7 načina na koji vam ekran može oštetiti svoje zdravlje | RS.polkadotsinthecountry.com

7 načina na koji vam ekran može oštetiti svoje zdravlje

7 načina na koji vam ekran može oštetiti svoje zdravlje

Vreme je da isključite sada

Dakle, imate kancelarijski posao, gledate sve najnovije serije, vi pročitali vest na mreži i držati korak sa prijateljem putem društvenih medija. Zajedno, koji dodaje do ozbiljnog vremenskom periodu ekrana.

U stvari, to je procenjeno da je prosečna Britanac provede više vremena koristeći tehnologiju uređaja nego oni za spavanje, regali do neverovatnog osam sati 41 minuta na ekranu vreme svaki dan.

Ali vreme je da počnete preispitivanja ovu cifru. Svi znamo da sedi oko bulji u uređaju nije baš dobro za nas, ali da li zaista znamo koliko loše je stvarno?

load...

Evo sedam razloga zašto staring at ekran ceo dan je upropastio svoje zdravlje:

Verovatno ste shvatili da bulji u ekran može vam dati glavobolju, ali da li ste znali da li zaista može da ti mozak zapravo psihijatra?

Studije računarskih igara-zavisni tinejdžera su čak pokazala skupljanje delova mozga - sive materije važne za više funkcije, kao što su obrada, prioritete i planiranja, kao i pokazuju saosećanje i razvoju odnosa. Nije ni čudo što ne mogu da se koncentrišem tada.

6. To ga čini veoma teško "isključiti"

Ikada osećao kao da je vaš partner proverava svoje mejlove oko milion puta dnevno? Nisi sam. Sve više i više nas bori da reguliše koliko vremena trošimo na naše uređaje, do te mere da mnogi od nas ne može da se nosi bez redovnog digitalnog izlaganja.

Bt ova vrsta zavisnosti je štetno. Troši previše vremena na mreži je povezan sa oba depresije i odnosa pitanjima, tako da je to važno postavljanje svoja pravila o tome kada se "isključiti".

load...

7. To može uticati na mentalno blagostanje

Da, tu je argument da naše prijateljstvo korist od društvenih medija od strane nam pomaže da ostanu u kontaktu, ali postoji mana previše. Kao što smo više oslanjati na uređajima za nas povezati, licem u lice kontakt postaje sve manje i ređe.

Rezultat? Osećanja usamljenosti, depresije i izolacije. Izrada napor da se sastanemo i održavaju prijateljstva lično je važno za naše mentalno blagostanje, pa spusti taj telefon i pokupi taj dnevnik umesto.

Slične vesti


Post Život

Mc se sastaje: Katie Starmer-Smith, osnivač atterlei-a

Post Život

Vjenčanja: Moderne i tradicionalne ideje za vaš veliki dan

Post Život

7 načina zaustavljanja odugovlačenja

Post Život

Mc se sastaje: Vhitnei Volfe, VP marketinga za tinder

Post Život

Veliki britanski Boltholes: Sopvell kuća, Hertfordshire

Post Život

Da li je ovo najtraženiji hotel u Marrakechu?

Post Život

Transgender imena: Trans ljudi objašnjavaju svoj izbor novog imena

Post Život

Jednog dana na Valentinovo

Post Život

Higijena sanacije: Šta je to i kako možemo to postići?

Post Život

Mc se sastaje: Sadi Khan, osnivač, Noble Khan

Post Život

Kako penetrirati savršeni profil za dijalog

Post Život

Izgleda da žene privlače muškarce koji izgledaju kao njihova braća