Zašto se mačke stvarno smiruju? | RS.polkadotsinthecountry.com

Zašto se mačke stvarno smiruju?

Zašto se mačke stvarno smiruju?

Mačke su izuzetno glasni - ali šta su oni zapravo pokušavaju da kažu?

Ne morate biti lice životinja da znaju da ako mačka želi vašu pažnju da sigurno će ga dobiti. Spas, nos gura i penje nogu su svi 'suptilne' načini da će ovi nevini traže kugle krzno pokušavaju da odvrati pažnju na dnevnoj bazi, ali je njihov glavni pažnju traže taktika je vokal - Mjau.

Ispostavilo se da mjau nije samo poziv na mačke. U stvari - da nije bilo za nas - odrasle mačke ne bi meov uopšte. Jedini razlog mačku za meoving je da oponaša ljudski govor, tako da kada se mačka zove na tebe, on ili ona pokušava da specifično komunicira sa vama. Da li je to samo nas ili su mačke iznenada postao mnogo slađi ?!

load...

Osim bebe mace poziva svoje majke, mačke retko meov jedni drugima, umesto da komuniciraju putem "mačke jeziku ': mešavinom položaja tela, mirisa i vizuelnih znakova, uključujući i repa razgovor i signale za uši.

Očigledno nas su ljudi prilično slep za mačke jeziku, iako često gleda suptilne zadnja maše i blago zaobljene bodlje tragove. Ne brini se! Mačke su pronašli sigurnu način privlačenja našu punu pažnju: govor (koji vašu informaciju da će pokušati samo u sred noći kada si zaspao), iako je njihova verzija toga dolazi u obliku šištanju, režanje, prede i Meovs.

Istraživač Suzan Schotz želi da kopamo malo dublje, regrutovanje volontera u Švedskoj da rade šta su mačke govore i da se vidi da li se može odrediti buke da bi. "Našao sam sa mojim mačkama, oni imaju drugačiji zvuk u svojoj muzici kada su tužni, nego kada su srećni ', objasnila je ona. "Psi mogu promeniti intonaciju ili melodiju svesno, možda, da prenese određenu poruku ili da poveća hitnost poruke, ili da prenese emocije".

load...

Prethodne studije su pokazale da je kao mačka postaje uporan o zahtevu, njihovi meovs će smanjiti u teren i postaju struganje (ili ako ste ljudsko na prijemnom kraju: rešetke). Schotz se nada da gradi na ovo, ispituje da li je moguće da se utvrdi zahtev jedne mačke iz njenog meov i ispitivanja "reakcije na svojih vlasnika mačke govora.

Dakle, ako je vaša mačka je posebno glasni ovo evening- ona ​​razgovara sa vama i verovatno je gladna... Ili uplašen, ili osećaja srdačan ili želi da izađe napolje... Ne bismo mogli reći tek nakon Suzanne Schotz projektu. Srećno sa tim, Suzanne!

Slične vesti


Post Novosti

Intervju: Abbei Clanci govori o materinstvu, šminkanju, unutrašnjim masažama i njenoj beloj veštici

Post Novosti

Rose McGovan neće biti ućutkana kao arhitekta pada Harvei Veinstein-a

Post Novosti

Vreme je da vaše obrve u rehabilitaciju

Post Novosti

Kilie Jenner otkriva ime svoje bebe - ali čije prezime je vodila? Marie Claire

Post Novosti

Ovo je linija sukcesije na prestolu, u redu

Post Novosti

Gubitak rizika je smanjen za teške kokice

Post Novosti

Znaci vaši su pronašli svog najboljeg prijatelja za život

Post Novosti

Liu Ven intervju: prvi kineski prvi supermodel razgovor stil, raznovrsnost i mango

Post Novosti

Eva Mendes je otvorila život u kući sa Rajanom Goslingom

Post Novosti

Ovo su mirisi koje su princeza Dajana, Kate Middleton i kraljica Elizabeta nosile na dan svadbe

Post Novosti

Ko će pevati na prinčevu Harriju i venčanju u Meghan Marklu?

Post Novosti

Februarsko izdanje Marie Claire: Pogledajte šta je unutra