Vaša zavisnost od instagrama je zapravo dobra za vaše pamćenje | RS.polkadotsinthecountry.com

Vaša zavisnost od instagrama je zapravo dobra za vaše pamćenje

Vaša zavisnost od instagrama je zapravo dobra za vaše pamćenje

Ali sve u malim dozama

Reči po JaDIE Troi-Pride

Mi obično čujemo da su društveni mediji je strašno za naše zdravlje, a posebno da Instagram može biti što ti ljubomorna osoba. Za one od nas koji provode više vremena na platformi od prosečnog čoveka, to nije u potpunosti inspirativan.

Međutim, na kraju postoje pozitivni statistika kako bi podržali svoju predanost stvaranju savršenog feed.

Studija objavljena u psihološkom Scienceshovs da uzimanje fotografija zapravo pomaže da se setim bolje događaja, što Instagram mnogo više od običnog platformi društvenih medija.

load...

Tokom studije je 294 ljudi da obiđite oko muzeja, gledajući artefakata, dok slušate audio vodič. Onih koji su uključeni u studiju, polovina su dobili kamere i tražio da se minimum deset fotografija. Kada je turneja je bila završena, svi učesnici su se pitali više ponuđenih odgovora o artefakata koje su videli.

Rezultati su bili fascinantni. Učesnici koji su na fotografijama prepoznali 7% više objekata od onih koji nisu, što ukazuje da su za snimanje trenutke na kameri zapravo pomaže memoriju.

Međutim, jedan od vodećih istraživača studije, dr Kristin Dil, smatra da su prethodne studije koje su pronašli suprotno. Oni ukazuju na to da kada se slikaju smo više šanse da zaboravimo tim trenucima zahvaljujući nešto poznat kao 'kognitivni istovar ", što u suštini znači da više ne treba da se oslanjaju na naše mozgove da bi držanje memorije, kao što znamo da imamo je podržao u foto formi.

Ona je rekla: 'Ova otkrića doprineti većem raspravu o tome da li ili ne fotografisanje pojačava svoja iskustva ili nas odvraća od njih ".

load...

On, takođe, ističe da dok smo preokupirani snimanja fotografije, nismo u potpunosti prisluškuju u našim drugim čulima što znači da može da izgubi informacije na drugom mestu. Učesnici u studiji koja koristi svoje kamere moj ima više vizuelno pamćenje, ali su propustili trenutke sa audio vodiča, kao rezultat.

Dil je rekao: "Dok smo generalno imaju tendenciju da više vrednosti na naše čulo vida od našeg sluha, studije su pokazale da slušne obrada je važna za spoznaju - posebno kada je u pitanju učenje i pamćenje redosled i vreme informacija."

Dakle, uzimajući fotografije i iskakanje ih na Instagram može pomoći da se bolje događaji, uverite se da ne phubbing nekoga dok vi to radite.

Slične vesti


Post Zabava

Susedi možda napuštaju britansku televiziju - i razoreni smo

Post Zabava

Hole se reformiše, vraćajući našu fascinaciju ljubavi sudbine

Post Zabava

Zašto morate pogledati novi film Lili Collins u kost

Post Zabava

Barak Obama je upravo objavio svoj novi post-predsednički posao

Post Zabava

Braća Duffer reaguju na nepoznate tvrdnje o verbalnom zlostavljanju

Post Zabava

Najbolji virusni momenat 2018. - od trumpovog tveet-a do gbbo-a

Post Zabava

Prince Villiam i Kate Middleton: Naši omiljeni kraljevski trenutci

Post Zabava

Stilovi Harri otkrivaju kako je stvarno osećao da mu se kosi za dunkirk

Post Zabava

Hloe Kardashian je pitao da li je O.J. Simpson to uradio - evo šta se dogodilo

Post Zabava

Oskari 2018: Ko izgleda da će pobediti velikom sljedećom godinom?

Post Zabava

Ova teorija Harri Pottera predlaže potpuno drugačiji razlog zašto Harri preživi

Post Zabava

Čudni prijatelji momci koje niste ranije videli