Žene spavaju manje od muškaraca i očigledno je zbog toga | RS.polkadotsinthecountry.com

Žene spavaju manje od muškaraca i očigledno je zbog toga

Žene spavaju manje od muškaraca i očigledno je zbog toga

To su sve razlozi žene dobijaju manje sna nego muškarcima.

Svako ima razlog da se ne bude u stanju da zaspim noću, ali novi dokazi nedavno došao na svetlo ukazuje da žene spavaju manje od muškaraca zbog nekoliko bioloških i socijalnih uslova.

Prema nedavnoj studiji, 43% britanskih žena ne naspavam zbog sleep apnea i nesanica Zahvaljujući našem biološkom šminke (hormoni, trudnoća itd) su se pokazali da su češći kod žena nego kod muškaraca ovi uslovi. Dodaj u svakodnevnom stresu i loše navike za kretanje kroz Instagram u sitne sate jutra, većina nas ne dobijaju dovoljno sklopite oči.

load...

Ali, ako ste nešto poput nas, zaista želite malo više kip. Da bi pomogli smo sastavili listu od najzahtevnijih dokaza o tome zašto žene spavaju manje od muškaraca. Nadamo se da ove jednostavne promene mogu da nam pomognu da dobije pristojan naspavati, bar jednom.

Ekspert sleep Dajana Augelli MD nedavno otkrio toCNNthat odlazak na spavanje u isto vreme svake noći, spavanje u hladnoj sobi i vežbanje dobro pre nego što hoćeš da spavaš su važni faktori. Držeći u istom rutinu svake noći, ona misli možemo da trenira naš mozak da prepozna pozitivne signale sa spavanjem i na kraju da nas u zamahu za spavanje lako.

Ne možeš da spavaš jer si trudna

Trudnica može patiti od otokom noge, promena raspoloženja, povećanu potrebu da piški i samo opšte nelagodnost od nošenje oko bebe za devet meseci. Tu je i pitanje sindrom nemirnih nogu, što je za oko dva puta, a uobičajeno kod žena nego kod muškaraca, a često doživljavaju žene po prvi put kada nosi bebu.

Obraćajući se CNNon temu, rekao je Dajana Augelli MD "Kada si trudna, vaš volumen krvi širi, tako da imate anemiju u izvesnoj meri. Jedna od teorija je da nema dovoljno gvožđa u određenom delu mozga koji proizvodi dopamin i da može da izazove nemirne noge. "

load...

Ne možeš da spavaš zato što si pod stresom

Žene uglavnom pate od stresa, anksioznosti i depresije više od muškaraca - mi krive opterećenja kao što nege deteta stresa, briga karijere, pa čak i pol platama. Nažalost, ne postoji ne-siguran način da se prevaziđe ova pitanja (osim ako si u stanju da uključite patrijarha na glavu preko noći), već zato što spavanje je od ključnog značaja za naš psihički i fizički blagostanje, možete da proverite naše vrhunske savete na dobijanja boljih naspavati. I ako stvari zaista loše, kognitivno-bihejvioralna terapija sa profesionalcima može pomoći vaš mozak isključite noću.

 

load...

Slične vesti


Post Život

Moderni šoping gradova širom sveta - gde kupovati, boraviti, jesti

Post Život

Kako preživeti odnos na daljinu

Post Život

Evo tajnog recepta za divnim energijama Ella

Post Život

Linkedin: Kako koristiti profesionalnu mrežnu stranicu kako biste sleteli svoj posao u snove

Post Život

Najbolji novi izleti 2018: Kaila itsines, nosi grills, sjaj

Post Život

Evo gde ćete dobiti najbolji pogled u Cambridgeu

Post Život

Kako pripremiti ćurku na Michelinov način na ovaj Božić

Post Život

Linkedin vodič za uspeh u karijeri

Post Život

#breakfree od likova: Poznati citati o samopouzdanju

Post Život

15 stvari koje treba znati kada se javlja nekome sa anksioznošću

Post Život

Veštine u karijeri da naučite sada da nastavite na radnom mestu

Post Život

Svi smo pogrešno hidrirali: Moramo da jedemo vodu, a ne da pijemo