Hilari Klinton je upravo govorila o Misogini-ju i kako drži žene van snage | RS.polkadotsinthecountry.com

Hilari Klinton je upravo govorila o Misogini-ju i kako drži žene van snage

Hilari Klinton je upravo govorila o Misogini-ju i kako drži žene van snage

"To može biti neverovatno surova '

Prošlo je skoro godinu dana od Hilari Clintonvas poraženi od Donald Tramp u 2018 SAD predsedničkim izborima, ali mnogo sveta, posebno žena, i dalje osećaju mnogo boli - posebno s obzirom Trump misli o ženskim pravima.

Dok promoviše svoju novu memoare, Hilari Klinton, 69-godišnji otvoren do theNev Iork Timesabout barijere koje je sprečilo da postane prva žena predsednik - nešto što crtama u svojoj knjizi.

Dok Klinton priznaje sopstvene greške i Rusije smetnje kao faktora za njen gubitak na Donald Tramp, ona je takođe govorio o seksizam suočila, objašnjavajući kako su duboko ukorenjen misoginistic vrednosti koristi kao sredstvo za održavanje žene iz pozicije moći.

load...

"Onog trenutka kada žena korake napred i kaže:" Ja trčim za kancelariju ", počinje," objasnila je ona. "Analiza njeno lice, njeno telo, njen glas, njenog ponašanja; umanjivanje njenog rasta, njenim idejama, svojim dostignućima, njen integritet - to može biti neverovatno surova ".

Ona je nastavila: "Ovo mora da bude prozvan za ono što je: a. Kulturni, politički, ekonomski igra koja je koja se igra da bi žene u njihovom mjestu '

Govoreći o pritiscima prinudnih na nju u centru pažnje, objasnio je Hilari, "i ja sam svestan stalnog dvostrukog standarda - Moram da budem bolji od svih; Moram da rade više. Nema margina za mene kada drugi imaju toliko manevarskog prostora. To je ekspres loncu sve vreme. "

Hilari je objasnio kako je uobičajeno za žene osećaj pritiska da se uklopi određenih stereotipa na vrhu, objašnjavajući, "To je težina oko zgloba svakog ambicioznog žene koje sam ikada upoznao. Mi se konstantno na poruke ceo naš život: Nisi dovoljno mršav, dovoljno talentovan, pametan dovoljno. Vaš glas nije ono što žele da čuju. "

load...

"To je teško da vidim svoju priču kao jedan od revolucije," zaključila je ona. "Ali ja sam bio deo ženskog pokreta koji je doveo do revolucije ne samo u zakonima, ali u stavovima i vrata koji je bio zatvoren za mlade žene otvaranju."

Klinton šire sličnu poruku u svom koncesiji govoru prošle godine, obraćajući žene i djevojke direktno da im kažem, "Znam da još uvek nije razbijen da najviši i najteži stakleni plafon, ali jednog dana neko će-a nadamo se ranije nego što smo mogli da odmah Sada.'

Razumem, Hilari Klinton.

Slične vesti


Post Zabava

Loši filmovi: 11 najsmešnijih grešaka na fotoaparatu

Post Zabava

Evo zašto navijači podnose molbu da potvrdi biseksualnost čudne žene

Post Zabava

Littlefinger igra dugu igru, ali za šta on zaista radi?

Post Zabava

Kako je zemlja Kit odbranila šanse da postane ikona holivudskog ekrana

Post Zabava

Ikone modne trenutke u filmu

Post Zabava

Najromantičniji filmovi svih vremena

Post Zabava

Khloe Kardashian ima tri saveta za reći da li je vaš partner

Post Zabava

Igra prestola kraljičine pravde: 3 igre koja se menjaju u igri

Post Zabava

Kako jedan model rešava zloupotrebu u industriji modelovanja

Post Zabava

Nova super zavodnica za video igre uči muškarce kako Harass žene

Post Zabava

Evo kako su upoznali Justin timberlake i Jessica Biel

Post Zabava

John legenda otvara se o posttratnoj depresiji Chrissi teigen-a