Uspavanka Leile slimani: Je li ova ubica Dadilja rezervisala devojku Nekt? | RS.polkadotsinthecountry.com

Uspavanka Leile slimani: Je li ova ubica Dadilja rezervisala devojku Nekt?

Uspavanka Leile slimani: Je li ova ubica Dadilja rezervisala devojku Nekt?

"Beba je mrtav. Trebalo je samo nekoliko sekundi '

Ti bi se pod velikim pritiskom da pronađe tamniju predmeta za roman nego što su Lullabibi Leila Slimani. Nakon priču o ubilački dadilja, roman je već podigla buru kontroverzi i debata u Francuskoj pod originalnim imenom Šanson Douce, prodaje preko 100.000 primeraka u prvoj nedelji sam.

Sada je žestoka ponude rat za prava donela je prevod knjige u Velikoj Britaniji i 19 drugih zemalja širom sveta.

Dakle, šta je sva ta frka oko? Knjiga navodi da šokira od prve rečenice, otvaranje sa scenom koja ulazi u najgori košmar svakog roditelja, kada je majka dolazi kući sa posla da joj pronađu dvoje male dece je ubijeno od strane njihove dadilje.

load...

Posle ovog jezivog prvom poglavlju, Lullabibi Lejla Slimani se vraća na godinu dana ranije, kada je srednja klasa pariski par Mirjam (advokat) i suprug Pol (muzički producent) koriste Louise da se brine o njihovo dvoje male dece. Iskusni 40-godišnji dadilja dolazi sa besprekornom akreditiva i sjajne reference, deca odmah do nje i posle nedelju dana Pavle i Mirjam se hvalio svojim prijateljima da su oni našli 'savršen' osoba koja vodi brigu.

Ali naravno, stvari nisu onakve kako izgledaju, ali ćemo vas ostaviti da saznamo tačno zašto.

Knjiga je čvrsto napisano, ali pored košmara premise, u svom 200 stranica Slimani i pametno za sejanje dole u ​​matičnu-dadilja dinamičnom, jedan tako često opterećena presude i krivice, posebno za žene.

Pre dolaska na Louise vidimo u knjige heroina Mirjam oscilira između intenzivnog ljubavi prema svojoj deci i frustracije zbog gubitka identiteta materinstva često podrazumeva, osećaj mnogih čitalaca sa djecom (Slimani sama ima pet-godišnjeg sina) će identifikovati. "Možda možemo samo stvarno biti srećan 'Mirjam misli,' kad ne treba jedni druge. Kada imamo život koji nam pripada. "

load...

Postoje takođe ukazuje kasnije u knjizi kada izgleda par iskoristiti Louise naizgled beskrajnoj radne etike, kao i uzimanje je na odmor u Grčku sa njima tobože kao "poslastica", samo da je ostavi pazim decu ceo dan.

"Predmet je iz činjenice da sam ja imao dadilje odrastala u Maroku, rekao je francuski-Marokanski Slimani na konferenciji za novinare nakon osvajanje prestižne Pri Goncord nagradu za roman (francuski ekvivalent Booker)" na 7 ili 8 , već sam bio veoma osetljiva na veoma čudnom položaju su imali u kući; oni su obe žene koje smo voleli kao majke, i strancima. Uvek sam dirnut njihovom teškom položaju, ponekad od poniženja oni mogu proći. "

Razornog Otvaranje scena knjige je upadljivo sličan slučaj Menhetn izigravanja Ioselin Ortega, koji je ubio dvoje dece pod njenim nadzorom - Lucia i Leo Krim - pre pokušaja samoubistva od sebe ubo u vrat, mada Slimani rekao je za Telegraphthe zaplet Lullabiis potpuno izmišljen.

Ona je takođe rekla da je pripremljen za potencijalne reakcije. "Što se tiče bilo kontroverzi, ja se zaglavi u dva velika tabua: Ubistvo deteta i mesto majke danas, tako da sam očekivao reakciju", kaže Slimani. "Zbog toga što je majka pišem je žena koja ne želi da se zaglavi u kući, želi da radi i vidi dadilju kao neko ko može da je oslobodi iz njene uloge kao majke. I to je nešto što toliko žena oseća, ali neće priznati. Jer još uvek postoji ideja da su žene 'napuštaju' svoju decu kada idu na posao. Pa ipak, niko ne misli da ljudi. "

load...

Slične vesti


Post Zabava

Emma Tompson je zapravo živela kroz njenu ljubav, stvarno srce

Post Zabava

Dženifer Lopez je upravo plakala natrag na optužbe za fotoshop o njenom telu

Post Zabava

Zaboravi šta misliš da znaš kako će Kersi umreti u igri prestola

Post Zabava

Slušanje mobilnih telefona: kako to utiče na vaše zdravlje

Post Zabava

Igra prestola sezona 8: Sve što znamo do sada

Post Zabava

Barak Obama: Sve što trebate znati o tome kako napušta funkciju

Post Zabava

Najbolji Donald Trump navodi od tog intervjua Morgan

Post Zabava

To je ono što se nalazi u gramatičnoj torbi od 30.000 EUR. Marie Claire

Post Zabava

18 inspirativnih citata iz Badass ženskih olimpijaca

Post Zabava

U Hollivoodu nema morale - to je tako patrijarhalno i misoginistično radno mesto

Post Zabava

Ne bih mogao spavati noću ako sam uradio ono što tražite

Post Zabava

A-liste glumice pozivaju na sve više i bolje uloge za žene