Ovaj inspirativni nastavnik menja živote dece u ratnim zonama | RS.polkadotsinthecountry.com

Ovaj inspirativni nastavnik menja živote dece u ratnim zonama

Ovaj inspirativni nastavnik menja živote dece u ratnim zonama

Anan Al Hroub odrastao u palestinskom izbegličkom kampu sa svojim devetoro braće i sestara. U 2018. Je osvojila Varkei Fondacija Global nagradu učitelja za svoj rad sa decom traumatizovane zbog nasilja

Šta vas je inspirisalo da ode u nastavi?

'Deca odgajana u konfliktnim zonama mogu ući u ljusci ili postanu remeti. Kada moja vlastita mala deca svedoci pucnjave koja uključuje člana porodice, oni su duboko traumatizovani i postao plašljiv i povučen. Oni nisu mogli da se suoči ide u školu pa sam ih tretiraju i predavao ih kod kuće. Imali smo profesionalni savet od psihijatrijskih specijalista i lekara, ali sam našao nastavnici ovde nisu obučeni da pomognu deci da shvate i da se nosi sa traumom u školi, gdje provode toliko vremena. Tako sam pročitao i istraživao sve znanje i smernice sam mogao naći u bibliotekama i drugim mestima. Onda sam se što sam naučio u nove metode. Koristio sam igru i bezbednost kućnom okruženju da pogura svoju decu iz njihovog straha. Napredak je bio spor i trebalo je dugo vremena, ali na kraju su se oporavili svoje samopouzdanje i vratio se u školu. Nedostatak podrške u našim javnim školama me podstakla na idu u nastavi. Usvojen i nenasilje kao centralni idealno za sve što radimo u školi; da podupire sve. Ja koristim slogan 'ne nasilju "i da ga proslede svojim učenicima, često bez njih se ne primeti svesno.

Koji trenutak je bio vaš vrhunac?

"Stojeći na bini na globalnom obrazovanju i veština forumu u martu 2018, okružen toliko divnih nastavnika, bio sam zapanjen kada je papa Francisannounced moje ime kao pobednika Global nagrade nastavnika. Bila sam tako ponosna da bude žena Palestinac učitelj stoji u tom centru pažnje jer je svet izgledao. To pokazuje da je svet priznaje, veruje i poštuje svoj pristup obrazovanju. To znači metode sam razvijene za nastavu dece koja žive sa traumom može da dobije širu publiku izvan Palestine. To pokazuje Palestinski nastavnici mogu biti kreativni, suočavaju sa izazovima i takmičiti sa najboljima u svetu, uprkos okolnostima sukoba u našoj domovini.

load...

Koji su vaši ciljevi za budućnost?

"Ja sam učio izuzetno traumatizirane decu koja sa strpljenjem i tokom vremena, imaju te shvatiti discipline i samokontrole kroz personalizovanu pažnju, timski rad, roditeljske sastanke i samo slušajući šta dete ima da kaže. Bilo je značajna unapredjenja u 100% slučajeva. Postoji mnogo divnih aspekti biti učitelj, ali to je verovatno zadovoljstvo za mene. Takođe se ukazuje na značaj igre - napravili smo pozorišta lutaka iz jednog odeće konja i izgradio voćnjak od veštačke trave. U Palestini, većina visokih postizanje studenti biraju zanimanja kao što su medicina, inženjerstvo, farmacije i prava upravo sada. Želim da podstaknu studente da izaberu nastavu kao karijeru. To je privilegija za širenje znanja.

 

load...

Slične vesti


Post Zabava

Gvineth paltrov je objasnio svoju odluku da se ponovo venčamo

Post Zabava

Alicia vikander intervju o trenerima grobnice, skoro umiru i Michael fassbender

Post Zabava

Pip Jamieson: u paklu postoji posebno mesto za žene koje ne podržavaju jedno drugo

Post Zabava

Evo zašto je Ed Sheeru odbijen ulazak u Grammi-ovu zabavu

Post Zabava

Ove ljubavne pisma Ernesta Hemingveja puštene su nakon 99 godina

Post Zabava

Zato je Monikin stan u prijateljima bio obojen ljubičastim

Post Zabava

Princ Harri i Meghan marke će imati kratak angažman za ovaj slatki razlog

Post Zabava

Da li je Leonardo dicaprio dokumentarni film Ivori igra ovogodišnja crna ribica?

Post Zabava

Cherripicks je feministička verzija trulih paradajza

Post Zabava

Igra tronova slika iz finala pokazuje da je Cersei u velikoj nevolji

Post Zabava

Mahershala Ali se otvorila za najbolju sliku Oskara

Post Zabava

Ljekarski šećer poziva žene da sami popravljaju razliku u platama za žene