Proslavljavanje najboljih feminističkih heroja kina | RS.polkadotsinthecountry.com

Proslavljavanje najboljih feminističkih heroja kina

Proslavljavanje najboljih feminističkih heroja kina

Hollivood, ako slušaš: 23% nije dovoljno. Treba nam više.

Dve žene u dva glavnim ulogama? Mi se osećate slabo. To dovoljno govori o stanju Holivuda da mi i dalje govorimo o ovom feminističke duo skoro 15 godina nakon što su ubrzane od Veliki Kanjon u covertible. Činjenica je, film sadrži dva takva jaka ženske likove je uvek retkost na velikom ekranu. Jezik Thelma & Louise je jednak marker za žene u filmu - mnoge filmove jer nisu uspeli da ispune svoje naslede.

Hit-devojka (Kick-Ass, 2010)

Žene mogu Kick-Ass sa samo onoliko kapov! kao i njihove muške kolege. Hit-devojka ukrade film kao 11-godišnji ubica koji voli da psuje i idu divlje sa mačetom - a ne izvinjenje za bilo. Na pitanje Guardian da je ona "hardkor mini feministkinja", scenarista Džejn Goldman je odgovorio: "Da... Ona je feministkinja junak je znak činjenica da je ona ne obraća pažnju na rodnih stereotipa. Mislim da se ne želi poseban tretman, jer ona je devojka. "

load...

Beč (Džoni gitara, 1954)

Korak nazad svima, Joan Cravford je sledeći, a ona je sila na koju treba računati. Beč je bez gluposti, pištolj-pune mahanja, ravno govori krčmar. To je divlje ispred svog vremena za 50-film, sa Kraford dominira priču sa neustrašivih hrabrosti i razorsharp dijaloga. Ovo nije bilo obična zapadna - ovo je rodno stereotip razbija kaubojski priču. To je sada smatra feministkinja remek delo.

Black Vidov (Iron Man 2, 2010; Marvel The Avengers, 2014; Captain America: The Vinter Soldier, 2016; Avengers: Age of Ultron, 2015)

Svetska klasa sportista, akrobata, borilačkih veština i oružje specijalista? Poboljšana biotehnologije - što joj imunitet od skoro svaka mikroba? Da, definitivno naša vrsta superheroja. Iako Crna udovica je svoju prvu utakmicu na naslovnici Iron Man 1964. Godine, to je uloga koja Skarlet Johanson je napravio sama u poslednjih pet godina. Mi ne mogu dobiti dovoljno od nje.

load...

Marie I i Marie II (Daisies, 1966)

Ova Čehoslovački avangarda delo je u suštini film o dve nestašnim tinejdžerki koji vole da podvala svoj put kroz grad u slavno psichedelic načine. I dečak, oni inspiracija su. Ne očekuju se ova priča da bi mnogo linearna smisla - ne očekuju Jitka Cerhova i Ivana Karbanova da zauzme pravi feministički duh. Objavljen dve godine pre Praškog proleća, film je zabranjen od strane češke vlasti i direktor Chitilova je zabranjeno da ponovo rade u svojoj zemlji do 1975. Godine.

Princeza Leja (Star Vars, 1977)

Koji nije želeo da bude Princeza Leia o Alderaan kada su odrastali? Everitime Ve mesto cimet kovitla u kafiću smo još uvek u iskušenju. Ali, ozbiljno, zaboravi na metalni bikini: to nije ono što joj čini naš idol. Ono što Leja pravi feministkinja ikona je njena sarcastic jedan-obloge i ubica Blaster puška potezi. Da li postoji žena koja je hladnija od Carrie Fisher? Mi ne mislimo.

Matilda (Matilda, 1996)

Postoji nešto večno inspirativno moćna mladoj devojci, a oštro mozak u potrazi za justice.Vhen Roald Dahl pisao o zapuštenom učenica sa ljubavlju knjiga i sklonost za telekineza, on je stvorio feministički heroja u našim srcima.

Jezik Erin Brockovich (jezik Erin Brockovich, 2000)

Hej, vidi sve! To je film vrti oko inteligentnog, karijeri pogon ženu i ona je apsolutno nothingto veze sa čovekom. I, čekaj: To je zasnovan na istinitoj priči, što znači ova neverovatna žena zaista postoji na stvarnom životu previše. Godine 2000. Džulija Roberts je na ulogu svog života igraju nezaposleni, single mum od tri ko naleti na ozbiljnu kontaminacije zataškavanja i rizikuje sve da izgrade slučaj protiv njih. Ako Erin nije heroj, ne znamo ko je.

Nevesta (Kill Bill 2003)

Uvođenje Uma Thurman kao The Bride: "najopasnija žena na svetu". Samuraj traži osvetu na ekipi ubistva nakon što oni pokušavaju da je i njeno nerođeno dete ubiti. Potrebna mi reći više? Nije mislio tako...

Catvoman (Batman Returns, 1992)

Ništa sortira se kvar i ponovo otkriva vas kao svestranu opasan osvetnika kao brze promene kostima i crnom vinil catsuit. Mišel Fajfer je bioskopski hit u ranim 90 i to sa dobrim razlogom - Žena mačka je uvek održava sama uz Betmena. Evo zabavne činjenice što možda niste znali: Žena mačka je inspirisana Jean Harlov 1930. I bio je jednostavno nazvan "mačka". Njeni Femme Fatale akreditive bili neposredne hit sa čitaocima.

load...

Slične vesti


Post Zabava

Lupita Niongo je upravo objasnila zašto je govorila protiv Harvei Veinstein-a

Post Zabava

Devojka u vozu: Na postavljenim slikama, prikolicama i vestima

Post Zabava

Smrt dolazi za Sansa ili Aria stark i imamo puno osećaja

Post Zabava

Da li je dovoljno da prezentatori BBC-a vode smanjenje plata kako bi smanjili jaz između plata?

Post Zabava

Uma Turman zvanično je optužila Harvija Veinsteina za seksualni napad

Post Zabava

Kada su jednom silovali, opet mi je olakšalo silovanje - instinktivno sam isključio

Post Zabava

Kanie vest navodi da nas potpuno zbunjuju

Post Zabava

Igra tronova slika iz finala pokazuje da je Cersei u velikoj nevolji

Post Zabava

Pogled nazad na visoke i niske karijere Mariah Carei

Post Zabava

Da li je zvezda u usponu Maren Morris postavljena kao sledeća Tailor svift?

Post Zabava

Zašto megan marki i princu Hari možda neće biti dozvoljeno da se venčaju u opatiji u zapadminstru

Post Zabava

Forbes 30 ispod liste 30 je van i ovde je napravio rez