10 razloga zašto još uvek volimo Chimamanda Ngozi adichie | RS.polkadotsinthecountry.com

10 razloga zašto još uvek volimo Chimamanda Ngozi adichie

10 razloga zašto još uvek volimo Chimamanda Ngozi adichie

Chimamanda Ngozi Adiči nam je dao ozbiljne #feministgoals prošle nedelje na VoV festivalu u Londonu. Ovde su naši najbolji 10 citati iz njenog govora

Prošle nedelje londonski Southbank centar bio je domaćin je sedmi Žene na Vorldfestival - šest dana događaj u proslavi žena i njihovih iskustava širom sveta a. Program predstavljen preko 100 neverovatne razgovora, događaje i grupe za diskusiju, ali verovatno najveći remi bio Chimamanda Ngozi Adiči (najprodavaniji autor Americanahand nas sve treba Feminists- koji se uzorci Beionce u njen hit singl *** Flavless) , koji sede u razgovoru sa Zimbabvea rođenog književni kritičar i urednik Ellah Vakatama Allfrei. Oni su razgovarali sve od uspona mizoginije, problema sa modernom muškosti, za oblikovanje kose i dopadljivost.

Jer je to pitanje o kućnim poslovima - domaći rad je ženin domena, a mi tražimo da ona to uradi i onda imaju posao? Govorio sam u školi u Vashingtonu pre izvesnog vremena i jedan mladi čovek me je pitao "Kako upravljati bračni život, dom život i svoj posao?" I rekao sam mu: "Ako sam odgovorio na vaše pitanje, želim da mi obećaš da se sledeći put čovek dođe ovde da govorim ćete ga pitati istu stvar. "društva nijesu organizovani za podršku ženama, tako da im taj teret, a onda kažu mogu da imaju žena? Zaista je f *** 'd gore. "

load...

"Ne mogu vam reći koliko puta sam pitao, zašto ti sebe nazivaš feministkinja? Zašto si ne samo zvati humanista?

Mislim da je važno da ime nešto. Ime feminizam radi za mene. To je dobra reč - tako dobro kao građanska prava. Radi se o pravdi, i ljudskih prava, kao i svim onim stvarima. "

 

"U mom besu o seksizam, često osećaju usamljeno, i da usamljenost pojačava svoj bes

Sa seksizam, ja ponekad gledao kao samo je malo osetljiv. Rečeno mi je - "vi ste u to radiš" "Dobro feministkinja, to je dovoljno" pretpostavka je uvek -. Ovo nije seksistički, ti to dokazati da mi '

"Uvek imam taj talas radosti kad vidim crne žene rade različite stvari sa svojom kosom

To me ispunjava nerazumnog sreće. Voleo bih da ćemo doći do tačke - i ja ne mislim da imamo - gde prirodna crna kosa je jednak opcija. Ali, ako živite u društvu koje vas govori: "Ovo je kosa-tip koji teži" - vi ste čovek, da ćeš pokušati. Ali jednostavno nemam vremena za to - moja kosa nije napravljena da se iskrivi ".

load...

Ona se takođe obratio svoje komentare na transvomen što je izazvalo kontroverze je nedavno:

"Ja sam pitao su transvomen, žene? A ja sam rekao transvomen su transvomen. I ja mislim da je pogrešno ljudi koji su smatrali da je rekao da transvomen nisu deo feminizma, ili pitanja žena. Ali ono što sam govorio - i to je moje mišljenje - Ne verujem da treba insistirati na govoreći da je osoba koja je rođena žena, ima isto iskustvo kao nekoga ko prelazima kao odrasla osoba. Samo ne mislim da je ista stvar. I to ne mora da bude isto kako da budemo podrži transvomen. "

Gledati fragment Chimamanda Ngozi Adichie je razgovor ovde:

load...

Slične vesti


Post Zabava

Evo kako su nagrade Emi iz 2018. godine postale neverovatno političke

Post Zabava

Jai-z je upravo otvorio svoj odnos prema Beionce-u

Post Zabava

Vruće holivudske filmske ikone iz prošlosti

Post Zabava

Božični planovi Kim Kardashian-a su ekstravagantni koliko biste očekivali

Post Zabava

Ovo je očigledno kako su se upoznali George i Amal Cloonei

Post Zabava

Najbolji Donald Trump navodi od tog intervjua Morgan

Post Zabava

Danijel Radcliffe je govorio o tome kako Johnni Depp igra u fantastičnim zverima

Post Zabava

Grammis 2018: Vaš kompletan vodič za nagrade

Post Zabava

Zašto nije kul da je megan marka tražila da Lije oko njenog uzrasta

Post Zabava

Najbolji božićni filmovi koji dolaze na netflik u 2018

Post Zabava

Ovo je jedan dan u nedelji kada kraljica nosi gotovinu

Post Zabava

Louise Thompson je otkrila svoje tajne instagrama