Kako tinejdžeri koriste snapchat i instagram za prodaju lekova na mreži | RS.polkadotsinthecountry.com

Kako tinejdžeri koriste snapchat i instagram za prodaju lekova na mreži

Kako tinejdžeri koriste snapchat i instagram za prodaju lekova na mreži

U novom dokumentarcu, voditelj Stejsi Duli ispunjava dilere droge što lako novac od društvenih medija

Mislio da javorov list Emodžiji (🍁) je samo jedan list javora? Razmisli ponovo. To je u stvari univerzalni kod za korova, uz čitav niz drugih emotikona simbola koje koriste tinejdžeri mlad kao 13 da proda drogu na mreži (💎 = kokain, 💊 = ekstazi).

Istraga Stacei Doolei, sada je dostupan na BBC Tri, otkriva kako društveni mediji pokreću novu vrstu droge - jedan karakteriše kodirane emodžija, dilerima droge Teen, i ogromne količine novca.

Stejsi Duli istražuje: Deca prodaje drogu online, otkrili 'jezikom droge koja je oslanjaju na emotikona simbolima, "da proda drogu, kao što su kanabis, kokain, pilule i heroin. Na ulicama, teenage dileri mogu da 300 € dnevno od prodaje droge (to je mnogo više od prosečnog posla minimalna plata u lokalnom supermarketu), postavljanjem slika i video snimaka na aplikacijama kao što su Snapchat, Instagram i žute, da reklamiraju svoje roba.

load...

Članovi bande in the lover redovima može da 26 € za samo dva dana oslanjajući se na tinejdžera prodaju drogu u ovoj metodi. Jedan član bande tvrdi da je oko 75% njegovih pazara dolaze iz bavi reklamiraju na mreži.

Tai, šesnaestogodišnja-godišnji diler, (što nije njegovo pravo ime), izjavio je Stacei Doolei da je "novac je zarazna. Kada sam odrastao ja neću da se prodaje malu decu... Ali ja sam malo dete i prodaju ove stvari. I svi ovi ljudi koji ga žele, oni će doći. Nije moja krivica što oni žele [drogu]. '

Istražitelji otkrili da Snapchat izgledalo da poželjni metod oglašavanja, zahvaljujući njen trag nature.Vhen pitanje, sve aplikacije je rekao da korisnici treba da prijavi nelegalno sadržaj svojih štite timovima.

Portparol Snapchat kaže: 'Svaki od naše politike zabrani upotrebu Snapchat za ilegalne aktivnosti. Mi smo posvećeni timove koji rade danonoćno da sprovede te politike i da odgovori na zahteve za sprovođenje zakona. Mi ohrabrujemo sve Snapchatters da prijave bilo nam je da ne pripada na Snapchat, uključujući i pomoću naše nove alate za izveštavanje u aplikaciji. "

load...

Međutim 72 sati nakon istražiteljima prijavio korisnika prodaje droge, njihovi računi su i dalje aktivni na platformi.

Stejsi Duli kaže: "Bojim se da će se nešto veoma tragičnu se desiti sa ovim klincima pre Iellov [sinhronizovano 'Tinder za tinejdžere'] Instagram i Snapchat buđenje i akciju. Do tada će i dalje biti dileri droge "raj".

load...

Slične vesti


Post Novosti

Met Gala 2018 tema najavljena kao Rei kavakubo - comme des garcons

Post Novosti

Adele potvrđuje da je već udata za Simon konecki

Post Novosti

Modest modni modni lanser pokreće šta će prodati

Post Novosti

Angelina Jolie i Brad Pitt razvod: par se split nakon 11 godina

Post Novosti

Igra prestola: gde sam ranije video taj lik?

Post Novosti

Louis Vuitton AV16 kolekcija modnih revija

Post Novosti

Sirijsko dete Bana Alabed napisao je moćno pismo Tereziji

Post Novosti

Ovaj David Beckham Harper Beckham instagram je podelio ljude

Post Novosti

10 stvari koje trebate znati za endometriozu

Post Novosti

Ovako se vrata Melinda bore za usluge planiranja porodice

Post Novosti

Kako su slavne proslave 2018. godine majke na društvenim medijima

Post Novosti

Kako ugandski studenti izlaze iz dragocjenog perioda