To je ono što zaista voli da ima prevremeno dete | RS.polkadotsinthecountry.com

To je ono što zaista voli da ima prevremeno dete

To je ono što zaista voli da ima prevremeno dete

Svake godine širom sveta, 15 miliona beba rođena prerano

Milion onih koji neće dostići svoj prvi rođendan. Ostatak mogu da pate od zdravstvenih problema doživotnog.

Prevremenog porođaja je vodeći uzrok smrti i invaliditeta kod dece mlađe od 5 širom sveta. U Velikoj Britaniji, ovo utiče na 60.000 porođaja svake godine - to je dovoljno da popuni 280 osnovne škole. Malo je poznato statistika, da vas niko ne govori pre nego što bebu. Većina majki neće imati pojma da su oni u opasnosti da je prerano bebu dok ne bude prekasno.

load...

Na Svetski dan prevremeno rođene dece, britanska dobrotvorna ustanova Borne je podizanje svesti o problemima okolnih prevremenog porođaja, u nadi da će povećanje sredstava za povećanje istraživanja u ovom relativno previdi sektoru medicine. Ali, kako se definisati prerano bebu, i koliko su rizici za žene i novorođenčadi u Velikoj Britaniji?

NHS naglašavaju da ako imate bilo kakav razlog da mislimo da se vaš rad bude rano počinju da se obratite bolnicu odmah. Trebalo bi da primljen u bolnicu sa neonatalne jedinice koja je specijalno opremljena da se nosi sa preranog bebe.

Imati prerani bebu: 'Bio sam apsolutno prestravljen "

Caro Greenvood supruga bivšeg Engleska Ragbi zvezda će Greenvood, izgubila je prvi rođeni sin Fredi nakon što je prevremeno rođena u 21 nedelja, i živeo za nešto manje od jednog sata. Kasnije je otkriveno da ima genetsku stanje koje uzrokuje nezaobilazan prevremenog porođaja. Caro podelila je svoje iskustvo sa Mari Claireand govorio o tome zašto je toliko važno da se bavi ovim pitanjem:

load...

"Kada smo odlučili da pokušamo za bebu, odmah se dogodilo, tako da smo bili oduševljeni. Ali kada ste trudni sa svojim prvim detetom, ne znam šta je normalno, a šta nije. Prilikom posete mojoj majci u Norfolku, probudio sam u sred noći da otkrije da su mi vode slomljena. Naš sin Fredi je rođen šest meseci u trudnoće, veoma slabo razvijena da prežive. Živeo je u rukama samo 45 minuta. Sada znamo da doktori napravio strašnu grešku koristeći spekulum da vidimo šta je početni problem - moj osećaj je da je ovaj pukao plodove kesu u potpunosti, ali istina je da nikada nećemo saznati.

Kada sam ostala trudna po drugi put, osetila sam apsolutno prestravljen. Kupio sam ništa i rekao nikoga. Oslobađanje od i stavljanje sve na koje smo kupili za Freddie je bio jedan od najtežih delova mog prethodnog trudnoće, tako da sam bio oduševljen da se zaštitim od prolazi kroz to ponovo.

Ubrzo je postalo jasno da nešto nije u redu. Profesor Mark Džonson, osnivač Borne, (koga sam sreo dok je u bolnici u drugom stanju sa Freddie) je u potrazi za mnom. On je skeniranje moj grlić materice svake nedelje i na 15 nedelja je počela da se otvara. Na 20 nedelja, otišao sam u rad tako Profesor Džonson obavlja hitnu konac, zaptivanje šta grlića materice je ostalo zajedno.

To nije bilo sve dok nisam stigao do 30 nedelja znak da sam počeo da se uzbuđuješ. Bio sam izuzetno srećan da ide na 36 nedelja (skoro 2 meseca koji je proveo u bolnici) i moj sin Arči je rođena u januaru 2004. Srećna i zdrava. Nakon oba ova trudnoća mi je dijagnostikovan sa nesposobnog grlića materice.

"Kada sam ostala trudna po drugi put, kupio sam ništa i rekao nema nikoga"

Mnogi ljudi su u blaženom neznanju od užasnih implikacija prevremenog porođaja. To nije samo zbog opstanka, to je mnogo veći problem. Prevremenog porođaja je odgovoran za više godina invaliditeta od moždanog udara, srčanih oboljenja, i bilo koji drugi hronično stanje. Mnogi koji se preživi će se boriti cerebralna paraliza, autizam, astma, gluvoća, slepilo, zaostajanje u razvoju i učenju poteškoće. Masivna 85% od prevremenim porođajem se dešava ljudima koji nemaju pojma da su u opasnosti od isporuke ranije. Mi smo još uvek daleko iza gde bi trebalo da se razmatra posledice prevremenog porođaja; samo 12 miliona € godišnje se troši na prevremenog rađanja istraživanja, u poređenju sa 16 € - 18 milijardi na drugim područjima, kao što su rak i srčana oboljenja. Zamislite da ste u stanju da spreči ovu patnju kroz podršku istraživanjima da unapredi naše znanje o tome šta uzrokuje prevremenim porođajem.

Profesor Mark Džonson je razlog da Archie je živa i diše ljudsko biće. Da nije bilo njega, Arči ne bi bio ovde. Kada je Mark pitanje da li želimo da postanemo pokrovitelji za Borne, mi nije oklevao - kada čovek koji je spasao život svog djeteta kontakata vas za uslugu, ne reci ne! Moj suprug i ja sam išao Kilimandžaro da se prikupi novac za Borne, a moj suprug je takođe hoda na Arktiku narednoj godini za Borne. Pionirski istraživanja koji snose radi u prevremenim porođajem bi potencijalno moglo spasiti milione života.

Na sve nove mame napolju, rekao bih, znanje je moć. Read, read onda pročitajte više neka o svemu što možete. Idi na na Bornevebsite, jer postoji mnogo veoma korisnih informacija ovde. Potražite pomoć, dobiti podršku. Ne radi to sama. Saznajte šta gestacije doktori da vaša beba će se roditi. Više od 30 nedelja, vi i vaša beba bi trebalo da bude u redu, 32 si praktično kući i suva.

Ako nemate razloga da sumnjam da će imati bebu prerano, uživajte u trudnoću koliko možete, idite u bioskop i sna kad god dobije priliku -! Dvije stvari kao roditelj nećete učiniti godinama '

Da doniraju Borne posetite njihov sajt na borne.org.uk

load...

Slične vesti


Post Život

Period rasta mozga: Da li smo pametniji kada smo u našem periodu?

Post Život

Breakfree iz voljene kampanje: Vaša mišljenja o društvenim medijima

Post Život

Cielo Blanco se otvara u ekmouth tržištu

Post Život

Antverpen Belgija: Zašto je ovo savršen gradski odmor u vikendu

Post Život

Prirodni carski rezovi: Šta su oni?

Post Život

Očigledno je samo 8 vrsta bradavice na svetu

Post Život

Poznati citati o trudnoći

Post Život

Zamrzavanje jaja: Očigledno više žena diplomira to rade nego ikada

Post Život

Da li ova pilula može biti tajna za fitovanje bez vežbanja?

Post Život

Radnje na vikendu: Ne propustite ova neverovatna iskustva

Post Život

Najbolje prosecko alternative

Post Život

Orgazme: Zbog toga se stvarno osećaju tako dobro