Ženski astronaut nam govori kako je stvarno kao da ide u svemir | RS.polkadotsinthecountry.com

Ženski astronaut nam govori kako je stvarno kao da ide u svemir

Ženski astronaut nam govori kako je stvarno kao da ide u svemir

Prema ženskom astronauta koji je tamo bio

Žena astronauta Samanta Kristoforeti oborio je rekord za najduži jednom svemirskih letova od žena kada je putovala na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) u 2018. Godini (iako je od tada slomljena American Peggi Vhitson). Rođen u Milanu, Samanta je poznato je postao prva osoba koja je skuhati jedan espressoin prostor, i oduševila gledaoce na Zemlji sa svojim redovnim video o praktičnim aspektima života u spaceincluding kako spava, kuva i pere kosu u nultoj gravitaciji.

Mari Claire'sEditor-in-Chief Trish HALPIN sustigla Samantha u Fortune najmoćnijih Vomensummit ove nedelje, da saznam šta je to stvarno voleo da odem u svemir.

Veightlessness je neverovatno

Samanta je potvrdio ono što smo svi dugo sumnjalo - bestežinsko je lotof zabavno: "To je najbolja stvar - ali to je izazov jer ćete staviti nešto dole, a kada se okrenuo i osvrnuti se verovatno nema više. U početku sve izgubiš sve vreme, a onda doći do faze u kojoj ste se ludo priložena stvari sa čičak trakom, a onda se u treću fazu, gde možete samo da zadrži predmete na tvojoj strani viziji i ako počnu da lebdi u gostima samo im malo gurnuti. '

load...

Uzimajući u svemir traje samo 9 minuta

Ali je potrebno oko šest sati doći do ISS. Pa čak i nakon što pristati da nije baš kraj putovanja: "Ima mnogo čekova kada Dock, koji uzimaju nekoliko sati, da bi se da ništa ne curi u svemir. Zatim, tu su dva otvore - otvorite poklopac na tvojoj strani i da njihov otvore, i tu je drago posade ". (Dakle, baš kao i filmova, onda).

Da li možemo da vidimo žene astronauti na Marsu?

"Voleo bih da učestvuje u misiji na Mars." Samanta rekao samit. "Nije da ne možemo ići na Mars, naravno da može, ali sada je ekonomija toga je preveliki - to bi koštalo mnogo. Ja ne znam da li će se to desiti - definitivno ne u mom profesionalnom životu, ali možda u mom životu ako sam sreću da živim dugo, dugo. Šta se fokusiram sada je moj sledeći let do svemirske stanice koja se nadamo će se dogoditi u narednoj deceniji. "

"Vi sedite na vrhu nečega što lako može pretvoriti u bombu"

load...

Samanta je takođe potpuno ohlađen o tome vezao za raketu: "Ti sedi na vrhu ove rakete, oko 2 i po sata pre lansiranja, i oni zatvorite poklopac i da se praktično izolovana od ostatka sveta. Očekivao sam da se osećam mnogo hapšenja jer nikad ne znate kako će to ići, ali to je bio trenutak mira za mene -. Samo vrlo spokojan i miran "

Koja je najbolja stvar biti žena astronauta?

'Sve to! Ponekad morate da se pinch kada pogledate kroz prozor i svi znate - milijardama ljudi, su dole na planeti, a to je samo vi i pet drugih ljudi koji se dešavaju da se u svemiru. Specifičnost situacije i pogled na Zemlju iz svemira je veličanstven. "

load...

Slične vesti


Post Život

Jeftini letovi u Velikoj Britaniji: Najjeftinije destinacije za let za mesec dana

Post Život

Marie Claire vrhunski vodič za londonsku koktel nedelju

Post Život

Ovaj alat izračunava koliko spavaju novi roditelji

Post Život

Evo gde je najbolje mesto u Londonu

Post Život

Odmaralište Amchara Detok koje me gotovo popravlja

Post Život

Sramota koja dolazi sa seksom kada si devica do braka

Post Život

Avanturistički praznici su popularniji kod žena nego muškaraca

Post Život

Poznati citati o trudnoći

Post Život

Nova studija pokazuje da je petina britanskih parova na ivici raskida

Post Život

Lufthansa lansira jeftin let za iznenađenje destinacija

Post Život

Šta je sa ovim za moderno ažuriranje spavaće sobe? Marie Claire

Post Život

Vita Mojo aplikacija za oduzimanje omogućava vam da odlučite o kalorijskom sadržaju vašeg naloga