije rekao, "Stop! Sve je u redu, idi pitaj nju, ona je tamo, ona će vam reći. "Mislim da ste upravo tražio moju saglasnost, zar ne? Ja sam bio budan, zar ne? Kada je policajac došao i razgovarao zlo Šveđanka te se latili, plakao je tako teško nije mogao da govori zbog onoga što je video.

Vaš advokat je u više navrata istakao, pa ne znamo tačno kada je onesvestio. I u pravu si, možda sam još uvek vijore oči i nije u potpunosti šepa još. To nikada nije poenta. Bio sam previše pijan da govore engleski, previše pijan da pristane put pre nego što sam bio na terenu. Trebalo je da nikada nije dotakla na prvom mestu. Brok je naveo, "Ni u jednom trenutku sam video da ona nije odgovarao. Ako u bilo kom trenutku sam pomislio da nije odgovarao, ja bih odmah zaustavio "Evo o čemu se radi.; ako je vaš plan je bio da se zaustavi tek kada sam postao ne reaguje, onda još uvek ne razume. Niste ni zaustaviti kada sam ionako bio u nesvijesti! Neko drugi te zaustavio. Dvojica na biciklima primetio da se ne selim u mraku i morao sam da te rešavanje. Kako nisi primetio dok na mene? Rekao si, ti bi prestao i dobila pomoć. Vi kažete da, ali ja želim da objasnite kako da si mi pomogao, korak po korak, isprati me kroz ovo. Hoću da znam, ako ti zli Šveđani nisu me našli, kako bi noć da odigra. Ja vas pitam; Da li bi izvukao veš ponovo u čizmama? Untangled ogrlica obmotan oko mog vrata? Zatvoren noge, pokriven me? Odabrati borove iglice iz moje kose? Na pitanje da li su ogrebotine na vratu i donjoj boli? Da li ste tada naći prijatelja i reći, Hoćete li mi pomoći da joj negde topla i meka? Ja ne spavam kad pomislim na način mogao da ode da nikada nije došao na dva tipa. Šta bi se desilo sa mnom? To je ono što nikada nećete imati dobar odgovor za, to je ono što ne može da objasni ni posle godinu dana.

Povrh svega toga, on je tvrdio da sam orgasmed nakon jednog minuta digitalnog penetracije. Sestra je rekla da je bilo ogrebotine, posekotine, i prljavština u mom genitalijama. Da li je to pre ili nakon što sam došao?

Da sedi pod zakletvom i obavestiti sve nas, da da sam to želela, da sam ga dozvoljeno, i da ste pravi žrtva napadnuta od Šveđana iz nepoznatih razloga da ti je užasan, je lud, je sebičan, je štetno. To je dovoljno da se pati. To je druga stvar da neko nemilosrdno rade da umanji ozbiljnost važenja ovog suffering.Mi porodice morali da vide slike glavi vezao sa kolicima punim borovih iglica, od mog tela u prašini zatvorenih očiju, kose zabrljao gore, udova savijeno, i haljine hiked. Pa čak i posle toga, moja porodica je morala da slušam tvoj advokat kažu da su slike su nakon toga, možemo da ih otpusti. Da kažem, da je njena sestra je potvrdio da je crvenilo i ogrebotine u njoj, značajno trauma genitalije, ali to je ono što se dešava kada se prst nekoga, a on je već priznao da je. Da slušate advokat pokušaju da prikaže sliku mene, lice Girls Gone Vild, kao da nekako da bi uspeti tako da sam imao ovo dolazi po mene. Da ga sluša da sam zvučala pijan preko telefona, jer sam glup i to je moja šašava način govora. Da istaknem da je u govornoj pošti, rekao sam da ću nagraditi svog dečka, a svi znamo šta sam mislio. Uveravam vas da je moj program nagrade se ne može prenositi, a posebno na bilo bezimenog čoveka koji me pristupi.

"Ovo nije priča o drugom pijanom college spajanje sa loših odluka. Napad nije slučajno. "On je učinio nepopravljivu štetu za mene i moju porodicu tokom suđenja i mi smo tiho sedeli, slušajući ga oblikuju veče. Ali na kraju, njegove nepodržane izjave i Tvisted Logic Njegov advokat je prevario nikoga. Istina je osvojio, istina je govorio za sebe.

Vi ste krivi. Dvanaest porotnika osuđen krivim za tri prekršaja van razumne sumnje, da je dvanaest glasova po tački, trideset šest ieses potvrđuju krivicu, to je sto posto, jednoglasno krivica. I pomislio sam konačno je gotovo, konačno će priznati šta je uradio, zaista se izvinjavam, mi ćemo i dalje i bolje. Onda sam pročitao tvoj statement.If ste se nadaju da će jedan od mojih organa implodirao od besa i ja ću umreti, skoro sam tamo. Vi ste veoma blizu. Ovo nije priča o drugom pijanom college spajanje sa loših odluka. Napad nije slučajno. Nekako, još uvek ne kapiram. Nekako, još uvek zvuči zbunjen. Sada ću pročitati delove izjave okrivljenog i odgovoriti na njih.

Rekli ste, Biti pijan ja jednostavno nisam mogla da najbolje odluke i ni mogla.

Alkohol nije opravdanje. Da li je to faktor? Da. Ali alkohol nije bio taj koji me je oduzeta, prstiju mi, imao glavu vuče prema tlu, sa mnom gotovo u potpunosti gola. Imajući previše popila je amater greška da priznam, ali nije kriminalac. Svako u ovoj sobi imao je noć u kojoj su zažalio pije previše, ili zna nekog bliskog njima koji je imao nož u kojoj su zažalio piju previše. Sa žaljenjem da pije nije isto što i kajanje seksualno zlostavljanje. Oboje smo bili pijani, razlika je nisam skidaj pantalone i donji veš, touch vas neprimereno, i pobegnu. To je razlika.

Rekli ste, ako sam hteo da da je upoznam, trebao sam tražio njen broj, a ne tražeći od nje da se vrati u svoju sobu.

Nisam ljuta zato što nije tražio moj broj. Čak i ako jesi me poznaju, ja ne bih voleo da budem u ovoj situaciji. Moja dečko me zna, ali ako je tražio da me prst iza kontejnera, ja bih ga udari. Nijedna devojka želi da bude u ovoj situaciji. Niko. Ne zanima me da li znate svoj broj telefona ili ne.

Rekao si, glupo sam mislio da je u redu da uradim ono što sam radio svi oko mene, koji je pio. Ja sam bio u pravu.

Opet, niste bili u pravu za piće. Svi oko tebe nije me seksualno zlostavljanje. Bili ste u pravu za to što niko drugi nije radio, koji je gurao svoj uspravno kurac u pantalonama protiv mom golom, bespomoćne telo skrivenog u tamnom prostoru, gdje bi svatovi više ne vidi ili Zaštiti me, a moja sestra nije mogla da me pronašli. Ispijajući vatrenu loptu nije tvoj zločin. Ljušti i odbacivanje donji veš kao bombona omotač da ubacite prst u svoje telo, je mesto gde je krenulo naopako. Zašto sam još uvek nam this.Iou rekao, tokom suđenja nisam htela uopšte da je prevariti. To je bio samo moj advokat i njegov način približava slučaj.

Vaš advokat nije vaš žrtveni jarac, on predstavlja vas. Da li je vaš advokat rekao nešto neverovatno, smetnja, ponižavajuće stvari? Apsolutno. On je rekao da je imao erekciju, jer je bilo hladno.

Rekao si da su u procesu uspostavljanja programa za srednje škole i studentima u kojem govorite o svom iskustvu da "govori protiv kulture piće College Campus i promiskuitet koji ide uz to."

Kampus pije kultura. To je ono što mi govorimo protiv? Misliš da je to ono što sam proveo proteklih godinu dana borbe za? Ne svest o kampusu seksualno zlostavljanje, ili silovanje, ili uči da prepozna saglasnost. Kampus pije kultura. Dole Jack Daniels. Dole Skii Vodka. Ako želite razgovarati sa ljudima o pijenju idem na sastanak AA. Shvataš li, ima problem sa pićem se razlikuje od pića, a potom nasilno pokušava da imate seks sa nekim? Shov ljudi kako da poštuju žene, a ne kako da piju manje.

Drinking kulturu i seksualni promiskuitet koji ide uz to. Ide uz to, kao nuspojava, kao pomfrit na strani vašeg naloga. Odakle promiskuitet čak dolazi do izražaja? Ne vidim naslove koji čitaju, Brock Turner, kriv za piće previše i seksualni promiskuitet koji ide uz to. Kampus seksualnog napada. To je prvi PoverPoint Slide. Budite sigurni, ako ne popraviti temu govoru, ja ću te pratiti u svakom školu ideš i daju follov up prezentaciju.

Na kraju si rekao, želim da pokažem ljudima da jednu noć od pijenja može upropastiti život.

Život, jedan život, tvoj, si zaboravio moj. Da preformulišem za tebe, želim da pokažem ljudima da jednu noć od pijenja može da uništi dva života. Ti i ja. Vi ste uzrok, ja sam efekat. Vi ste me uvukao kroz ovaj pakao sa tobom, opet i ponovo spustio me u tu noć. Oborio si dole i naše kule, sam pao u isto vreme kad i vi. Ako mislite da sam pošteđen, izašao bez ogrebotine, koji danas vozim odlaze u sumrak, dok trpe najveći udar, varate se. Niko pobedi. Mi smo svi bili devastirana, svi smo bili pokušava da pronađe neki smisao u svemu ovome patnje. Oštećenje je betonska; oduzeto naslova, stepeni, upis. Moj šteta bila unutrašnja, nevidljivi, ja ga nosim sa sobom. Uzeo si mi vredi, moja privatnost, moj energije, moje vreme, moj sigurnosni, moja intimnost, moje poverenje, moj glasom, do danas.

Pogledajte jedna stvar koja nam je zajedničko jeste da smo oboje bili u stanju da ustane ujutru. Ja nisam stranac u patnji. Naterao si me žrtva. U novinama je moje ime "nesvesno alkoholisanom stanju žena", deset slogova, i ništa više od toga. Za neko vreme, verovao sam da je to sve što je bilo. Morao sam da se nateram da relearn moje pravo ime, svoj identitet. Da bi uvideli da to nije sve što sam. Da nisam samo pijan žrtva na žurku našao iza kontejnera, dok ti si sve američki plivač na vrhu univerzitetu, nevin dok se ne dokaže da je kriv, sa toliko mnogo na kocki. Ja sam ljudsko biće koje je nepovratno povredio, moj život je stavljen na čekanje za više od godinu dana, čekajući da shvatim da sam nešto vredi.

Moj nezavisnost, prirodni radost, nežnost, i stabilan način života sam bio uživajući postala iskrivljena do neprepoznatljivosti. Postao sam zatvoren, ljut, samo degradirao, umorni, razdražljivi, prazan. Izolacija u vreme bio nepodnošljiv. Ne možete me vratiti život koji sam imao bilo pre te noći. Dok vi brinete o svojoj razbijene ugled, u frižideru i kašike svako veče kada sam se probudio, a oči su naduvenost od plakanja, ja bih držati kašike na oči da se smanji otok, tako da sam mogao da vidim. Pojavio sam se sat vremena kasnije na posao svako jutro, izvinio se da plaču u stepeništa, ja vam mogu reći sve najbolje mesta u toj zgradi za plakanje gde niko ne može da vas čuje. Bol je postao toliko loše da sam morao da objasni privatne detalje svom šefu da joj znam zašto sam odlazio. Trebalo mi je vremena, jer nastavlja iz dana u dan nije bilo moguće. Nekada sam svoju ušteđevinu da idu tako daleko kao što bih mogao biti. Nisam se vrate na posao sa punim radnim vremenom jer sam znao da ću morati da nedelja odmora u budućnosti za saslušanje i suđenje, koje su stalno reprogramiraniot. Moj život je stavljen na čekanje više od godinu dana, moj struktura je propala.

Ne mogu da spavam noću sama bez svetlo na, kao pet godina, jer imam noćne more od dodira gde ne mogu da se probudim, ja sam ovo gde sam čekao dok sunce je došao i sam osetio dovoljno bezbedno spavati. Za tri meseca, otišla sam na spavanje u šest sati ujutro.

Nekada sam ponos se na moj nezavisnosti, sada se bojim da ide u šetnju u večernjim satima, da prisustvuju društvene događaje sa pijenja među prijateljima gde bi trebalo da bude udobno biće. Ja sam postao malo školjka uvek potrebe da bude na nečiju stranu, da se moj dečko pored mene, spava pored mene, zaštiti me. To je neprijatno koliko slaba osećam, kako stidljivo sam kreću kroz život, uvek čuvao, spreman da se branim, spreman da se angri.Iou nemaju pojma kako je teško sam radio na obnovi dela mene koji su i dalje slabi. Trebalo mi je osam meseci da priča o tome šta se dogodilo. Ja više ne može povezati sa prijateljima, sa svima oko mene. Ja bi vikala na mog dečka, svojoj porodici kad god su doveli ovo. Nikad ne dozvolite mi da zaboravim šta mi se dogodilo. Na na kraju rasprave, suđenja, bio sam previše umoran da govori. Ja bih ostaviti prazni, ćuti. Ja bih išao kući isključite telefon i danima ne bih govoriti. Kupio si mi kartu do planeti na kojoj sam živeo sam. Svaki put kada se novi član izaći, živeo sam sa paranoje da ceo moj rodni grad bi saznali i znaju me kao devojku koja dobio napao. Nisam želeo ničiju sažaljenje i ja još uvek učim da prihvati žrtvu kao deo mog identiteta. Napravio si svoj rodni neprijatno mesto.

Ne možeš me vrati moje besane noći. Način na koji sam oborio jeca nekontrolisano da gledam film i žena je povređena, da kažem olako, ovo iskustvo je proširio svoju razumevanja za druge žrtve. Ja sam smršao od stresa, kada bi ljudi komentariše Rekao sam im da sam radi mnogo u poslednje vreme. Ima vremena nisam želeo da se dotaknu. Moram da relearn da nisam krhka, ja sam sposoban, ja zdrava, a ne samo modro i veak.Vhen vidim moja mlađa sestra boli, kad nije u stanju da održi korak u školi, kada je lišen radosti, kada ona se ne spava, kada je plakala tako teško preko telefona da se jedva diše, govori mi iznova i iznova joj je žao što me ostavili na miru te noći, žao mi je žao, kada se oseća više krivice nego vi, onda ja ne opraštam ti. Te noći sam je zvao da pokuša i nađi je, ali ti si me prvi našao. Završna reč vašeg advokata počela, "[Njena sestra] je rekla da je u redu i ko zna joj bolje od svoje sestre." Pokušali ste da koristite svoj sestru protiv mene? Vaši tačka napada su bili tako slabi, tako nisko, da je skoro neprijatno. Ti ne diraj.

Nisi trebao da uradi ovo za mene. Drugo, trebalo bi da nikada me bore tako dugo da ti kažem, trebalo bi da se nikad ne radi mi to. Ali, tu smo. Šteta se radi, niko ne može poništiti. A sada oboje imamo izbor. Možemo dopustiti da se ovo nas unište, mogu ostati ljut i povredjen i možete biti u zabludi, ili možemo suočiti je glavu, ja prihvatam bol, prihvatite kaznu, i idemo dalje.

Tvoj život nije gotov, imate decenije godinama koje dolaze da prepravi svoju priču. Svet je veliki, to je mnogo veći od Palo Alto i Stanford, a vi ćete napraviti prostor za sebe u njoj, gde možete biti koristan i srećan. Ali sada, ne da se slegnu ramena i više mešati. Ti ne da se pretvara da nije bilo crvene zastave. Ste osuđeni da me povrede, namerno, nasilno, seksualno, sa lošim namerama, i sve što može da prizna da je konzumiranje alkohola. Ne pričaj o tužnoj kako ti je život bio uzdignuta, jer alkohol je nateralo da rade loše stvari. Shvatiti kako da preuzmu odgovornost za svoje ponašanje.

Sada da se obrati kaznu. Kada sam pročitao izveštaj Probacionom oficira, bio sam u neverici, konzumira besa što je na kraju smirilo u dubokom tugom. Moje izjave su slimmed do distorzije i izvučeno iz konteksta. Naporno sam se borio tokom ovog suđenja i neće imati ishod umanjeni od strane probnog oficir koji je pokušao da oceni moj postojećeg stanja i moje želje u petnaest minuta razgovora, od kojih je većina bila potrošena odgovarao na pitanja koje sam imala o pravnom sistemu. Kontekst je takođe važno. Brok tek treba da izda saopštenje, a nisam pročitao njegove primedbe.

Moj život je bio na čekanju više od godinu dana, godinu dana od besa, patnje i nesigurnosti, dok žiri mojih vršnjaka doneo presudu koja potvrđen nepravde sam izdržao. Da Brok je priznao krivicu i kajanje i ponudio da reši rano, ja bih smatrao lakši kazna, poštujući njegovu iskrenost, zahvalan da bi mogli da se kreće naše živote napred. Umesto toga, on je preuzeo rizik odlaska na suđenje, dodaje so na ranu i terali me da doživimo bol kao detalje o svom privatnom životu i seksualnog zlostavljanja su brutalno secirao pred javnošću. On je mene i moju porodicu gura kroz godinu dana neobjašnjiva, nepotrebne patnje, i treba da se suoči sa posledicama osporava njegov zločin, za stavljanje moj bol u pitanje, na što nas čeka tako dugo za pravdu.

Rekao sam probni oficir ne želim Brok da trune u zatvoru. Nisam rekao da ne zaslužuje da bude iza rešetaka. Preporuka Probni oficira od godinu dana ili manje u okružnom zatvoru je meka timeout ruglo od ozbiljnosti njegovih napada, uvreda za mene i sve žene. To daje poruku da stranac može biti u tebi bez odgovarajuće saglasnosti i da će dobiti manje nego što je definisan kao minimalna kazna. Probni treba odbiti. Takođe sam probni oficiru rekao da je ono što sam zaista želeo je za Brok da ga dobije, da razume i prizna da njegov prestup.

Nažalost, nakon čitanja izveštaja optuženog, ja sam ozbiljno razočaran i osećaj da je uspeo da pokažu iskreno kajanje ili odgovornost za svoje ponašanje. Ja u potpunosti poštuju njegovo pravo na suđenje, ali čak i posle dvanaest porotnika jednoglasno osudio ga je proglasio krivim za tri krivična dela, sve je priznao da rade je da konzumiranja alkohola. Neko ko ne može u potpunosti odgovornost za svoje postupke ne zaslužuje olakšavajuću kaznu. To je duboko uvredljivo da će pokušati i razblažiti silovanje sa predlogom "promiskuiteta". Po silovanje definicija nije odsustvo promiskuiteta, silovanje je odsustvo pristanka, i to me perturbs duboko da ne može ni videti tu razliku.

Oficir Probni uračunat da je optuženi mladalački i nema osuđivan. Po mom mišljenju, on je dovoljno star da znam šta je uradio nije u redu. Kada ste osamnaest u ovoj zemlji možete ići u rat. Kada ste devetnaest, vi ste dovoljno stari da snosi posledice zbog pokušaja da siluje nekog. On je mlad, ali je dovoljno star da znam bolje.

Pošto je ovo prvi prekršaj mogu videti gde će blagost dati znak. S druge strane, kao društvo, ne možemo oprostiti svima prvo seksualno zlostavljanje ili digitalnu silovanje. To nema smisla. Ozbiljnost silovanja treba da bude saopštena jasno, ne bi trebalo da stvori kulturu koja sugeriše saznajemo da je silovanje u redu kroz pokušaja i pogrešaka. Posledice seksualnog zlostavljanja treba da bude dovoljno jaka da se ljudi osećaju dovoljno strah da ostvari dobru odluku, čak i ako su pijani, dovoljno teška da se preventivno.

Oficir Probni težak činjenicu da je predao je teško zarađeni plivanje stipendiju. Koliko brzo Brock pliva ne umanjuje ozbiljnost onoga što mi se dogodilo, i ne bi trebalo da umanji ozbiljnost njegove kazne. Ako prvi put prestupnik iz ugroženih pozadini je optužen za tri krivična dela i nisu pokazali odgovornost za osim piće svojim postupcima, što bi mu kazna biti? Činjenica da je Brok je sportista na privatnom univerzitetu ne treba posmatrati kao pravo na milosti, već kao priliku da pošalje poruku da seksualno zlostavljanje je u suprotnosti sa zakonom, bez obzira na društvene klase.

Probaciona službenik je naveo da je ovaj slučaj, u odnosu na druge zločine slične prirode, može se smatrati manje ozbiljno, zbog nivoa optuženog pod dejstvom alkohola. Bilo je ozbiljno. To je sve što ću sai.Vhat je učinio da pokaže da zaslužuje šansu? On se izvinio samo za piće i tek treba da definiše šta je uradio kao seksualno zlostavljanje, on me je stalno revictimized, nemilosrdno. On je proglašen krivim za tri ozbiljnih krivičnih dela i da je vreme da prihvati posledice svojih postupaka. Neće biti tiho ekcused.He je doživotno seks registranta. To ne ističe. Baš kao što mi je uradio ne ističe, ne samo nestati nakon određenog broja godina. Ona ostaje sa mnom, to je deo mog identiteta, to je zauvek promenio način na koji sam nosi se, kako živim ostatak svog života.

Da zaključim, želim da ti se zahvalim. Svima od pripravnika koji mi je napravio pahuljice kad sam se probudio u bolnici tog jutra, na poslanika koji je čekao pored mene, da sestara koji me smirilo, u detektiva koji su slušali mene i nikada me sudi, da svojim advokatima koji stajao nepokolebljivo pored mene, da moj terapeut koji me je naučio da pronađu hrabrost u ranjivosti, sa šefom za ljubazan i razumevanje, da svojim neverovatnim roditeljima koji me uče kako da se bol u snagu, bakom koja se ušunjao čokoladu u sudnicu tokom to dati meni, moji prijatelji koji me podsećaju kako biti srećan, mom dečku koji je strpljiv i pun ljubavi, mojoj nepobedive sestre koja je druga polovina moga srca, da Alaleh, moj idol, koji se borio neumorno i nikad sumnjao ja. Hvala svima koji su uključeni u suđenju za svoje vreme i pažnju. Hvala na devojke širom zemlje koji su pisali kartice mom DA da daš, toliko nepoznatih koji stalo do mene.

Ono što je najvažnije, hvala dva čoveka koji su me spasili, koji sam tek treba da se ispune. Spavam sa dva bicikla koji sam nacrtao snimljenih iznad mog kreveta da se podsetim postoje heroji u ovoj priči. Da tražimo od jedno za drugo. Da zna sve te ljude, da su osetili njihovu zaštitu i ljubav, je nešto što nikada neću zaboraviti.

I na kraju, da devojke svuda, ja sam s vama. Na večeri kada se osećate sami, ja sam s vama. Kada vas ljudi sumnjaju ili odbaci te, ja sam s vama. Borio sam se svaki dan za vas. Dakle, nikada ne prestanu da se bore, verujem ti. Kao autor En Lamott jednom napisao, "Svetioničarske ne trčiš po celom ostrvu u potrazi za brodove da spase; Oni samo stoje sija. "Iako ne mogu spasiti svaki brod, nadam se da će govoreći danas, vi apsorbuje malu količinu svetlosti, mali znajući da ne može prekinuti, mala satisfakcija da je pravda zadovoljena, mala garancija da smo se negde, i veliki, veliki znajući da su važne, bez sumnje, vi ste nedodirljivi, vi ste lepa, treba da se vrednuje, poštovana, neosporno, svakog minuta svakog dana, vi ste moćni i niko ne može oduzeti od tebe. Sa devojkama svuda, ja sam s vama. Hvala vam.'

Mari Kler je kontaktirao UK dobrotvorne silovanje Crisisfor njihove reakcije na pismo i poslali nam sledeću izjavu.

"Silovanje slučaj Stenford je s pravom imali veliku globalnu pokrivenost u poslednjih nekoliko dana, ne ponajmanje zbog neverovatno pokretu, snažnog i hrabrog svedočenja preživelih, koji je pročitao i zajedničke široko i nesumnjivo obrazovane mnogo ljudi o realnosti seksualno nasilje. Tužno detalji ovog slučaja i očiglednog nedostatka izvršioca prihvatanja krivice za svoj zločin su takođe šokirani mnoge. Ali ne smemo biti zadovoljni i zamislite da je seksualno zlostavljanje i silovanje se ne dešavaju na britanskim univerzitetima; oni nesumnjivo rade i u broju koji ne može biti u potpunosti poznati, jer su ovi zločini su uvek izuzetno slabo prijavio. Mi smo jasno i glasno mora poslati poruku, ovde kao i SAD, da seksualno nasilje neće biti tolerisano, da alkohol nije opravdanje za silovanje, da 100% odgovornost za seksualno zlostavljanje leži sa svojim počiniocima, taj pristanak je nešto koji mora biti u potpunosti i slobodno izražene neko sa kapacitetom da to učini, a kada je u pitanju seks je sve naše odgovornosti da traži saglasnost i biti siguran da smo ga dobili. Iskreno se nadam da je žrtva ima stalni pristup specijalista podršci, a mi echo sopstvene reči kada smo joj rekli i svi preživjeli bilo koje vrste seksualnog nasilja, bez obzira na to kada i kako se to dogodilo: niste krivi, a da niste sami. "

load...

Slične vesti


Post Novosti

Disneis mari poppins se vratio - a Emili tupa preuzima vodstvo

Post Novosti

Matthev villiamson pokreće časovničku odeću za debenhams

Post Novosti

Mumpreneurs

Post Novosti

Slatki torom je sada stvar: 10 recepata za početak

Post Novosti

Naomi Campbell, Michael Kors i više odaju počast Billu Cunninghamu

Post Novosti

Recenzenti su mrzeli prijatelje kada su se prvi put emitovali

Post Novosti

Chanelova jesenska zima 17 kolekcija šminke upravo je sletela i velika je

Post Novosti

Novi ćeš nositi ovog proleća

Post Novosti

Prvi pogled: Previev of undressed: Kratka istorija donjeg veša u muzeju Viktorije i Alberta

Post Novosti

Anne Hathavai piše otvoreno pismo brani Jennifer Lavrence

Post Novosti

Modest modni modni lanser pokreće šta će prodati

Post Novosti

Ovi poznati vozači iz Glastonburi festivala 2018 su propušteni