Gledanje televizije može poboljšati vaše prijateljstvo i odnose | RS.polkadotsinthecountry.com

Gledanje televizije može poboljšati vaše prijateljstvo i odnose

Gledanje televizije može poboljšati vaše prijateljstvo i odnose

U odbranu gledaju previše TV

Zima je stigla. Znaš šta to znači: više Netflik i hladni vreme. To je sezona u kojoj ste verovatno ostati i gledati najbolje Bok Sets, ikada, ili upuštati u neki pametan Netflik hacksthan izaći. Ali ovih dana, da drugi ekran sve. Teško je da se fokusirate na svoju omiljenu TV emisiji, kada su vaši Instagram sviđa ide sa krova, zar ne? Međutim, nova istraživanja kaže da je solidno razmenu kultura sa svojim vršnjacima i bližnji mogu ozbiljno ojačati svoje društvene odnose u svojoj stvarnoj, fizički svakodnevnom životu, daleko od društvenih medija...

To će sačuvati svoju vezu

Nedavna studija Aberdeen Univerziteta otkrili su da parovi koji redovno gledaju Bok Sets i uživajte filmova zajedno imaju manje šanse da raskinemo. To je zato što je želja u odnosima da dele zajedničke interese. Ovo može biti teško kada ne radite na istom mestu, ili čak u istoj industriji, a ne delite bilo kakve zajedničke prijatelje. Ali, ne bojte se, jer se i dalje mogu da dele društveni identitet (što je "ključna komponenta međuzavisnosti", navodi se u studiji) uživajući iste TV emisije i filmove da nadoknadi bilo koji drugi od ovih deficita. Da sumiramo, deljenje medija iznosi veći kvalitet odnosa.

load...

Emotional filmovi će povećati svoj prag bola

A kada je u pitanju lično usavršavanje, Okford Universiti naučnici su pokazali da gledanje emotivni sadržaj, ili nešto što uključuje tragediju, može da izazove vaš endorfina sistem, pa čak i povećati svoje fizičke bolove pragove povećanjem svoje nivoe hemikalija bola-ubija objavljenim u vašem mozgu. To je isto kao kada vežbate, vi doživite udarac u endorfina nakon što stavlja svoje telo pod stresom na kraju dovodi u tom smislu, u skladu sa Okford profesor evolutivne psihologije, Robin Dunbar, "Ispostavilo se da su iste oblasti u mozak koji se bave fizičkim bolom i rukovanje psihološki bol ", rekao je Danbar. Studija zabeleženo da su ljudi koji su gledali tužan film bili u stanju da održi fizički poresku poziciju 13% više nego što su bili u stanju da pre pregleda.

Filmovi će ojačati svoje prijateljstva

Gledanje u pokretu film i dobijanje emotivan o tome takođe povećava osećaj pripadnosti prema ljudima koje ste upravo to gledali sa. Ovaj pozitivan efekat na društvenim grupama je takođe okidač za više nivoe endorfina. To je zbog želje da se dele afinitet za emotivne fikcije, da li je to podrazumeva piša u gaće od smeha sa BFF u komediji ili pokušavajući da ne plačem u bioskopu pored svoje muške cimera u toku, takođe je evoluirao u kontekstu vezivanja. Profesor Sofi Skot iz Neuroscience grupe na Universiti College London je ponovio da deljene emocionalna iskustva da se osećate bliže ljudima tako, to je naučno dokazano da gledaju filmove i TV zajedno postao sastavni deo društvenih aktivnosti koje nas sve okupljaju. Idite i prihvatiti svoj unutrašnji Couch Potato.

load...
load...

Slične vesti


Post Zabava

Monika Levinski je upravo objasnila kako je #metoo pokret učinio da se oseća manje sama

Post Zabava

Barak Obama je objavio svoje omiljene pesme i knjige od 2018. godine

Post Zabava

Barak Obama: Sve što trebate znati o tome kako napušta funkciju

Post Zabava

Osvojite pobedu u Velikoj Britaniji u vrednosti od 600 EUR i kopiju pedeset nijansi tamnijeg zvučnog zapisa

Post Zabava

Zašto se vojvoda i vojvotkinja suseda Kembridža žalila

Post Zabava

Zašto morate pogledati novi film Lili Collins u kost

Post Zabava

Jude zakon je upravo otvoren da igra dumbledore

Post Zabava

Gde je sada Tonija? Žena iza filma

Post Zabava

Hilari Klinton navodi: Potencijalni predsjednik u sopstvenim riječima

Post Zabava

Ovaj alternativni seks i otvaranje grada učinile bi predstavu veoma različitom. Marie Claire

Post Zabava

Vrhunski termini pretraživanja na internetu oko Jeremi Corbin i Theresa Mai

Post Zabava

Reddit je možda samo shvatio pravo ime Jon Snova, a mi smo to čuli negde ranije