Period rasta mozga: Da li smo pametniji kada smo u našem periodu? | RS.polkadotsinthecountry.com

Period rasta mozga: Da li smo pametniji kada smo u našem periodu?

Period rasta mozga: Da li smo pametniji kada smo u našem periodu?

Postoje neke privilegije do menstruacije onda.

Svi znamo mane na dobijanje menstruaciju, od glomaznog stomaka i grčeve u promene raspoloženja i nemogućnosti da spavaju. Međutim, prema novom istraživanju, možda smo konačno pronašao srebrnu liniju smo svi bili tražite.

Da, novi researchsuggests da ljudi mogu biti pametniji kada su na svojim periodima, a mozgova preduzete tokom studije su locirani upravo ono što se menja u našem mozgu kada tetka Flo je u gradu.

Iako mi u stvari ne biti pametniji kada je naše vreme u mesecu, veličina mozga ne menja. Studija je predvodio dr studentskog Claudia Barth, i utvrdio da je deo našeg mozga poznat kao hipokampusa tokom naših perioda povećava u veličini.

load...

Za studije, istraživači su sproveli mozga skeniranje jedne žene na svakih nekoliko dana preko dva menstrualnog ciklusa. Rezultati su doveli da je njen nivo estrogena ruža, njen hipokampus povećana. Slično, kao njeni nivoi estrogena smanjena, tako je ovaj deo njenog mozga.

Hipokampus je odgovoran za kontrolu i stvaranje novih sećanja, zajedno sa reguliše naše raspoloženje i emocije. Ali šta to znači?

"Kod miševa, već je dokazano da to nije samo to mozak struktura, ali i različita ponašanja koji su u osnovi jednu vrstu mesečnog ciklusa", kaže Bart, koji želi da nastavi istraživanje u predmet.

Dakle, iako je vaš period je uvek nije dokazano da naučno učiniti pametnijim, povećanje veličine na vaš hipokampus je verovatno promenu moždanu aktivnost na ovaj ili onaj način.

Ovo nije prvi put da je jedna studija dokazano da izmeni način na koji mozak radi, ni. U 2018, studija u Velikoj Britaniji je utvrdio da je uticaj period grčeva utiče na moždanu funkciju.

load...

Studija je pokazala da su se učesnici pate od perioda bola ne obavljaju kao i na testovima za merenje svoje pažnje i sposobnost da multitasking. Prethodne studije su takođe otkrili da se smanjuje nivo estrogena je povezan sa poteškoćama u učenju novih stvari i doživljava osećaj mozga magle.

Pa možda bi ustvari manje inteligentni na našim perioda? Hotel Juris napolje.

Slične vesti


Post Život

Kviz: Kakav je vaš stil produktivnosti?

Post Život

Ono što napuštanje vašeg posla za putovanje jeste stvarno

Post Život

Linzi Boid nas uči kako da izgradimo sopstvene poslovne brendove

Post Život

Mc se sastaje: Jenni Davson

Post Život

Ovi stručnjaci odgovoraju na 8 naših najzanimljivijih seksualnih pitanja

Post Život

Ovo je deo vašeg tela koje verovatno ne čiste dovoljno. Marie Claire

Post Život

11 inspirativne citate slavnih o usvajanju

Post Život

Kako modernoj sobi dati cool, retro spin. Marie Claire

Post Život

Najbolji događaji u Londonu i Velikoj Britaniji ove Halloveen 2018

Post Život

Porezni porez znači da žene provode više odmora od muškaraca

Post Život

Kako preživeti januar kada ste sami

Post Život

Ovaj patronizujući i pretenciozan oglas za posao će vas zaista ljutiti