Saveti za trčanje: Pokrenite najbolje 5k sa ovim vrhovima | RS.polkadotsinthecountry.com

Saveti za trčanje: Pokrenite najbolje 5k sa ovim vrhovima

Saveti za trčanje: Pokrenite najbolje 5k sa ovim vrhovima

Da biste pokrenuli svoje najbolje ikada 5K trku u rekordnom vremenu, morate biti pametan o tome kako treniraju, jedu i rade u nedeljama pre. Žaru smo profesionalce o tome kako se to radi.

Ove nedelje kao temperature udario dno, šanse su trčanje u parku nije gore na listi stvari da uradi. Međutim, nova studija sugeriše da je 30 minut trčanje na cedilu sada, verovatno će biti najbolji rad od ste imali tokom cele godine.

Nedavni suđenje u St Mari univerziteta, Tvickenham utvrdio da postoje ogromne koristi za trčanje napolju kada temperatura padne. U ispitivanjima, subjekti su bili u mogućnosti da rade znatno teže duže na 8C (prosek dana novembra) nego što su bili u 22.3C (prosečna jula jedan). Zašto? Jer su izgubili skoro 40 odsto manje znoji i staviti 6% manje opterećuje srce nego što bi ako radi na vrućini, što osećaju lakše.

load...

Redovno radi 5K u lokalnoj parka je veliki i potpuno ostvarivo način da se uklapaju, jak i zategnuta do Božića. I prijavljivanja za trku je savršena motivacija.

Ali, kako vi o dobro radi 5K? I šta možete da uradite da poboljšate svoj put? Pitali smo vrh trener Alek Adams, direktor za obrazovanje u eliti teretani Performancepro. Ovde on otkriva savete insajdera da daje svoje klijente.

Pre trke trčanje saveti 

Nemojte preterano opterećenje ugljenih hidrata

5k je relativno kratka distanca u izdržljivosti svetu. Trebalo bi da bude dovoljno energije goriva u vašem telu da jedu normalno da radi takvu vrstu trajanja. Zato loading sa mnogo ugljenih hidrata u danima pre i ima visoke glikogena u telu neće biti od koristi, a mogla ni negativno utiču na vaš učinak.

DO užinu unapred

Da bi bili sigurni da ne osećate naduvan i usporen tokom vožnje, ima lagani obrok 2 - 3 sata pre trke i izbegavaju energetske napitke i gelove. Braon tost sa džemom, pecivo sa puterom od kikirikija ili činija kaše sa malo meda su dobri opcije.

load...

DO: Race redovno

Dok obuka sam naravno ima svoje prednosti, radi organizovan događaj predstavlja veliku šansu da poboljša svoju 5k vreme. Element konkurencije i nalet adrenalina će vas motivisati da radi na vaš najbrži. Parkrunis idealno događaj jer nude besplatan vremenski 5k trku svake subote ujutro na više mesta širom Velike Britanije. Oni pozdravljaju trkača svih sposobnosti i to je veoma lako da se registrujete.

 

Slične vesti


Post Život

Nova pilula bi mogla propuštati PMS za dobar (pakao da!)

Post Život

Kampanja glavnih kraljeva pokreće filmsku seriju

Post Život

Dakle, seks je bio loš: Šta dalje?

Post Život

Kako se prehladiti kada ste u kancelariji

Post Život

7 zastarjela pravila za izgled vazduhoplovnih hostesa

Post Život

Lean u 15

Post Život

Ono što oseća kao da bira između vašeg supruga i vašeg ljubavnika

Post Život

Prema nauci to je razlog zašto ljudi volite sa bradama

Post Život

Ono što oseća liketo imaju Step mum iste godine kao i vi

Post Život

13 važnih saveta za početnike

Post Život

Počnite sa startanjem uz pomoć ovih 5 cool preduzetničkih alata

Post Život

Šta da radimo u vikendu?