7 načina zaustavljanja odugovlačenja | RS.polkadotsinthecountry.com

7 načina zaustavljanja odugovlačenja

7 načina zaustavljanja odugovlačenja

Trebalo bi verovatno da radim nešto drugo sada. Ali, prvo pročitajte ovo

Ako čitaš ovo umesto završetka tog posla projekat trebalo da završi prošle nedelje, onda si onaj koji okleva. Ali mi ćemo te pustiti ovaj put, jer radite nešto o tome, zar ne? Odmah nakon što ste završili ponovo uredite Biro kolekciju kako od kojih jedna ima najviše boje ostavljene u njoj.

Svi smo u tome (procrastinating da je, ne Kondo je-ing naš stacionarne). U novom izveštaju tvrdi da troše, u proseku, 218 minuta procrastinating svaki dan. To je 55 dana izgubljenog vremena svake godine. Nije idealno kada imate posla. Slamka anketa kancelarije otkriva naše omiljene aktivnosti gubljenja vremena:

load...

"Ja napraviti detaljnu listu svih stvari koje moram da uradim, umesto da zaista ide na i da ih rade"

"Poslednji put kada sam morao da podnese svoju poresku prijavu, ometen sam se za dobar sat slanjem prijatelja Emodžiji samo za tekstove i tražeći od nje da" pogodi film "

"Ja sam poznat da jede ceo paket keksa umesto čišćenja kupatilo, jer: ko ne bi '

Ali mi digresiju. Da traže povraćaj nešto dragoceno vreme, pitali smo Nils EEK, psiholog i suosnivač na lični razvoj i Rementehov mentalno blagostanje aplikacija da se zaustavi odugovlačenje u radu i upravljati svojim vremenom bolje:

Napravi pravo da uradi listIf uzmete primer iz svakodnevnog života, kao što su "čisti kuću", može se desiti da vam da to odlagao za kasnije vreme, iako to nije preterano komplikovan zadatak. Razlog za ovo je da ne postoji definisan početak, plan akcije i konkretan krajnji cilj u mestu. Umesto toga, detalj koji sobu želite da prvo očistite, koje korake želite da ga očistite i gde želite da završite. Ista strategija se može primeniti na radne zadatke - deljenjem zadatak na manje komponente će vas sprečiti da odugovlače, kao i izrada zadatak pred sobom da mnogo više upravljati.

load...

Koristite Eisenhover MatrikAs napravite listu da uradi, primetićete da neke stvari su veći prioritet u odnosu na druge i najlakši način da ih vrste je kroz Eisenhover Matrik, koji rangira zadatke u četiri kategorije: Važno i nije hitno, Važno i hitno, nije bitno i nije hitno, i nije bitno i hitno.

Kada to uradite, proceniti svaki deo - većina nas ima tendenciju da ugura više u važno i hitno delu nego što zaista treba da bude i ovaj odeljak treba samo biti ispunjen apsolutnim vanrednim situacijama, kao što su letovi za hvatanje, itd. Važno - nije hitno je kategorija koja treba da pažljivo se prioritet - to može biti nešto važno da nekom drugom, ali ne hitno vama. U ovom slučaju naučiti kako da kažem ne. Na primer, da ćete svratiti kancelariji tvog kolege kada završite šta radiš, a ne odmah. Nije hitno ali Važno je kategorija koja nam omogućava da uspemo sa našim dugoročnim ciljevima i onaj koji ne treba žuriti. Na kraju, nije hitna i nije bitno deo je onaj u kome se većina zadataka biti otkazana ili uradi veoma brzo, tako da na mirnijem dana u nedelji, imaju pogled na ovaj odeljak i dodeli mu određenu količinu vremena treba da bude popunjen.

Rad sa deadlinesIn isti način na koji to nije konstruktivno da nejasnu listu obaveza, to je podjednako odvlači pažnju kada pišete beskrajnu listu za jedan dan, u potpuno svjestan da nemate vremena da ga završim. Umesto toga, pogledajte rokove - dnevni, nedeljni, mesečni, pa čak i godišnje. Kada ste ih po redu, odgovara svaki zadatak u roku nosač, sa jasnom početak i završne vreme. To će vam pomoći da razumete i upravljati svojim vremenom bolje, bez osećaja uzbuđen ili pod stresom. Dobra ideja je da se samo faktor u oko 80% svog vremena - tako, da bilo koja vanredne situacije pojaviti, imaćete vremena da se bavim njima.

Povećanje efikasnosti Najbolji način da se poveća svoju efikasnost je da se primenjuje "Pareto zakon". Ovaj zakon smatra da koncentrišući svoje napore na prave stvari, bićete u mogućnosti da postignu bolje rezultate, na primer, 20% svog vremena će dobiti 80% izvedenih radova. Da bi to uradili, morate da pogledate vašu listu obaveza i identifikuju oblasti u kojima će se manje napora dobili najbolje rezultate. Jednom kada ste identifikovali te oblasti, pogledajte koliko njih su vremenski osetljive. Ako smatraju da je jedna od oblasti nema rok - napravite za sebe i rade protiv sata. Nemaju konačan rok produžava količinu vremena posvetite zadatku, tako stvarajući rokovi će povećati efikasnost.

Prilagodite svoju environmentIf ste saznali da ste pratili sve navedene korake, ali ste i dalje odugovlače, onda bi to moglo biti vaš radno okruženje. Korak dalje od stola i pokušajte da saznate da li je odluka da želite da radite, opusti ili čak hoda. Ako je u poslednje dve, preokrene, čineći vaše okruženje usmerene ka produktivan rad. Takođe treba napomenuti da inspirišu radnim okruženjima mogu izgubiti svoj efekat nakon nekog vremena, tako da je važno da se tako često preokrene svaki.

Eliminiše smetnje Mnogi od nas će imati isti idu do smetnji, da li se proverava naše e-poštu, telefone, društvene medije ili jednostavno sajtovima sa vestima. Najbolji način da se zaustavi rade ove stvari je da se eliminišu smetnje - isključite telefon, isključite obaveštenja e-pošte i blokiraju ometaju sajtova za vreme koje vam je potrebno za rad.

Re-bootThere nije ništa više frustrirajuće nego imati To Do listu da ne bude završen, ali samo dodat, a zatim vuče s tobom kroz ostatak popodneva. To je razlog zašto je važno da odvojite malo vremena da ponovo boot oko 1 ili 2 popodne. Zgrabi kafu i preispitati tvoj To Do lista, kretanje prioritete oko skladu sa tim. Videćete da ova tehnika znači da koristite svoje vreme popodne pametno i ne odugovlačite jer osećate preplavljeni dugačku listu stvari koje nisu uradili.

load...

Slične vesti


Post Život

5 iznenađujućih načina da se pomogne pobediti dršku. Marie Claire

Post Život

8 restorana sa prvim datumom u Londonu pokušala i testirala Marie Claire

Post Život

6 razloga zbog kojih možda nećete dobiti svoj posao iz snova

Post Život

Kako koristiti letnji odmor za lični razvoj

Post Život

Ovaj rečnik kuotes kuotes je krajnji alat za odmor

Post Život

Veliki britanski Boltholes: Ruan Dinas, reka Fal, falmut, kornvall

Post Život

Anksioznost - šta da jedeš da pobediš stres

Post Život

Kako pomoći u prevladavanju nelagodnosti zgaga u trudnoći. Marie Claire

Post Život

Veštine u karijeri da naučite sada da nastavite na radnom mestu

Post Život

Naša omiljena kolekcija iz h & m kuće av16

Post Život

Koja je karijera i treba li to raditi?

Post Život

Sve što treba da znate o prstima