Upoznajte hrabre devojke koje se bore protiv FGM-a u tanzaniji. Marie Claire | RS.polkadotsinthecountry.com

Upoznajte hrabre devojke koje se bore protiv FGM-a u tanzaniji. Marie Claire

Upoznajte hrabre devojke koje se bore protiv FGM-a u tanzaniji. Marie Claire

Grupa mladih žena u Tanzaniji koriste sport da govore protiv FGM, prenosi Trejsi Ramsden

Obučeni u svoje žute i crvene trake, djevojke u fudbalskom timu Tarime Kueens ima plan koji prevazilazi gol postigao gol. U Tanzaniji, gde sakaćenje ženskih polnih organa (PTS FGM) je raširena, sport se pruža konopac. "Možemo da šaljete poruke protiv FGM i dečjih brakova u našim zajednicama kroz igru", kaže Neema, 18-godišnji tim ekipi. "A odgovor je zaista ohrabrujuće."

Svaki dan, 8.000 devojaka širom sveta su izloženi FGM. Kampanja Plan International UK, za svaki hrabra devojka, fondovi grass-roots projekti koji koriste sportske i poslovne obuke šeme za osnaživanje mladih žena i poveća svest o posledicama FGM, dečjih brakova i tinejdžerskih trudnoća. Ključno, muški glasovi su bili angažovani, takođe - kapiten dječaka Bajuu, 17, je postao ambasador u obrazuje svoju porodicu, komšije i zajednice. On kaže, 'Fudbalske turnire i lige sa planom International pomogli podizanje svijesti, posebno za muškarce i dječake tokom sečenja sezone, koja je tradicionalno u decembru. "

load...

"Nakon što je devojčica se smanji, ona je ostavljeno peške kući", kaže Beatris, sada 19, od Mara regiona u Tanzaniji, koji je isečen starosti 13. 'Prolazeći kroz selo, svi znaju, jer oni mogu da vide krv koja je obojena odeću. "

Beatrice priča je tipična mladih devojaka u Tanzaniji, ali zahvaljujući šeme, ona sada vodi svoju sapun kompaniju. "Ja sam bio u mogućnosti da nauče veštine da bi sapun sa sigurnošću, prodavati proizvode i znaju osnove brigu o korisnicima", kaže ona. Obuka da je humanitarna organizacija pruža takođe pomaže da se edukuju devojke na komplikacije porođaja posle FGM. "Ako je devojčica udala pre nego što je 18, ona ne može nositi odgovornost braka. A kada ona zatrudni, ona često ima decu suviše mladi, koji dolazi sa problemima rada opasnim po život za majku i dete, "dodaje Beatris.

Plan Međunarodni Velika Britanija traži britanska javnost da daju velikodušno pomoći 2.580 Brave Girls i njihove zajednice do kraja FGM i dece brak u Tanzaniji za dobro. Posetite Plan International UKvebsite da doniraju.

Za Margaret, 22, koji živi u Tarime i bila prisiljena da se podvrgne FGM uzrasta od šest, shema ju je ovlašćen da govori u ime mlađe žene. 'Nedavno, razgovarao sam sa prijateljem mog oca koji je pokušao da natera svoju kćer da se uda pre nego što je bila spremna. Nije bilo lako, ali na kraju je porodica dogovoreno. Sada, ona je krojač zarađuju svoj novac i nije udata. Ona ima budućnost. "

load...

Član plan International UK je danas za svaki hrabra devojka, i pomoći da se okonča predrasude koje prete bezbednosti devojčica - i njihovi životi.

load...

Slične vesti


Post Novosti

Lični šef kuhinje Gisele Bundchen i tom Bradi otkriva Giseleovu ishranu

Post Novosti

Srce i nada: Svet reaguje na masovno pucanje u Orlandu

Post Novosti

Justin biber, dama gaga i Jessica Alba prisustvuju svetskoj Laurentovoj modnoj reviji

Post Novosti

Prince Harri i Meghan marke otkrivaju svog pekara za venčanje

Post Novosti

Novi trendovi naušnice će biti ljubazni

Post Novosti

Radio Bbc radio 4 je saslušao ispražnjavanje razlika između rodova u propuštenom snimku

Post Novosti

Gvineth paltrov sada prodaje psihološke vampirske repelente da bi izbacio loše vibracije

Post Novosti

Većina pitanja o googledu: Ova mapa prikazuje najviše pitanja za svaku državu

Post Novosti

Srednja djevojka: Gde su sada?

Post Novosti

Game of thrones sezona 6 pregled: Zašto plačemo o hodoru

Post Novosti

Zašto morate pročitati Barack Obama savet za Maliju i Sašu

Post Novosti

Aaron Tailor-Johnson otkriva kako se oseća kada ljudi pitaju o starosnoj praznini u braku. Marie Claire