Pitali smo nutricioniste da nam sve govore o dobrom hrani za raspoloženje | RS.polkadotsinthecountry.com

Pitali smo nutricioniste da nam sve govore o dobrom hrani za raspoloženje

Pitali smo nutricioniste da nam sve govore o dobrom hrani za raspoloženje

Bring on the dobrite

Šta je dobro raspoloženje pokret hrana?

Počela sam da radim neka istraživanja i otkrio da je bilo dosta dokaza da se podrži ovo i otkrio da postoji veliki pokret pod nazivom "DOBRO RASPOLOŽENjE hrana". Razgovarao sam sa jednim od vodećih nutricionista Londonu, Lili Soutter, da vidimo šta misli o tome i ja sam bio zapanjen onim što mi je rekla; '90% naših serotonina se nalazi u crevima, a samo 10% se nalazi u mozgu. Naučnici su sada odnosi na našem stomaku kao naš drugi mozak, a najnovije istraživanje je pokazalo da naši gut bakterije mogu da utiču koliko serotonina proizvodimo. "

Koje su dobre raspoloženja hrana?

"Dok je istraživanje je još uvek relativno nova i još nije konačna, mnogi od nas mogao da uradi sa malo više dobrih crevnih bakterija, posebno zbog rasprostranjenog primena antibiotika. Izaberite fermentisana hrana (probiotici): Prirodni sa živom jogurta, kiselog kupusa, kefir, Kimchi. Izaberite prebioticima:. Topinambur, beli luk, crni luk, praziluk, maslačak Zelenih, asparagus, nezrele banane, cikorija korena, jabuke, ovas, laneno seme '

load...

Stvarno ne mogu da verujem da 90% našeg serotonin (koji je naš srećan hormon) se nalazi u stomak! Lili mi je takođe rekao da postoje neke studije koje pokazuju da dopuni omega 3 ulja može smanjiti simptome kod pacijenata sa depresijom i na antidepresiva lekove i savetuje svoje klijente da jedu 2 porcije masne ribe nedeljno (kao što su losos, skuša, haringa, sardine i inćuna).

Takođe sam razgovarao sa Sarah Lindsai, suvlasnik lične teretanu obuke i celeb omiljeni Roar fitness, a ona mi je rekla: "Hrana bogata vitaminom C, kao što jagode, crvene paprike, kelj i narandže, takođe može da pomogne proizvodnju endorfina. Slično tome, endorfin se oslobađa kada se vrši zbog čega se osećamo tako dobro nakon teškog znojavi treninga, čak i ako ne uživaju bol u tom trenutku! Endorfin može osloboditi stres i anksioznost, a takođe je prirodni lek protiv bolova, zbog čega može da pomogne sa PMS simptomima. Nije bitno da li imate High Fliing stresan posao ili ako koristite rundi posle svoje dece, svako drugačije tumači stres, pa čak i 5 minuta fizičke aktivnosti može pomoći. "

Tako da, vežbe zaista može da pomogne um!

Šta su anti-dobrom raspoloženju hrana?

Sara je objasnio da mi jedan razlog zašto alkohol može imati negativan uticaj na naše raspoloženje: 'Alkohol usporava centralnog nervnog sistema i pogoršava osećanje depresije. Alkohol će takođe izazvati pad šećera u krvi nakon inicijalnog insulina klasu kao ne jede šećer i rafinirane hrane, tako da se borite sa promenama raspoloženja onda si najbolje je izbegavati brzu hranu, slatkiše i alkohol. Izvinjavam se!'

load...

Ishrana Lili potvrdio negativne efekte alkohola može imati na nas, mi govori, 'tiamina je nedostatak vitamina čest B se vidi na sklone, a taj deficit može dovesti do lošeg raspoloženja, razdražljivost i besa. "

Ja zaista verujem da ono što jedete i koliko se krećete zaista utiču na vaš mentalno stanje. Znam da kad sam nezdravo, ja sam više podložna osećate loše i osećanje samomržnji su intenzivirani. Ali kad sam zdrav, ja sam najbolja verzija sebe; srećan, uveren, sadržaj. Nadam se da ovo može inspirisao neke od vas! Ja sam definitivno spreman da krene na zdraviji put posle dugog i indulgentnog leto!

Puno ljubavi, Roksi kk

load...

Slične vesti


Post Život

Mama može biti zla - suđenja za stvaranje prijatelja na porodiljskom odsustvu

Post Život

Kako se brinuti o sukulentima. Marie Claire

Post Život

Planer sreće: Sve što trebate znati

Post Život

Dan mentalnog zdravlja: na 7 načina se bavite mentalnim zdravljem

Post Život

Apneja za spavanje: Šta je to, koji su simptomi i kako se tretirati

Post Život

Ovako uspešne žene ostvaruju sreću na poslu

Post Život

Masturbira: Stina sanders brani svoju ljubav prema sebi

Post Život

Šta je na zemlji o šut?

Post Život

Datum noći: Izgleda da ljudi imaju željene zavisnosti od dana

Post Život

Portugalski i španski ukusi u šoraču

Post Život

5: 2 dijeta: Sve što trebate znati iz recepte do zamjene hrane

Post Život

Mc se sastaje: Emili Austen, osnivač i generalni direktor kompanije emerge ltd