Betti za škole: Autobusi krenu na put kako bi rekli devojkama i dečacima o periodima | RS.polkadotsinthecountry.com

Betti za škole: Autobusi krenu na put kako bi rekli devojkama i dečacima o periodima

Betti za škole: Autobusi krenu na put kako bi rekli devojkama i dečacima o periodima

I da, dolazi sa toboganom

Reči Kai Field

Vreme u mesecu. Crimson talas. Ujna Flo. Ona dolazi oko kao sat svakog meseca i utiče na polovinu svetske populacije. Dakle, zašto su periodi i dalje su tabu tema? Novo istraživanje o ženskim stavovima prema periodima je utvrdio da 58% žena je neprijatno o tome da je njihov prvi periodvhilst 50% nije osećao dovoljno prijatno nikome o potpuno prirodan proces reći.

"Bio sam skoro 13 godina kada sam počeo moj period", kaže Gil, 36. "Bio je avgust banka prazničnog vikenda, a moji roditelji su organizovali veliku vrtnu zabavu. Dok sam shvatio šta se dešava mamu imao dosta vina i nije mogao da me vozi da pokupim sanitarne proizvode, a nije bilo ništa u kući. Dakle, moj tata je morao da me odvede. Vozili smo se od supermarketa do ugla radnju da benzinska pumpa, sve vreme u nezgodnom tišini. Kada smo konačno našli negde otvorena, moj otac odlučio da sačeka u kolima - tako, neprijatno i sigurni šta se dešavalo, ja u lutao tražiti sanitarnih proizvoda. To je bio moj prvi put. "

load...

Betti za škole, nova kampanja nastavni program vezan je napravljena za de-stigmatiziraju predmet perioda smatraju da je trenutna "kultura srama 'oko menstruacije razvija od ranog doba, i to staromodno obrazovni approachesare delimično kriv. Nedavna studija je pokazala 76% od 16 - 24 godina starosti naći klase raspravljaju periode neprijatno, dok odrasli su jednako spremni da potegnem temu. Studije su pokazale da bi žene radije razgovarati sa malom decom o Brekit i politike od perioda (16% rangiranih periodima kao tema bi bar želeli da razgovaraju u poređenju sa 14% za glasanje za Brekit). Betti školama traže promenu u trenutnim obrazovnim pristupima, što ukazuje da su PSHE lekcije o menstruacije i pubertet počeo od mlađem uzrastu i uče na oba dečaka i devojčica.

Rebeka Martin šef partnerskih odnosa na Beti školama razmatra potrebu za većim "otvorenog dijaloga" kada se govori o periodima i inspiraciji iza kampanje. "Pričamo o svemu drugom, ali iz nekog čudnog razloga i dalje postoji obilje stida i sramote povezane sa periodima. To počinje od našeg prvi put i sedi sa nama do odraslog doba. - što je razlog zašto je toliko važno edukovati mlade djevojke na svom ciklusu, i ponuditi im emotivnu podršku da zaista budu spokojni sa onim što se dešava u njihovim telima "

load...

 

Martin nastavlja da naglasi značaj učenja i dečaci i devojčice na temu ako smo do kraja negativan mentalitet okolni periodsonce i za sve. "Naše istraživanje je ukazalo na potrebu za više otvoren i iskren dijalog. 83% žena veruje da nema dovoljno naglasak na edukaciji dečaka o periodima i neki momci ne dobijaju nikakvo obrazovanje uopšte. Bi razbije tabue, samouvereno govori o normalnom, zdravom telesne funkcije, a ne u tihim tonovima, možemo da promenimo priču i borbu protiv stigme, što kako može da bude zbunjujuće i zastrašujuće vreme mnogo udobnije. "

Hari, 26, kaže novi pristup je kampanja u ciljanje i dečaci i devojčice je krajnje potrebna. "Čak i kada neko sa tri mlađe sestre i dugoročne devojkom od 17 godina, još uvek ne osećam baš mnogo o periodima zna; svakako ne onoliko koliko bi trebalo. Uradili smo se učili o periodima u školi kao deo biologije - ali to je više biološka i funkcionalna aspekt, a ne gledajući na širim pitanjima oko periodima i šta oni znače za žene. Vi ne možete pomoći, ali osjećam da ako periodi bili 'muški stvar ", društvo bi bilo verovatno da razgovara i da o njima na potpuno drugačiji način. Periodi često vide kao stvari koje žene ne mogu biti otvoreni za - što je ludo kad mislite da se dese sa takvim pravilnost do polovine populacije '

Betti školama se putuje oko škola širom zemlje da uči devojčice i dečake uzrasta od 8 - 12 i nauka iza perioda i više praktični aspekti. Dizajniran od kombinacije oba obrazovnih stručnjaka i mladih ljudi, lekcije uključuju mešavinu animacija, kvizove i interaktivne aktivnosti da stvori opuštenije i otvorenu atmosferu. Iz ovog Betti nada da stvori novu generaciju ovlašćen devojaka, drskata o njihovim puta u mesecu, a od dečaka više razumevanja perioda i opušteno da razgovaramo o njima.

Šta više, sednice će učestvovati na betti autobusu, a jarko obojen autobus zabava uz odvojenu slide. Šta bi više od 10 godina žele?

Betti autobus može biti kažnjen od strane bilo koje škole u ​​je sajt, dok je betti.meblog razmatra sve stvari stil, Celebs, život i telo.

load...

Slične vesti


Post Život

Ono što svi možemo naučiti o davanju iz nepotrebnih stvari

Post Život

Kako otkriti šta je vaša supersila (svi mi imamo jednu)

Post Život

Vodič kroz Barselonu: Kako napraviti grad u budžetu

Post Život

Skandinavski dizajn: Slike prave kuće Scandi da vam daju inspiraciju

Post Život

Koji je najbolji tip joge za vas?

Post Život

Jenni Davson, osnivač rubina u ruševinama, deli svoje savete za pokretanje sopstvenog posla

Post Život

Kviz: Kakav je vaš stil produktivnosti?

Post Život

9 neprijatnih trenutaka u kojima ste vjerovatno doživeli

Post Život

Halkidiki Grčka: odmor sa skrivenim dragim kamenjem koje treba da nastavite

Post Život

Barriere les neiges Courcheval reviev: Ski-in-ski-out luksuz

Post Život

Masterchef: Ono što zapravo voli da učestvuje Lorna robertson

Post Život

Istina o stomačima: simptomi, lečenje i još mnogo toga